Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste beelden relschoppers Coolsingel gepubliceerd

Eerste beelden relschoppers Coolsingel gepubliceerd

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse politie heeft donderdag de eerste beelden vrijgegeven van verdachten van de rellen op de Coolsingel op 19 november. De eerste selectie verdachten is te bekijken op de website van de politie en in een uitzending van Bureau Rijnmond van regionale omroep RTV Rijnmond.

De politie laat weten dat een onderzoeksteam de beelden van de verdachten heeft geselecteerd uit duizenden uren beeldmateriaal. De politie heeft ze eerst intern bekeken, zodat wijkagenten en politiemedewerkers de kans kregen personen te herkennen. Een van hen is geblurd in beeld, aangezien hij nog minderjarig is. Er worden snel beelden van meer relschoppers vrijgegeven en wellicht komen er ook betere opnamen van de al getoonde verdachten.

"Relschoppers die weten dat ze erbij waren, maar nu nog niet getoond zijn, kunnen publicatie voorkomen door zichzelf te melden bij de politie", aldus de politie. "Zo hoeven familie, vrienden en de werkgever niet te zien waar zij bij betrokken zijn geweest." Ook mensen die weten wie er gereld heeft worden verzocht dit te melden aan de politie.

Na een demonstratie tegen het coronabeleid braken er op en rond de Coolsingel ongeregeldheden uit, waarbij politieagenten, politieauto's, scooters, winkels en een flatgebouw het moesten ontgelden. Tot dusver zijn 49 verdachten opgepakt. Woensdag stonden in Rotterdam de eerste relschoppers terecht tijdens een supersnelrechtzitting. Een 26-jarige vrouw uit Spijkenisse en een 29-jarige man uit Rotterdam werden veroordeeld tot vijf maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, voor het gooien van stenen naar een ME-busje en politieauto's.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Sanne Wallis de Vries: fijne kennismaking met staatssecretaris

AMSTERDAM (ANP) - Het gesprek dat staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) woensdagavond heeft gehad met onder anderen cabaretiers Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge is eerstgenoemde goed bevallen. "Het was een fijne kennismaking", vertelt Wallis de Vries na afloop aan het ANP.

1 uur geleden
Kabinet met nachthoreca in gesprek over 1G

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat in overleg met de nachthoreca om te kijken of ze geholpen zouden zijn met 1G-beleid. Dat heeft minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers toegezegd tijdens het coronadebat. PvdA-Kamerlid Attje Kuiken had gevraagd of de sector misschien weer zou kunnen heropenen als alle bezoekers zich laten testen voordat ze naar binnen gaan, al vindt ze de oplossing "niet ideaal".

3 uur geleden
Mona Keijzer in maart lijstduwer bij CDA Edam-Volendam

EDAM-VOLENDAM (ANP) - Mona Keijzer is bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart lijstduwer van het CDA in de gemeente Edam-Volendam. De voormalig staatssecretaris en voormalig Tweede Kamerlid voor dezelfde partij staat op nummer 19 op de kandidatenlijst.

5 uur geleden
Celstraffen voor deelnemers lawaaiprotest tijdens persconferentie

DEN HAAG (ANP) - De rechter heeft woensdag een 48-jarige Rotterdammer en 53-jarige Amsterdammer veroordeeld voor geweldpleging bij een lawaaidemonstratie op de Haagse Turfmarkt in november. Tegenstanders van het coronabeleid hielden op 12 november een lawaaidemonstratie in een poging de coronapersconferentie te verstoren. Daarbij werd onder meer met stenen en zwaar vuurwerk gegooid.

7 uur geleden
Koning Willem-Alexander opent grootste zeesluis ter wereld

IJMUIDEN (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft woensdag in IJmuiden de grootste zeesluis ter wereld geopend. Met een druk op de knop opende de koning de vervanger van de Noordersluis uit 1929, die te klein was geworden. Ook gaf de koning de kapitein van de Bontrup Amsterdam, het eerste schip dat door de sluis voer, een seintje dat de sluis geopend was.

7 uur geleden
Gemeente Zandvoort tevreden met verloop F1 Grand Prix 2021

ZANDVOORT (ANP) - De gemeente Zandvoort kijkt met een goed gevoel terug op het Grand Prix-weekeinde op 2, 3 en 4 september vorig jaar. Volgens de gemeente is alles goed verlopen.

10 uur geleden
Kabinet houdt Tata Steel aan beloftes over lagere uitstoot

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet houdt Tata Steel aan de belofte om de uitstoot van bepaalde kankerverwekkende stoffen (PAK’s) nog dit jaar te halveren. Ook nu onderzoek door het RIVM heeft uitgewezen dat het staalbedrijf in IJmuiden veel meer van deze stoffen uitstoot dan het zelf rapporteert, zegt staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) in een debat met de Tweede Kamer.

10 uur geleden