Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste dode in Peking door Wuhan-virus

Eerste dode in Peking door Wuhan-virus

PEKING (ANP/AFP) - De Chinese autoriteiten hebben voor het eerst melding gemaakt van een sterfgeval door het nieuwe coronavirus in de hoofdstad Peking. Het gaat om een 50-jarige man die eerder deze maand een bezoek had gebracht aan Wuhan, de miljoenenstad die het epicentrum is van de uitbraak.

De autoriteiten in Peking zeggen dat de man koorts kreeg nadat hij was teruggekeerd naar de hoofdstad. Hij ging op 21 januari naar een ziekenhuis en stierf maandag. Het gaat voor zover bekend om de eerste keer dat iemand in Peking is overleden aan de gevolgen van het virus.

Het coronavirus heeft tot dusver aan meer dan tachtig patiënten het leven gekost. Duizenden mensen zijn besmet.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft China alle mogelijke hulp aangeboden bij de bestrijding van de uitbraak: "We hebben nauw contact met China, we hebben president Xi hulp aangeboden, onze deskundigen zijn buitengewoon", twitterde Trump.

Meer uit Buitenland

Israëlische minister: Rafah bezetten als reactie op uitspraak ICJ

TEL AVIV (ANP/RTR) - Israël moet Rafah bezetten en de militaire druk verder opdrijven als reactie op de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ). Dat zei de ultrarechtse Israëlische minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir, meldt de Israëlische nieuwszender N12. Het hof van de Verenigde Naties had eerder vrijdag juist opgeroepen om het offensief in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, onmiddellijk te staken.

6 minuten geleden
EU scherpt regels aan voor grensbewaking binnen Schengengebied

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen zijn akkoord met een aanscherping van de regels voor de grensbewaking aan de binnen- en buitengrenzen van het Schengengebied. Binnen het Schengengebied, waar het grootste deel van Europa bij hoort, zijn geen grenscontroles meer.

26 minuten geleden
Universiteit Gent maakt eind aan pro-Palestijnse bezetting

GENT (ANP/BELGA) - De universiteit van het Belgische Gent maakt een eind aan de bezetting van universiteitsgebouwen door pro-Palestijnse actievoerders. De bezetting verliep lang vreedzaam en ordelijk en werd daarom gedoogd. Maar vrijdag raakten activisten volgens de universiteit slaags met universiteitspersoneel.

28 minuten geleden
Israël moet van hoogste VN-hof het offensief in Rafah staken

DEN HAAG (ANP) - Israël moet van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) het offensief in Rafah onmiddellijk beëindigen. Ook moet het land meer doen om de inwoners van het Palestijnse gebied te beschermen. Het hoogste hof van de VN heeft dat geoordeeld in een zaak die Zuid-Afrika heeft aangespannen. Israël had van tevoren al gezegd zich niets van de uitspraak aan te trekken.

59 minuten geleden
EU-buitenlandchef veroordeelt Russische verwijdering grensboeien

BRUSSEL (ANP) - EU-buitenlandchef Josep Borrell veroordeelt de verwijdering door Rusland van lichtboeien in de grensrivier tussen Rusland en Estland.

3 uur geleden
Sunak: strengste rookbeleid lukt niet meer voor de verkiezingen

LONDEN (ANP/RTR) - De wet die op termijn de verkoop van tabak in het Verenigd Koninkrijk volledig verbiedt, komt er niet voor de aankomende verkiezingen. Dat heeft premier Rishi Sunak toegegeven. Dat is teleurstellend voor de premier. Hij staat er in de peilingen slecht voor en dit verbod moest een van de wapenfeiten van zijn huidige kabinet worden.

3 uur geleden
Ziekenhuis meldt dat het iets beter gaat met neergeschoten Fico

BANSKA BYSTRICA (ANP/AFP) - Het gaat "iets beter" met de neergeschoten Slowaakse premier Robert Fico, meldt het ziekenhuis in Banská Bystrica dat hem behandelt. "We denken dat deze verbetering zal doorzetten."

3 uur geleden