Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste beelden relschoppers Coolsingel gepubliceerd

Eerste beelden relschoppers Coolsingel gepubliceerd

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse politie heeft donderdag de eerste beelden vrijgegeven van verdachten van de rellen op de Coolsingel op 19 november. De eerste selectie verdachten is te bekijken op de website van de politie en in een uitzending van Bureau Rijnmond van regionale omroep RTV Rijnmond.

De politie laat weten dat een onderzoeksteam de beelden van de verdachten heeft geselecteerd uit duizenden uren beeldmateriaal. De politie heeft ze eerst intern bekeken, zodat wijkagenten en politiemedewerkers de kans kregen personen te herkennen. Een van hen is geblurd in beeld, aangezien hij nog minderjarig is. Er worden snel beelden van meer relschoppers vrijgegeven en wellicht komen er ook betere opnamen van de al getoonde verdachten.

"Relschoppers die weten dat ze erbij waren, maar nu nog niet getoond zijn, kunnen publicatie voorkomen door zichzelf te melden bij de politie", aldus de politie. "Zo hoeven familie, vrienden en de werkgever niet te zien waar zij bij betrokken zijn geweest." Ook mensen die weten wie er gereld heeft worden verzocht dit te melden aan de politie.

Na een demonstratie tegen het coronabeleid braken er op en rond de Coolsingel ongeregeldheden uit, waarbij politieagenten, politieauto's, scooters, winkels en een flatgebouw het moesten ontgelden. Tot dusver zijn 49 verdachten opgepakt. Woensdag stonden in Rotterdam de eerste relschoppers terecht tijdens een supersnelrechtzitting. Een 26-jarige vrouw uit Spijkenisse en een 29-jarige man uit Rotterdam werden veroordeeld tot vijf maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, voor het gooien van stenen naar een ME-busje en politieauto's.

Meer uit Binnenland

Overijssel trekt 16 miljoen euro uit voor leefbaarheid platteland

ZWOLLE (ANP) - De provincie Overijssel trekt opnieuw miljoenen uit om de leefbaarheid op het platteland te verbeteren. Een ruime meerderheid van Provinciale Staten (39-7) stemde woensdag in met een investering van 16 miljoen euro. In de vorige Statenperiode (2020-2023) had Overijssel al bijna 4 miljoen euro beschikbaar gemaakt voor een stimuleringsregeling.

1 uur geleden
Alternatieve kunstmest mogelijk eind dit jaar toegestaan

DEN HAAG (ANP) - "Als alles meezit" worden Europese regels eind dit jaar aangepast om kunstmest dat is gemaakt van dierlijke mest toe te staan. Dat schrijft demissionair landbouwminister Piet Adema woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. Op dit zogeheten Renure is veel hoop gevestigd om mestoverschotten op te vangen, maar de Europese Commissie heeft het gebruik ervan nog niet toegelaten.

1 uur geleden
Medewerkers kinderopvang krijgen 2,5 procent loonsverhoging

DEN HAAG (ANP) - Medewerkers in de kinderopvang krijgen er 2,5 procent loon bij. Tot dat resultaat zijn vakbonden en werkgevers gekomen in de onderhandelingen voor een nieuwe cao, die op 1 juli 2024 ingaat en een looptijd van zes maanden kent.

1 uur geleden
Informateurs zien 'cruciale' laatste week komen

DEN HAAG (ANP) - De laatste week van deze fase van de informatie zal "cruciaal" zijn, zeggen informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf. De komende week gaat het Centraal Planbureau (CPB) "flink wat maatregelen" doorrekenen en daarna moeten door PVV, VVD, NSC en BBB knopen worden doorgehakt, zeiden ze woensdag.

1 uur geleden
Minister bezorgd: meer jonge mensen met burn-out arbeidsongeschikt

DEN HAAG (ANP) - Meer mensen kunnen door mentale klachten niet meer werken en doen daarom een beroep op een arbeidsongeschiktheidsuitkering, zegt demissionair minister Karien van Gennip (Sociale Zaken). Het gaat vooral om "jongere mensen met burn-outs". De bewindsvrouw maakt zich daar zorgen over.

3 uur geleden
Watertekorten en wateroverlast nemen toe, waarschuwt rapport

DEN HAAG (ANP) - Drogere zomers, nattere winters en de stijgende zeespiegel maken het waterbeleid in Nederland de komende jaren steeds ingewikkelder. "Knelpunten met betrekking tot watertekort, wateroverlast en waterveiligheid stapelen zich op. Dit raakt heel Nederland", schrijft onderzoeksinstituut Deltares in de nieuwe Deltascenario's.

3 uur geleden
Den Haag: politie houdt verscherpt toezicht op dodenherdenking

DEN HAAG (ANP) - De Haagse politie houdt volgende week "verscherpt toezicht" op de dodenherdenking en zal ingrijpen "indien daartoe onverhoopt aanleiding is". Dat meldt de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, na vragen vanuit de gemeenteraad. "Het college hecht grote waarde aan een veilig en waardig verloop van herdenkingen", stelt de burgemeester, die ook zegt dat er "geen ruimte en tolerantie is voor Jodenhaat en antisemitisme".

3 uur geleden