Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste bergpunten van Tour de France Femmes in Nederlandse tunnel

Eerste bergpunten van Tour de France Femmes in Nederlandse tunnel

ROTTERDAM (ANP) - De eerste bergpunten van de Tour de France Femmes zijn dit jaar te verdienen in de nieuwe Maasdeltatunnel, maakte Tourdirecteur Christian Prudhomme bekend in Rotterdam. De wielrenster die daar de meeste punten pakt, mag aan het eind van de etappe van Rotterdam naar Den Haag de bolletjestrui voor het eerst aantrekken.

Nederland is een vlak land en dat er toch punten voor het bergklassement kunnen worden uitgedeeld, is volgens Prudhomme heel bijzonder. Hij benadrukt dat het extra speciaal is, omdat deze 'berg' onder water doorloopt. De helling van de Maasdeltatunnel is volgens de Tourorganisatie steil genoeg om punten uit te delen. De tunnel ligt vlak bij Maassluis en Rozenburg en werd afgelopen november geplaatst.

Prudhomme was in Rotterdam voor 'Gele Donderdag', de officiële aftrap van de steden die het Grand Départ mogen organiseren. Op 12 augustus fietsen de vrouwen van Rotterdam naar Den Haag, een dag later staan de start in Dordrecht en een tijdrit in Rotterdam op het programma. De vierde etappe begint in het Limburgse Valkenburg.

Meer uit Sport

Van Gils sprint naar zege in eendagswedstrijd Eschborn-Frankfurt

FRANKFURT (ANP) - Wielrenner Maxim Van Gils heeft de Duitse wielerklassieker Eschborn-Frankfurt gewonnen. De 24-jarige Belg van Lotto Dstny was de snelste in de massasprint. Alex Aranburu uit Spanje werd tweede, voor de Amerikaan Riley Sheehan.

2 minuten geleden
Imola herdenkt verongelukte F1-coureur Senna in bijzijn familie

IMOLA (ANP/DPA) - Op het circuit van Imola in Italië is oud-coureur Ayrton Senna herdacht. De Braziliaan verongelukte precies dertig jaar geleden op het circuit. Bij de plechtigheid was familie van Senna aanwezig.

1 uur geleden
Oud-winnaar Bernal kondigt deelname aan Tour de France aan

BOGOTA (ANP/AFP) - Oud-winnaar Egan Bernal doet dit jaar weer mee aan de Tour de France. De 27-jarige Colombiaan van Ineos Grenadiers werd in 2022 slachtoffer van een ongeluk tijdens een training en verkeerde vervolgens in levensgevaar. Een jaar later maakte hij, ook in de Tour de France, nog niet al te succesvol zijn rentree. Dit voorjaar was de Tour-winnaar van 2019 beter in vorm met onder meer een derde plaats in de Ronde van Catalonië.

2 uur geleden
Turnster Lieke Wevers bij EK in actie op twee toestellen

RIMINI (ANP) - Turnster Lieke Wevers komt bij de Europese kampioenschappen in het Italiaanse Rimini in actie op twee toestellen. Dat blijkt uit de startlijst voor de kwalificatiewedstrijd van donderdag. Wevers, die in Rimini haar internationale rentree maakt sinds de meerkampfinale bij de Olympische Spelen van Tokio, turnt op brug en balk.

3 uur geleden
Wielrenner Kämna verlaat ziekenhuis maand na trainingsongeluk

TENERIFE (ANP/DPA) - De Duitse wielrenner Lennard Kämna heeft een kleine maand na zijn zware trainingsongeval het ziekenhuis op Tenerife verlaten. De 27-jarige klimmer keert woensdag terug naar Duitsland voor zijn verdere herstel, dat hij met de begeleiding van teamartsen afwerkt in een revalidatiekliniek. "Het was geen makkelijke tijd, maar ik ben dolblij dat de eerste stap nu achter de rug is", staat in een reactie van Kämna via zijn ploeg Bora-hansgrohe.

4 uur geleden
Wielrenster Van Dijk toch niet verder in Vuelta na valpartij

MOLINA DE ARAGÓN (ANP) - Wielrenster Ellen van Dijk verlaat de Vuelta. De 37-jarige Nederlandse heeft nog te veel last van haar val in de ploegentijdrit van zondag, waarmee de Spaanse rittenkoers begon. Haar ploeg Lidl-Trek kiest met nog "vele doelen in het verschiet" voor het herstel van Van Dijk op de lange termijn, meldt het team op X.

5 uur geleden
Formule 1-team Red Bull bevestigt vertrek topontwerper Newey

MILTON KEYNES (ANP) - Topontwerper Adrian Newey vertrekt begin volgend jaar definitief bij het Formule 1-team van Red Bull. Dat bevestigt het team woensdag nadat het vorige week al was uitgelekt. De 65-jarige Newey was bijna twintig jaar verantwoordelijk voor het ontwerp van de auto's waarin Sebastian Vettel en Max Verstappen meermaals wereldkampioen werden.

5 uur geleden