Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste besmetting in 2 maanden in Australische deelstaat Victoria

Eerste besmetting in 2 maanden in Australische deelstaat Victoria

SYDNEY (ANP/RTR) - In de Australische deelstaat Victoria is dinsdag voor het eerst in meer dan twee maanden tijd een vermoedelijk lokaal opgelopen besmetting met het coronavirus vastgesteld.

Het gaat om een man van in de dertig. Hij was recentelijk teruggekeerd uit het buitenland en twee weken in quarantaine gegaan in de deelstaat Zuid-Australië. Nadat hij deze had afgerond en negatief was getest, reisde hij door naar Victoria. Afgelopen weekend kreeg de man griepachtige verschijnselen.

Volgens de lokale gezondheidsautoriteiten is nog niet bekend wanneer de man zijn quarantaine had afgerond. De autoriteiten onderzoeken hoe hij besmet is geraakt.

Onder controle

Australië heeft de uitbraak van het coronavirus grotendeels onder controle gehouden door strenge lockdowns, grenscontroles en snelle contactopsporingssystemen. In het land zijn minder dan 30.000 coronagevallen en 1000 coronadoden vastgesteld sinds het begin van de pandemie. Sinds het begin van het jaar zijn vele dagen zonder besmettingen genoteerd.

Australië sloot in maart 2020 de grenzen voor alle reizigers, met uitzondering voor Australische burgers en mensen met een permanente verblijfsvergunning. Reizigers die vanuit het buitenland arriveren moeten twee weken lang op eigen kosten in quarantaine in een hotel.

Sinds kort geldt een uitzondering voor reizigers uit Nieuw-Zeeland, waarmee Australië een reisbubbel heeft. Deze werd vorige week echter gepauzeerd nadat in Sydney iemand positief testte op het virus. Het is nog onduidelijk of dat nu opnieuw gaat gebeuren.

Meer uit Buitenland

Verdachte die in Parijs toerist doodstak zwoer trouw aan IS

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - Een 26-jarige man die verdacht wordt van het doden van een Duitse toerist en het verwonden van twee anderen, onder wie een Brit, vlak bij de Eiffeltoren in Parijs op zaterdagavond, heeft trouw gezworen aan de Islamitische Staat (IS). Hij deed dit in een video die op sociale media te zien is, zei aanklager Jean-François Ricard zondag.

22 minuten geleden
IS eist dodelijke bomaanslag tijdens mis op Filipijnen op

MARAWI (ANP/AFP) - Islamitische Staat (IS) heeft de bomaanslag opgeëist op de Filipijnen waarbij zondag vier mensen om het leven kwamen. "Soldaten van het Kalifaat brachten een bom tot ontploffing op een grote bijeenkomst van christenen in de stad Marawi", schreef de groep op Telegram.

52 minuten geleden
Drie familieleden aangehouden van verdachte mesaanval Parijs

PARIJS (ANP) - Drie familieleden van de vermoedelijke dader die zaterdag een toerist doodstak in Parijs zijn opgepakt, meldt de Franse zender BFMTV. De Franse politie heeft gemeld onderzoek te doen naar een "terroristisch complot" rond de aanval. De aanvaller verwondde twee anderen met een hamer.

3 uur geleden
Doden en gewonden bij steekpartij in New York

NEW YORK (ANP/RTR) - Bij een steekpartij in Queens, het grootste stadsdeel van New York, zijn vier mensen gedood, onder wie twee kinderen. Dat meldt de politie. Ook vielen er drie gewonden, onder wie twee politieagenten.

3 uur geleden
Gaza: Israël valt opzettelijk medische voorzieningen aan

GAZA-STAD (ANP) - Israël zou "opzettelijk de resterende medische voorzieningen in het noorden" aanvallen, zei een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in Gaza zondag tegen Al Jazeera. Daardoor worden burgers "gedwongen naar het zuiden te verhuizen", aldus de woordvoerder, volgens wie tot nu slechts 403 patiënten Gaza hebben mogen verlaten voor behandeling.

4 uur geleden
Gezondheidsministerie Gaza: meer dan 15.500 doden

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Palestijnse gezondheidsministerie in Gaza meldt dat er sinds het uitbreken van de oorlog tussen Hamas en Israël op 7 oktober al 15.523 Palestijnen zijn omgekomen bij Israëlische aanvallen. Meer dan 41.000 Palestijnen raakten gewond.

4 uur geleden
ICC: onderzoek naar oorlogsmisdaden Gaza en Israël intensiveren

DEN HAAG (ANP/AFP) - De hoofdaanklager van het International Strafhof (ICC) zegt het onderzoek naar oorlogsmisdaden in Israël en de Gazastrook "te intensiveren". Karim Khan heeft een bezoek gebracht aan Israël en de Palestijnse gebieden om slachtoffers aan beide kanten te spreken.

5 uur geleden