Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste beelden relschoppers Coolsingel gepubliceerd

Eerste beelden relschoppers Coolsingel gepubliceerd

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse politie heeft donderdag de eerste beelden vrijgegeven van verdachten van de rellen op de Coolsingel op 19 november. De eerste selectie verdachten is te bekijken op de website van de politie en in een uitzending van Bureau Rijnmond van regionale omroep RTV Rijnmond.

De politie laat weten dat een onderzoeksteam de beelden van de verdachten heeft geselecteerd uit duizenden uren beeldmateriaal. De politie heeft ze eerst intern bekeken, zodat wijkagenten en politiemedewerkers de kans kregen personen te herkennen. Een van hen is geblurd in beeld, aangezien hij nog minderjarig is. Er worden snel beelden van meer relschoppers vrijgegeven en wellicht komen er ook betere opnamen van de al getoonde verdachten.

"Relschoppers die weten dat ze erbij waren, maar nu nog niet getoond zijn, kunnen publicatie voorkomen door zichzelf te melden bij de politie", aldus de politie. "Zo hoeven familie, vrienden en de werkgever niet te zien waar zij bij betrokken zijn geweest." Ook mensen die weten wie er gereld heeft worden verzocht dit te melden aan de politie.

Na een demonstratie tegen het coronabeleid braken er op en rond de Coolsingel ongeregeldheden uit, waarbij politieagenten, politieauto's, scooters, winkels en een flatgebouw het moesten ontgelden. Tot dusver zijn 49 verdachten opgepakt. Woensdag stonden in Rotterdam de eerste relschoppers terecht tijdens een supersnelrechtzitting. Een 26-jarige vrouw uit Spijkenisse en een 29-jarige man uit Rotterdam werden veroordeeld tot vijf maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, voor het gooien van stenen naar een ME-busje en politieauto's.

Meer uit Binnenland

Gom van Strien: fraudeverdenking bewust niet gemeld aan Wilders

DEN HAAG (ANP) - PVV-senator Gom van Strien, die na de verkiezingen werd aangewezen als verkenner, heeft bewust de fraudebeschuldigingen die tegen hem zijn geuit niet gemeld bij PVV-fractieleider Geert Wilders. Hij zou dat in overleg hebben gedaan met PVV-senaatsvoorzitter Marjolein Faber, zegt Van Strien in een interview met De Telegraaf.

57 minuten geleden
Verkeer moet opletten, het kan glad zijn op de weg

DE BILT (ANP) - Verkeer in vooral het oosten van het land moet dinsdagavond rekening houden met plaatselijke gladheid door sneeuw, zo meldt het KNMI. En in het noorden van Zuid-Holland en Utrecht is het door hagelbuien plaatselijk kortdurend glad, aldus het weerinstituut dat code geel heeft afgegeven voor een aantal provincies. Dinsdagavond rond 22.00 uur geldt die waarschuwing voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

4 uur geleden
Ministers in Brussel bedolven onder zorgen om ruk naar rechts

BRUSSEL (ANP) - Collega's uit andere EU-landen bestoken Nederlandse ministers met vragen over de verkiezingswinst van de PVV en de mogelijke gevolgen voor de Europese samenwerking. "Je proeft de bezorgdheid en ik kan me die bezorgdheid voorstellen", zei minister van Sociale Zaken Karien van Gennip na overleg in Brussel. Ook haar buitenlandcollega Bruins Slot moet "heel veel uitleggen".

4 uur geleden
Bruins Slot wijst op militaire prestatie Oekraïne nu twijfel groeit

BRUSSEL (ANP) - Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot heeft dinsdag in Brussel de krijgskunst van Oekraïne geprezen. "Het is buitengewoon knap dat de Oekraïners onder deze omstandigheden in staat zijn om zoveel weerstand te bieden", zei ze na afloop van de eerste dag van een meerdaagse NAVO-vergadering.

5 uur geleden
Nederlandse versie Brits royaltyboek per direct uit de handel

HAARLEM (ANP) - Eindstrijd, de Nederlandse versie van het nieuwe boek van de Britse schrijver Omid Scobie over het Britse koningshuis, wordt tijdelijk uit de handel gehaald. Dat bevestigt een zegsvrouw van Xander Uitgevers na berichtgeving van royaltyverslaggever Rick Evers.

6 uur geleden
Bliksembezoek Wilders aan Kijkduin voor steun tegen 'asielstroom'

KIJKDUIN (ANP) - PVV-leider Geert Wilders bracht dinsdagavond een kort bezoek aan bewoners van de badplaats Kijkduin, in het zuiden van Den Haag, om hen "een hart onder de riem te steken". Volgens hem worden plaatsen zoals Kijkduin "overspoeld met asielzoekers" zonder dat zij daarmee hebben ingestemd. In een hotel aan de boulevard van Kijkduin worden sinds dit weekend ruim 100 asielzoekers opgevangen, tot grote onvrede van omwonenden.

7 uur geleden
Voor 1,7 miljoen euro aan iPhones gestolen bij bedrijf Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de diefstal van een lading nieuwe iPhones ter waarde van 1,7 miljoen euro bij een vrachtbedrijf op Schiphol. Ook zaten er anderhalf miljoen diodes in de gestolen lading. Dat zijn onderdelen die worden gebruikt bij de fabricage van printplaten. De telefoons zijn iPhones 15 Pro Max, in verschillende kleuren.

7 uur geleden