Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste 50 minderjarige vluchtelingen Moria naar Duitsland

Eerste 50 minderjarige vluchtelingen Moria naar Duitsland

BERLIJN (ANP/DPA) - De eerste vijftig minderjarige vluchtelingen die zonder begeleiding in het door brand verwoeste Griekse kamp Moria zaten, gaan deze week naar Duitsland. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken zondag aangekondigd. De Duitse regering heeft beloofd 150 jonge migranten uit deze categorie op te nemen.

Behalve deze groep vliegen naar verwachting ook twintig kinderen die medische verzorging nodig hebben mee, in gezelschap van hun naaste familieleden. Zoals de planning er nu uitziet arriveren woensdag ruim 140 personen in Duitsland om er een nieuw leven op te bouwen.

Het opvangkamp bij Moria op Lesbos brandde eerder deze maand compleet af. Duizenden ontheemden hebben nog steeds geen dak boven hun hoofd. Ongeveer 400 onbegeleide minderjarige asielzoekers werden na de brand, die volgens de autoriteiten werd aangestoken door migranten zelf, naar het Griekse vasteland gebracht om vandaar door te reizen naar een bestemming elders in Europa. Ook Nederland wil vijftig alleenstaande jongeren opnemen.

Meer uit Buitenland

Poetin prijst 'ware helden die in Oekraïne vechten'

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft in een toespraak "de ware helden van het volk" geprezen die in Oekraïne vechten. Het zijn de verdedigers van het vaderland. Hij zei verder dat de Russische wapenindustrie de productie heeft verveelvoudigd en de hoogstnodige bewapening voor de troepen kan leveren.

48 minuten geleden
Netanyahu stelt kabinet plan voor naoorlogs Gaza voor

JERUZALEM (ANP/DPA) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn oorlogskabinet voor de eerste keer een formeel plan gepresenteerd voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de grondoorlog. Dat schrijft onder meer The Times of Israel.

2 uur geleden
Trump wil dat rechtszaak rond geheime documenten wordt afgewezen

MIAMI (ANP) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump wil dat de rechter de strafzaak tegen hem rond het achterhouden van geheime documenten afwijst. Zijn advocaten in de zaak zeggen dat de vervolging juridisch gebrekkig is, blijkt uit een rechtbankdocument.

3 uur geleden
Maanlander staat rechtop en stuurt foto's naar de aarde

CAPE CANAVERAL (ANP) - De maanlander Odysseus van Intuitive Machines staat rechtop op de maan en stuurt data terug naar de aarde, maakte het Amerikaanse bedrijf bekend zo'n twee uur na de maanlanding.

3 uur geleden
Ngo: nog iedere dag komen 38 Oekraïners om

DEN HAAG (ANP) - Het deel van de 10 miljoen vluchtelingen dat na twee jaar oorlog in Oekraïne terugkeert naar huis, treft daar extreme omstandigheden aan. Voor de helft van de 1,1 miljoen teruggekeerde kinderen is de armoede zo groot dat ze fysiek en mentaal in grote nood verkeren. Dat zegt ngo Save the Children.

5 uur geleden
Zelensky: terughoudendheid VS-Congres kost Oekraïense levens

KYIV (ANP) - De terughoudendheid van Amerikaanse volksvertegenwoordigers om extra militaire hulp voor Oekraïne goed te keuren zal het land mensenlevens kosten. Dat zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in een interview met de zender Fox News.

5 uur geleden
Britse autoriteiten doen recordvangst van 5700 kilo cocaïne

SOUTHAMPTON (ANP) - De Britse autoriteiten hebben in de haven van Southampton 5700 kilo cocaïne onderschept in een lading bananen uit Zuid-Amerika. De recordvangst gebeurde al op 8 februari, maar is nu pas bekend gemaakt, melden de National Crime Agency en de Border Force in een persbericht.

7 uur geleden