Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste deel tijdelijke zorglocatie Ahoy vrijdag opgeleverd

Eerste deel tijdelijke zorglocatie Ahoy vrijdag opgeleverd

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam Ahoy is bijna klaar voor de opvang van coronapatiënten uit de regio Rijnmond. Vrijdag wordt een eerste hal in het evenementencomplex opgeleverd. Daarin kunnen, mocht het nodig zijn, 82 mensen worden verzorgd. Meer dan honderd mensen waren betrokken bij de bouw, inrichting en opzet van de tijdelijke zorgplek in de havenstad.

"Deze zorglocatie is bedoeld voor mensen die besmet zijn met het coronavirus, niet ernstig ziek zijn, maar het thuis door welke omstandigheid dan ook niet redden," vertelt Saskia Baas, directeur van GGD Rotterdam-Rijnmond tijdens een rondleiding langs de rijen containers die ingericht en uitgerust zijn als ziekenhuiskamers.

"Al meer dan 25 gediplomeerde zorgmedewerkers hebben zich via de website Extra Handen Voor De Zorg aangemeld om in het centrum aan de slag te gaan. Die worden nu ingewerkt en er wordt proefgedraaid. We zijn zo goed als klaar om mensen hier op te vangen," aldus Baas.

Eurovisiesongfestival

Of er ook daadwerkelijk coronapatiënten verzorgd gaan worden, is nog niet zeker. "Mocht het aantal coronagevallen niet verder stijgen dan zijn de huidige voorzieningen en andere extra voorzieningen die al draaien wellicht al voldoende. We weten op dit moment nog niet zeker of deze faciliteit gebruikt zal worden, maar we zijn er wel klaar voor." vertelt Arjen Littooij, directeur van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

De plaats waar eigenlijk komende maand het Eurovisiesongfestival zou worden gehouden, heeft vier hallen beschikbaar. Als het nodig is kan er worden opgeschaald naar bijna zevenhonderd bedden. Inmiddels is een tweede hal van Ahoy bijna in gereedheid gebracht. Die kan in gebruik worden genomen zodra de eerste vol komt te zitten.

In het evenementencomplex kunnen eventueel ook coronapatiënten terecht die in het ziekenhuis hebben gelegen en nog verder moeten aansterken. Zoals het er nu naar uitziet, blijft Ahoy fungeren als tijdelijke voorziening tot 1 juli.

Meer uit Gezond

Chiropractoren zonder vergunning met röntgen in de weer

DEN HAAG (ANP) - Chiropractoren gebruiken nogal eens röntgentoestellen zonder dat ze daar een vergunning voor hebben, constateert de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS). De 'krakers' mogen ze niet (meer) toepassen voordat ze dergelijke toestemming hebben gekregen.

2 uur geleden
AI spoort 40 procent meer poliepen in darmen op

NIJMEGEN (ANP) - Dankzij Artificial Intelligence (AI) ofwel kunstmatige intelligentie kan er 40 procent meer aan poliepen in de darmen worden opgespoord, zo heeft het Radboudumc in Nijmegen vastgesteld. Poliepen kunnen een voorloper zijn van kanker.

4 uur geleden
Ernst Kuipers duikt op bij universiteit in Singapore

DEN HAAG (ANP) - Ernst Kuipers, voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gaat per 1 mei aan de slag aan de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore. Dat heeft die universiteit donderdag bekendgemaakt. Een woordvoerder van D66 bevestigt dat dit zijn nieuwe baan is.

5 uur geleden
Verzuim door griep bereikt piek in januari

SON (ANP) - Het aantal nieuwe ziekmeldingen heeft in januari het hoogste punt van het griepseizoen tot nu toe bereikt, melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. In de eerste maand van het jaar kwam het aantal ziekmeldingen uit op 85 per 1000 medewerkers. In voorgaande maanden varieerde dit aantal van 55 in september tot 83 in november 2023. De stijging houdt verband met een toename in het aantal griepgevallen, maar volgens de arbodienst lijkt de piek inmiddels bereikt.

6 uur geleden
Ook Lidl roept koekjes terug

HUIZEN (ANP) - Ook de Lidl roept koekjes terug, omdat er mogelijk metaaldeeltjes in zitten. Het gaat om Sondey Triple chocolate en McEnnedy Nougatelli met de respectievelijke houdbaarheidsdata 12-12-2024 en 10-12-2024.

19 uur geleden
Dijkstra niet in beroep om kinderhartchirurgie, koerst op akkoord

DEN HAAG (ANP) - Demissionair zorgminister Pia Dijkstra gaat niet in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechter, die een streep zette door een besluit om de kinderhartchirurgie te beperken tot twee centra. In plaats daarvan wil ze dat alle betrokken partijen afspraken maken over de kwaliteit en toegankelijkheid van deze hoogspecialistische zorg. Op de langere termijn ziet Dijkstra toch een vorm van concentratie voor zich, waarover een bestuurlijk akkoord moet worden gesloten.

20 uur geleden
Griepepidemie zwakt af, maar te vroeg om einde te voorspellen

UTRECHT (ANP) - Het aantal mensen dat griep heeft, is gedaald. Vorige week gingen 58 op elke 100.000 mensen met griepklachten naar de huisarts. Dat is nog net boven de grens van de epidemie. Die ligt op 56. De griepepidemie duurt nu vijf weken, meldt onderzoeksinstituut Nivel.

20 uur geleden