Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste Amerikanen worden gevaccineerd tegen coronavirus

Eerste Amerikanen worden gevaccineerd tegen coronavirus

WASHINGTON (ANP) - In de Verenigde Staten worden maandag de eerste burgers gevaccineerd tegen het coronavirus. De eerste lichting vaccins komt dan naar verwachting aan op 145 plekken in het land.

In een week tijd worden in de VS naar verwachting 3 miljoen vaccins gedistribueerd. Naar verwachting komt een deel van de eerste lichting vaccins dinsdag op 425 andere plekken aan en woensdag op de laatste 66 plekken.

De vaccins die worden toegediend zijn ontwikkeld door de Amerikaanse farmaceut Pfizer en het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech. Het vaccin werd vrijdag goedgekeurd door de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA.

Het middel zal volgens The New York Times als eerste worden verstrekt aan zorgpersoneel en bewoners van verpleeghuizen, maar uiteindelijk gaan de overheden van de afzonderlijke staten erover wie als eerste wordt ingeënt. De vaccins worden gratis verstrekt.

De Verenigde Staten zijn vooralsnog van alle landen het hardst getroffen door de coronapandemie. Het land telt volgens officiële cijfers zowel het hoogste aantal vastgestelde besmettingen als de meeste sterfgevallen als gevolg van Covid-19. Het dodelijke longvirus werd in de VS al bij meer dan 16 miljoen mensen vastgesteld en is bijna 300.000 personen fataal geworden.

Meer uit Buitenland

Honderden mensen naar kerk voor uitvaart Navalny

MOSKOU (ANP/RTR/AFP/DPA) - Er verzamelen zich steeds meer mensen bij de kerk in Moskou waar een uitvaartplechtigheid wordt gehouden voor oppositieleider Aleksej Navalny. Er staan volgens een aanwezige journalist honderden sympathisanten te wachten. Volgens een bekende bondgenoot van Navalny, Leonid Volkov, zijn het er meer dan duizend.

45 minuten geleden
Aanhoudingen bij verrassingsprotest boeren bij Arc de Triomphe

PARIJS (ANP) - Bij een onaangekondigd boerenprotest bij de Arc de Triomphe in Parijs heeft de politie ingegrepen en 66 betogers aangehouden. Een van de arrestanten is volgens Franse media een voorman van een boerenactiegroep, Patrick Legras. Hij keerde zich vlak voor zijn aanhouding fel tegen het beleid van de Europese Unie. De politie heeft betogers met hun tractors de stad uit geëscorteerd en de protestactie was volgens media relatief snel voorbij.

2 uur geleden
Iran naar de stembus voor parlementsverkiezingen

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Iraniërs gaan vrijdag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Grootayatollah Ali Khamenei ging zelf vroeg stemmen en riep landgenoten op zijn voorbeeld te volgen.

3 uur geleden
Biden en Trump allebei naar grens in aanloop naar verkiezing

DALLAS (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden en oud-president Donald Trump hebben een bezoek gebracht aan het grensgebied met Mexico. Dat onderstreept dat immigratie een belangrijk onderwerp is in aanloop naar de komende presidentsverkiezingen, waarin de mannen het waarschijnlijk weer tegen elkaar opnemen.

4 uur geleden
Enorme natuurbrand in Texas is zichtbaar vanuit de ruimte

AUSTIN (ANP) - Een enorme natuurbrand die sinds deze week in Texas en delen van Oklahoma raast, bestrijkt meer dan 400.000 hectare en is daarmee de grootste brand in de geschiedenis van Texas. De brand is zo groot dat deze vanuit de ruimte zichtbaar is.

8 uur geleden
Oppositieleider Navalny wordt begraven in Rusland

MOSKOU (ANP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalny wordt begraven in Moskou. Er staat een uitvaartplechtigheid gepland in een kerk in stadsdeel Marjino, waar de politicus vroeger woonde. Daarna wordt hij begraven op een nabijgelegen begraafplaats.

8 uur geleden
Amerikaanse Senaat keurt wet goed, shutdown voorkomen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met de wetgeving waardoor de federale overheid geld kan blijven uitgeven. Het Huis van Afgevaardigden had eerder op donderdag al voor gestemd. Het wetsvoorstel gaat nu naar president Joe Biden die het moet ondertekenen.

8 uur geleden