Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste dag zonder positieve coronatest op Spelen

Eerste dag zonder positieve coronatest op Spelen

BEIJING (ANP) - De Olympische Spelen van Beijing heeft voor het eerst een dag zonder positieve coronatests achter de rug. De bijna 69.000 tests die woensdag werden uitgevoerd, leverden louter negatieve uitslagen op. In de dagen ervoor testte steeds nog een enkeling positief.

Op het vliegveld van Beijing kwamen woensdag zeven deelnemers aan de Spelen aan. Zij testten allemaal negatief. Dat gold in de gesloten 'superbubbel' die de Chinezen hebben gemaakt ook voor alle deelnemers, die dagelijks een coronatest ondergaan.

In totaal hebben de Chinezen sinds 23 januari bijna 1,6 miljoen coronatests uitgevoerd bij sporters, officials, journalisten, vrijwilligers en andere stakeholders, die in een eigen 'bubbel' zitten en geen contact kunnen hebben met de plaatselijke bevolking. Het leverde vooralsnog 435 positieve uitslagen op. In de dagen voor de opening van de Spelen, toen de meeste deelnemers in Beijing aankwamen, ging het om enkele tientallen positieve gevallen per dag. Gedurende de Spelen nam dat aantal steeds verder af.

"Dit laat zien dat de voorzorgsmaatregelen die we hebben genomen effectief zijn", zegt Huang Chun, die namens het Chinese organisatiecomité verantwoordelijk is voor de coronabestrijding. "We hebben een succesvol model gevonden voor Winterspelen tijdens een pandemie."

Meer uit Sport

Rodríguez en Bernal kopmannen Ineos, Thomas ook naar Tour

LONDEN (ANP) - De Spanjaard Carlos Rodríguez en de Colombiaanse oud-winnaar Egan Bernal zijn de kopmannen van Ineos Grenadiers tijdens de Tour de France, die komende zaterdag van start gaat in Florence. De Engelsen Tom Pidcock en Geraint Thomas, winnaar in 2018, zijn eveneens geselecteerd voor de Franse rittenkoers.

24 minuten geleden
Bol moet Cavendish aan record etappezeges Tour de France helpen

ASTANA (ANP) - Wielrenner Mark Cavendish krijgt tijdens zijn jacht op zijn 35e etappezege in de Tour de France steun van onder anderen Cees Bol. Beide renners zijn opgenomen in de selectie van Astana voor de Franse rittenkoers, die komende zaterdag van start gaat in Florence.

2 uur geleden
Movistar wijst Mas aan als kopman voor de Tour

FLORENCE (ANP) - Movistar heeft de Spaanse klassementsrenner Enric Mas aangewezen als kopman van de ploeg voor de Tour de France, die zaterdag begint in Florence. De Fransman Rémi Cavagna, een erkende hardrijder, is buiten de selectie gelaten. De Colombiaan Fernando Gaviria is de sprinter in de ploeg.

2 uur geleden
Djokovic wipt over Alcaraz naar plek 2 op wereldranglijst

LONDEN (ANP) - Tennisser Novak Djokovic is Carlos Alcaraz weer gepasseerd op de wereldranglijst. De 37-jarige Serviër is de nieuwe nummer 2, de zestien jaar jongere Spanjaard staat op de derde plaats. De Italiaan Jannik Sinner blijft de mondiale lijst aanvoeren.

2 uur geleden
Opnieuw geen Tour de France voor routinier Mollema

FLORENCE (ANP) - Bauke Mollema is net als vorig jaar niet te zien in de Tour de France, die komende zaterdag van start gaat in Florence. Lidl-Trek heeft de 37-jarige Groninger geen plek gegeven in de Tourploeg. Ook Sam Oomen ontbreekt in het achttal.

3 uur geleden
Amerikaanse sprinter Lyles gaat voor vier keer goud in Parijs

EUGENE (ANP/RTR) - De Amerikaanse sprinter Noah Lyles gaat op de komende Olympische Spelen in Parijs voor vier gouden medailles. Dat zei hij na zijn winst op de 100 meter bij de Amerikaanse atletiekkampioenschappen in Eugene. Lyles won in 9,83 en liet Kenny Bednarek (9,87) en Fred Kerley (9,88) achter zich. "Het is misschien een schok voor iedereen, maar dat is wel het doel", aldus de regerend wereldkampioen op 100 en 200 meter.

7 uur geleden
Revaliderende Djokovic meldt zich al op Wimbledon

LONDEN (ANP) - Novak Djokovic heeft zich dit weekend al gemeld op Wimbledon, waar hij zondag zijn eerste minuten op de grasbanen heeft gemaakt. De 24-voudig grandslamkampioen liep op Roland Garros nog een knieblessure op. Hij onderging een operatie en het was zeer de vraag of hij op tijd hersteld zou zijn voor Wimbledon.

17 uur geleden