Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste 15 auto's uit ingestorte parkeergarage Nieuwegein gehaald

Eerste 15 auto's uit ingestorte parkeergarage Nieuwegein gehaald

NIEUWEGEIN (ANP) - Vijftien auto's zijn maandag uit de ingestorte parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gehaald. Het gaat om auto's die op de begane grond van de parkeergarage stonden in een gebied dat door de gemeente als veilig is aangemerkt, zo maken het ziekenhuis en Q-Park bekend.

De eigenaren krijgen hun auto na een schoonmaakbeurt aan binnen- en buitenkant terug. Ze worden woensdag thuis afgeleverd of kunnen opgehaald worden bij het bergingsbedrijf, aldus Michiel Tenge van parkeerbedrijf Q-Park. "We waarderen het ontzettend dat iedereen zoveel geduld heeft gehad."

De zes verdiepingen aan rijhellingen van de garage stortten zondagavond 26 mei in. De berging van de auto's op de hogere etages wordt door het ontbreken van de hellingbanen een stuk complexer. Q-Park werkt aan een plan voor de tweede bergingsfase. De auto's worden door een onafhankelijke expert gefotografeerd op eventuele schade, zodat eigenaren hun verzekeraar kunnen inschakelen.

Voorlopig blijft de garage op last van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) en de gemeente Nieuwegein nog gesloten. Eerder deze maand werd bekend dat de OVV een vervolgonderzoek instelt naar het instorten van de rijhellingen van de parkeergarage. "We zijn blij dat tenminste de eerste vijftien automobilisten hun auto nu terugkrijgen", zegt Marc Koster, bestuurder van het St. Antonius. "Tegelijkertijd hoop ik dat ook de overige 128 automobilisten daarop niet al te lang meer hoeven te wachten. We doen er alles aan om dat te bespoedigen, maar beseffen ook dat het onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid grondig en in alle rust moet plaatsvinden."

Meer uit Binnenland

Alkmaarse gemeenteraad stemt in met vuurwerkverbod

ALKMAAR (ANP) - De Alkmaarse gemeenteraad heeft maandagavond ingestemd met een algemeen vuurwerkverbod. Begin juni stemde een meerderheid van de Alkmaarders via een raadplegend referendum voor zo'n verbod. De details van het verbod moeten nog worden uitgewerkt, maar het geldt in principe vanaf "de komende jaarwisseling", aldus een woordvoerder van de Noord-Hollandse gemeente.

2 uur geleden
Premier Schoof: boycot Hongaarse EU-vergadering per keer bekijken

LUXEMBURG (ANP) - De Nederlandse premier Dick Schoof wil per gelegenheid bekijken of Nederland EU-vergaderingen gaat boycotten die Hongarije organiseert.

5 uur geleden
Minister Heinen van Financiën in Brussel: Nederland blijft streng

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe Nederlandse regering blijft in Brussel op begrotingsdiscipline hameren. Dat heeft minister Eelco Heinen van Financiën in Brussel gezegd.

6 uur geleden
Bijna 45.500 wandelaars hebben startnummer Vierdaagse opgehaald

NIJMEGEN (ANP) - Precies 45.445 wandelaars hebben hun startnummer voor de Vierdaagse in Nijmegen opgehaald, meldt de organisatie na afloop van de aanmelddagen. Zo'n 1555 deelnemers hebben zich niet gemeld.

6 uur geleden
Extra Nederlandse getuigen in zaak Joost Klein gehoord door OM

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de zaak rondom Joost Klein de extra Nederlandse getuigen gehoord voor wie een Europees onderzoeksbevel was gestuurd door het OM in Zweden. Dat laat een woordvoerder van het Landelijk Parket weten aan het ANP.

8 uur geleden
NSC-Kamerlid Hertzberger: 'groot ongemak' bij coalitie met PVV

DEN HAAG (ANP) - NSC-Kamerlid Rosanne Hertzberger voelt "groot ongemak" bij de samenwerking met de PVV, schrijft ze op LinkedIn. Ze zegt daarbij ook dat ze niet de enige is in haar partij die hier zo over denkt. Ze verdedigt de keuze om met de partij van Geert Wilders in een coalitie te stappen. Maar meteen in de eerste week van het nieuwe kabinet waren volgens Hertzberger ook de "lelijke kanten van deze samenwerking" te zien.

9 uur geleden
Halsema: monument herinnert aan De Vries maar ook aan de moord

AMSTERDAM (ANP) - Het monument voor Peter R. de Vries herinnert niet alleen aan de misdaadverslaggever en zijn werk, maar moet er ook voor zorgen dat de "onmenselijke misdaad" van de moord op hem niet wordt vergeten. Dat zei Femke Halsema maandag bij de onthulling van het kunstwerk. De moord zal "decennia blijven verbijsteren", aldus de Amsterdamse burgemeester.

10 uur geleden