Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste Deense supermarkten 7-Eleven weer open na hackaanval

Eerste Deense supermarkten 7-Eleven weer open na hackaanval

KOPENHAGEN (ANP/AFP) - De Amerikaanse supermarktketen 7-Eleven zegt dinsdag zijn winkels in Denemarken langzaamaan weer te heropenen. Maandag moest de Deense tak van 7-Eleven alle winkels sluiten nadat een hacker de kassasystemen had aangevallen.

In totaal ging het om 175 winkels, waarvan tot nu toe een paar weer open zijn. Klanten kunnen vooralsnog alleen betalen met contant geld of via een app. Het is nog onbekend wie achter de aanval zat.

Door de hack was het voor personeel onmogelijk om gebruik te maken van de kassa's. Klanten konden daardoor hun boodschappen niet afrekenen.

Meer uit Financieel

FNV: medewerkers Bijenkorf gaan voor het eerst sinds 1971 staken

AMSTERDAM (ANP) - Medewerkers van de Bijenkorf gaan staken. Op dinsdag verliep een ultimatum dat vakbond FNV had gesteld. Als de directie niet snel over de brug zou komen met een "fatsoenlijke loonsverhoging", zou het werk worden neergelegd. Dat gebeurt dus binnenkort, aldus FNV. De laatste keer dat er werd gestaakt bij de Bijenkorf was volgens de bond in 1971. Toen ging het om medewerkers van een distributiecentrum in Woerden. Daarvoor was de Februaristaking in 1941 de laatste keer dat het werk werd neergelegd, weet de bond.

23 minuten geleden
Reuters: Shell en ExxonMobil beginnen verkoop Noordzee-activa

LONDEN (ANP) - Olie- en gasconcerns Shell en ExxonMobil zijn het verkoopproces voor activa in het Britse en Nederlandse deel van de Noordzee begonnen. Persbureau Reuters meldt op basis van bronnen dat het gaat om een gezamenlijke verkoop van aardgasbezittingen.

28 minuten geleden
VS: klaar om Europa te helpen met onderzoek gaslekken

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten staan klaar om Europa te helpen bij het onderzoek naar de gaslekken in de pijpleidingen Nord Stream 1 en 2, die lopen van Rusland naar Duitsland via de Oostzee. Dat zei een functionaris van het Witte Huis.

51 minuten geleden
Koerssprong moederbedrijf Thuisbezorgd.nl op Beursplein 5

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway was dinsdag de sterkste stijger in de leidende index op Beursplein 5. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl schoot omhoog na een handelsupdate. Daarin sprak het AEX-fonds de verwachting uit van een positief resultaat in de tweede helft van dit jaar.

52 minuten geleden
Mogelijk sancties Moskou tegen Oekraïens Naftogaz, gasprijs piekt

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - Moskou legt mogelijk sancties op aan het Oekraïense staatsgasbedrijf Naftogaz. Daarvoor waarschuwde het Russische Gazprom. Het dreigement zorgde voor beroering op de gasmarkt. De Europese gasprijs steeg kort voor de sluiting van de beurs met bijna 20 procent.

1 uur geleden
Rusland zou aansturen op lagere olieproductie OPEC+-landen

MOSKOU (ANP) - Rusland wil dat de landen van oliekartel OPEC en diens bondgenoten (OPEC+) de olieproductie verminderen om daarmee de olieprijzen te stutten. Rusland zou dit tijdens de volgende vergadering in oktober willen voorstellen, meldden bronnen aan persbureau Reuters. De reductie zou moeten neerkomen op 1 miljoen vaten per dag.

1 uur geleden
Kiev: gaslekken Nord Stream terroristische daad Moskou

KIEV (ANP/AFP) - De gemelde lekken in de Nord Stream 1 en 2 gaspijpleidingen, die van Rusland naar Europa lopen, zijn waarschijnlijk veroorzaakt door een "terroristische aanval" door Moskou. Die beschuldiging uitte Oekraïne. "Het grootschalige 'gaslek' van Nord Stream is niets meer dan een door Rusland geplande terroristische aanval en een daad van agressie jegens de EU", zei de presidentiële adviseur van Kiev, Mikhaylo Podolyak, op Twitter.

1 uur geleden