Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste clubs trekken deelname aan protestopening weer in

Eerste clubs trekken deelname aan protestopening weer in

AMSTERDAM (ANP) - Een aantal clubs dat komend weekend mee zou doen aan een protestactie heeft zich teruggetrokken omdat lokale overheden dreigen met een dwangbevel. Dat bevestigt initiatiefnemer Pieter de Kroon van de actie 'De Nacht staat op' na eerdere berichtgeving van het AD. Hoeveel clubs zich hebben teruggetrokken weet hij niet omdat er ook geen beeld is van hoeveel er ├╝berhaupt mee zouden doen aan het protest.

De actie werd vorige week aangekondigd door brancheorganisatie Nachtbelang en het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC). Door het hele land hebben clubs zich aangesloten.

Uitgaanscentrum Dieka uit het Twentse Markelo heeft op Facebook laten weten dat het zaterdag dicht blijft. Ook Club 1841 uit Sneek in Friesland doet niet meer mee omdat de gemeente "heeft aangegeven de regels van de overheid te hanteren", zo valt ook op Facebook te lezen. Ondernemers zijn bang voor boetes. De Kroon vindt het "belachelijk" dat overheden gaan handhaven. Hij verwacht dat jongeren op die plekken waar de feesten niet doorgaan in plaats daarvan naar illegale feesten zullen gaan. "Daarom is het zo belangrijk dat wij weer opengaan. Wij bieden een beschermde omgeving", zegt hij.

Amsterdamse clubs

Amsterdamse clubs hebben zich niet afgemeld voor de actie. Zij hebben niet te horen gekregen dat de gemeente zal optreden. Eerder werd bekend dat alle tickets van de Amsterdamse clubs die meedoen zijn uitverkocht. Volgens De Kroon gaat het in totaal om "richting de 20.000 en 25.000 kaarten".

Brancheorganisatie Nachtbelang en het OAC stelden eerder het zat te zijn dat bij de plannen van het kabinet om de samenleving te heropenen niet aan het nachtleven wordt gedacht. Volgens de nu geldende regels moet de horeca om 22.00 uur de deuren sluiten en is een zitplaats voor bezoekers verplicht.

Het Outbreak Management Team (OMT) komt vrijdag bijeen om een nieuw advies voor te bereiden voor het kabinet. Volgende week is een nieuwe persconferentie met minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid.

Meer uit Binnenland

Grote brand in schuur op Texel

OOSTEREND (ANP) - In een schuur in Oosterend op het eiland Texel is in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand uitgebroken. Brandweereenheden van het vasteland zijn opgeroepen om de eenheden op het eiland te ondersteunen, laat de veiligheidsregio weten.

28 minuten geleden
Caroline van der Plas ziet af van medley met De Bevers in Ahoy

ROTTERDAM (ANP) - Caroline van der Plas ziet op het laatste moment af van het zingen van een boerenmedley in Rotterdam Ahoy tijdens De Bevers Live, met John de Bever. De twee schietpartijen in Rotterdam waren voor de BBB-leider aanleiding om niet meer mee te doen aan de twee concerten.

6 uur geleden
Nabestaanden schietpartijen Rotterdam willen geen stille tocht

ROTTERDAM (ANP) - De directe nabestaanden van de slachtoffers die donderdag zijn omgekomen bij de twee schietpartijen in Rotterdam willen geen stille tocht. Dat zei Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland zaterdagavond in EenVandaag. Ook vragen de nabestaanden mensen die iets willen organiseren, dat in samenspraak met de nabestaanden te doen, aldus Jansen.

7 uur geleden
Nog drie verdachten opgepakt na mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - De politie heeft nog drie mannen aangehouden na een mogelijk schietincident in Coevorden zaterdagochtend. Onder hen is de vermoedelijke schutter. De drie zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Eerder op zaterdag pakte de politie al een minderjarige jongen op.

8 uur geleden
Ruim 340.000 vogels gespot bij vogeltelling, spreeuw bovenaan

ZEIST (ANP) - Tijdens de jaarlijkse internationale vogeltelling hebben liefhebbers zaterdag ruim 340.000 vogels gespot. Volgens Vogelbescherming Nederland zijn er "zeker geen records" gebroken, maar is de uitslag gezien de weersomstandigheden "niet slecht". Zoals vaker staat de spreeuw in ons land bovenaan de tellijst, met ruim 77.000 exemplaren.

8 uur geleden
Streefbedrag van 60.000 euro binnen voor nabestaanden schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het streefbedrag van 60.000 euro voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die omkwamen door de schietpartij in Rotterdam, is gehaald. De actie op de site GoFundMe was vrijdag opgezet door een bekende van de familie.

9 uur geleden
Nabestaanden schietpartij: verlies zorgt voor zwart gat in harten

ROTTERDAM (ANP) - De nabestaanden van de moeder en dochter die donderdag zijn omgekomen bij een van de twee schietpartijen in Rotterdam kunnen de dood van hun naasten nog niet bevatten. "We zijn intens verdrietig door het overlijden van twee volstrekt onschuldige mensen die niemand kwaad deden", zeggen ze in een verklaring die is verspreid door de organisatie Namens de Familie. "Het zorgt voor een zwart gat in onze harten."

10 uur geleden