Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste Democraat in Congres roept Biden op terug te treden

Eerste Democraat in Congres roept Biden op terug te treden

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Democratische lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Lloyd Doggett heeft als eerste zittend parlementslid president Joe Biden opgeroepen zich terug te trekken uit de presidentiële race. Dat melden Amerikaanse media.

"Ik vertegenwoordig het hart van een kiesdistrict dat ooit werd vertegenwoordigd door Lyndon Johnson", zei de 77-jarige Texaan in een verklaring. "Onder heel andere omstandigheden nam hij de pijnlijke beslissing om zich terug te trekken. President Biden zou hetzelfde moeten doen." President Johnson trok zich in 1968 terug als kandidaat om de onvrede in het land over de oorlog in Vietnam.

Biden maakte donderdag volgens Amerikaanse media een "rampzalige indruk" tijdens zijn debat met Donald Trump. De Democratische Partij zou nu "in een agressieve staat van paniek" verkeren en veel Democraten zouden een andere presidentskandidaat willen. Tot nog toe hadden Democraten in het Congres een dergelijke oproep echter niet gedaan.

Biden heeft woensdag lokale tijd een ontmoeting met de Democratische gouverneurs, zei een Witte Huis-functionaris. In de bijeenkomst in het Witte Huis wil de president de gouverneurs ervan overtuigen dat hij "gezond van lichaam en geest" is.

Meer uit Buitenland

Aanklagers in beroep tegen verwerping zaak om documenten Trump

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat in beroep tegen het verwerpen van de strafzaak tegen oud-president Donald Trump over het achterhouden van geheime documenten. Dat meldt een woordvoerder van speciaal aanklager Jack Smith in een verklaring, naar aanleiding van de uitspraak eerder op maandag.

1 uur geleden
Biden: vergissing om term 'bullseye' te gebruiken over Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag gezegd dat het een vergissing van hem was om de term "bullseye" te gebruiken toen hij sprak over zijn rivaal, de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Biden zei dit in een maandag vrijgegeven fragment van een interview met NBC News.

2 uur geleden
Media: schutter Trump half uur voor aanslag gespot op dak gebouw

BUTLER (ANP) - Thomas Crooks, de man die zaterdag in de Amerikaanse staat Pennsylvania een aanslag pleegde op oud-president Donald Trump, werd ongeveer een half uur voor hij schoten loste door agenten gespot op een dak. Dat meldt de lokale nieuwszender Channel 11 op basis van politiebronnen. Trump raakte bij de aanslag lichtgewond, maar een omstander en later ook de schutter zelf werden gedood.

2 uur geleden
Soldaat in Parijs aangevallen met mes, mogelijk aanslag

PARIJS (ANP) - Kort voor de Olympische Spelen in Parijs is in die stad een soldaat aangevallen met een mes, melden Franse media die zich baseren op politiebronnen. Volgens onbevestigde berichten zou de dader Allah Akbar hebben geschreeuwd. Het incident was bij het station Gare de l'Est.

3 uur geleden
Team van Biden haalt uit naar Trumps keuze voor vicepresident

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het verkiezingsteam van de Amerikaanse president Joe Biden heeft de kandidaat van Donald Trump voor het vicepresidentschap, J.D. Vance, bestempeld als een uiterst rechtse extremist. Volgens het campagneteam ontkent Vance de uitslag van de verkiezingen van 2020, toen Trump verloor van Biden.

4 uur geleden
Republikeinen officieel achter Trump als presidentskandidaat

MILWAUKEE (ANP/RTR/AFP) - De Republikeinen hebben zich officieel achter ex-president Donald Trump geschaard als hun kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november. Op een groot congres in Milwaukee nomineerden ze Trump, die twee dagen geleden lichtgewond raakte aan zijn oor bij een aanslag op zijn leven.

5 uur geleden
Trump wil senator Vance als running mate voor vicepresidentschap

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse ex-president Donald Trump heeft senator James David Vance uit Ohio gekozen als zijn running mate bij de komende presidentsverkiezingen. Dat maakte Trump bekend op zijn sociaal medium Truth Social. Als Trump wint, wordt Vance (39) de Republikeinse vicepresident.

5 uur geleden