Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste dag zonder coronadoden in VK sinds begin pandemie

Eerste dag zonder coronadoden in VK sinds begin pandemie

LONDEN (ANP) - Voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie heeft het Verenigd Koninkrijk een dag gehad zonder coronagelateerde sterfgevallen. Maandag werd nog één overlijden gerapporteerd. Dinsdag stond de teller op nul, wel werden 3165 nieuwe besmettingen vastgesteld.

Sinds het begin van de pandemie in maart vorig jaar zijn meer dan 128.000 mensen aan corona overleden in het Verenigd Koninkrijk, waar het virus relatief veel slachtoffers heeft gemaakt. 30 juli was een dag met nul sterfgevallen, maar dat waren er een dag later 20, melden Britse media. Bovendien hanteerde de regering toen een andere definitie en waren er 30 juli volgens de BBC wel sterfgevallen door Covid-19. De laatste keer daarvoor dat er geen coronadoden waren was op 7 maart 2020.

Het land is erg voortvarend geweest in de vaccinatiecampagne. Sinds december hebben bijna 40 miljoen Britten (bijna 80 procent van de volwassenen) een eerste prik gehad en 25 miljoen ook al een tweede. Desondanks zijn er toch nog zorgen, aangezien de Indiase virusvariant voor veel besmettingen zorgt. Deskundigen hebben opgeroepen tot uitstel van de volgende versoepeling van de coronamaatregelen, die voor 21 juni gepland staan.

Meer uit Buitenland

Hamas stuurt delegatie naar Egypte voor overleg over bestand Gaza

CAIRO (ANP/RTR) - Hamas zegt snel weer een delegatie naar Egypte te sturen voor verdere gesprekken over een bestand in de Gazastrook. De Palestijnse beweging moet nog reageren op een nieuw voorstel voor een wapenstilstand. Hamas stelt in een verklaring dat daar volgens leider Ismail Haniyeh op een positieve manier naar wordt gekeken.

27 minuten geleden
Iran dient aanklachten in tegen journalisten na BBC-programma

TEHERAN (ANP) - De Iraanse autoriteiten hebben "een aantal journalisten en activisten" aangeklaagd naar aanleiding van berichtgeving van de BBC, meldt de omroep zelf. Documentaireprogramma BBC Eye had een aflevering over de dood van de 16-jarige betoger Nika Shakarami door toedoen van de autoriteiten.

34 minuten geleden
Nieuwe piek in aantal immigranten dat VK per boot bereikt

LONDEN (ANP/AFP) - Meer dan zevenhonderd migranten zijn woensdag in het Verenigd Koninkrijk aangekomen, nadat ze in bootjes het Kanaal vanuit Frankrijk hadden overgestoken. Dit is het grootste dagaantal van 2024.

58 minuten geleden
President Israël hekelt 'antisemitisme' op universiteiten VS

JERUZALEM (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Israëlische president Isaac Herzog heeft ontstemd gereageerd op de pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten. "We moeten vol afschuw toezien hoe de gruweldaden van 7 oktober tegen Israël worden gevierd en goedgepraat", stelde het staatshoofd in een verklaring.

1 uur geleden
Man aangeklaagd voor moord na aanval met zwaard in Londen

LONDEN (ANP/AFP) - Een man is aangeklaagd voor onder meer moord na een aanval met een zwaard in Londen, waarbij een 14-jarige jongen om het leven kwam. De 36-jarige verdachte verscheen donderdag voor het eerst voor de rechtbank. Die bepaalde dat de man voorlopig blijft vastzitten.

1 uur geleden
Rusland meldt verovering dorp in oosten Oekraïne

KYIV (ANP/AFP/RTR) - Rusland meldt de inname van een dorp in het oosten van Oekraïne. Het Russische ministerie van Defensie zegt de plaats Berdytsji "volledig te hebben bevrijd".

2 uur geleden
Politie ontmantelt barrière van protestkamp op universiteit LA

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De politie probeert het pro-Palestijnse protestkamp bij de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA) te ontruimen. De barrière rondom het kamp is deels ontmanteld. Amerikaanse media maken melding van meerdere arrestaties.

2 uur geleden