Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste boetes van 60 euro voor 'coronafeestjes' Britse regering

Eerste boetes van 60 euro voor 'coronafeestjes' Britse regering

LONDEN (ANP) - De eerste Britse regeringsfunctionarissen hebben een boete van omgerekend 60 euro binnen voor hun deelname aan verboden 'coronafeestjes'. Het is niet duidelijk of de Britse premier Boris Johnson zelf is beboet voor aanwezigheid op een party tijdens een coronalockdown.

De politie had onlangs al gemeld dat de eerste twintig boetes eraan zaten te komen, zonder verdere details. Volgens de Britse nieuwszender Sky News gaat het mogelijk om bekeuringen voor een afscheidsfeestje voor een diplomaat midden juni 2020 in een regeringsgebouw. Ze zouden per mail zijn verstuurd.

Het onderzoek is door de aanzienlijke hoeveelheid bewijsmateriaal nog niet afgesloten en volgens de politie zijn meer boetes niet uitgesloten. De politie ondervroeg minstens honderd personen voor hun betrokkenheid bij twaalf bijeenkomsten op het kantoor van Johnson in Downing Street en in andere overheidsgebouwen, hoewel die ontmoetingen vanwege corona waren verboden.

De affaire kreeg de naam partygate, omdat het om feestjes en vrijdagmiddagborrels zou gaan. Johnson heeft herhaaldelijk gezegd er zeker van te zijn dat er geen regels werden overtreden en dat het om werkbijeenkomsten ging.

Meer uit Buitenland

Bosbrand in oosten Spanje nog niet onder controle

CASTELLÓN DE LA PLANA (ANP) - De eerste bosbrand van het seizoen in Spanje woedt sinds donderdag circa 60 kilometer ten noorden van Valencia in het dunbevolkte grensgebied van de provincies Castellón en Teruel. Er zijn inmiddels 4000 hectare afgebrand volgens plaatselijke media. Circa 1500 mensen zijn uit voorzorg uit de streek geëvacueerd.

1 uur geleden
Doden en veel schade door tornado en stormen in Mississippi

JACKSON (ANP) - In de Amerikaanse staat Mississippi zijn meer dan twintig doden gevallen door een tornado. De meeste doden vielen volgens Amerikaanse media in het dorp Rolling Fork, ruim honderd kilometer ten noordwesten van Mississippi's hoofdstad Jackson.

2 uur geleden
Kiev: 'slagen erin situatie rond Bachmoet te stabiliseren'

BACHMOET (ANP/AFP) - Nadat eerder op zaterdag de Britse inlichtingendienst al liet weten dat de Russische aanval op Bachmoet "grotendeels tot stilstand is gekomen", zegt nu ook het hoofd van het Oekraïense leger Valery Zaluzhny dat zijn troepen "erin slagen om de situatie te stabiliseren".

2 uur geleden
Britse regering wil migranten uit hotels verhuizen

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse regering is volgens SkyNews van plan asielzoekers die in hotels zijn opgevangen, te verhuizen naar onder meer militaire bases of naar veerboten die niet meer varen. Het verhuisplan zou binnen enkele weken worden geopenbaard. De regering ziet naar verluidt niets in de opvang in vakantiedorpen of studentenonderkomens.

3 uur geleden
VN beschuldigen Rusland en Oekraïne van standrechtelijke executies

KYIV (ANP/AFP) - De mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties in Oekraïne maakt zich ernstige zorgen over standrechtelijke executies door zowel Russische als Oekraïense strijdkrachten. Matilda Bogner, het hoofd van de VN-mensenrechtenmissie in Oekraïne, laat weten dat de organisatie documentatie heeft van dergelijke executies van gevangenen aan beide kanten van de strijd.

8 uur geleden
VS klagen Russische infiltrant strafhof Den Haag aan

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten klagen de Rus aan die vorig jaar onder een valse Braziliaanse identiteit probeerde te infiltreren bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. De Amerikanen beschuldigen hem van spionage en diverse vormen van fraude.

13 uur geleden
Geen celstraf voor man die ruim duizend manuscripten stal

NEW YORK (ANP) - De man die zich als anderen voordeed om zo aan ruim duizend nog niet gepubliceerde boeken te komen, is aan een gevangenisstraf ontkomen. Tegen de 30-jarige Italiaan was een jaar cel geëist, maar een rechter in New York oordeelde volgens The New York Times dat hij al lang genoeg in voorarrest had gezeten. Wel wordt hij uitgezet naar Italië of het Verenigd Koninkrijk.

13 uur geleden