Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste 100 Oekraïners aan boord van cruiseschip Rotterdam

Eerste 100 Oekraïners aan boord van cruiseschip Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Honderd Oekraïense vluchtelingen worden woensdag opgevangen op het cruiseschip Volendam van de Holland America Line in Rotterdam, zo meldt de gemeente. Het is de eerste groep Oekraïners die onderdak krijgt op het schip. De Volendam biedt plaats aan maximaal 1400 mensen.

De vluchtelingen die woensdag aan boord gaan, zaten tot dusver in hotels in Rotterdam. Vanaf nu kunnen ook andere vluchtelingen die naar de stad komen, terecht op het cruiseschip. Mensen kunnen maximaal drie maanden blijven.

De Volendam kwam dit weekend aan in de Merwehaven. Personeel van de Holland America Line heeft het schip klaargemaakt voor de opvang van vluchtelingen.

Mensen krijgen een eigen hut en kunnen ook gebruikmaken van de eetzaal en de fitnessruimte aan boord. Het personeel zorgt voor eten, drinken en het schoonmaken van het schip. De gemeente regelt zorg en onderwijs.

Meer uit Binnenland

Sywert van Lienden wint kort geding over geld voor advocaat

AMSTERDAM (ANP) - Sywert van Lienden heeft het kort geding gewonnen tegen Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA) om een geldbedrag dat hij nodig heeft om een advocaat te kunnen betalen in de mondkapjesaffaire. Het gaat om een bedrag van 100.000 euro waar volgens de rechter onterecht beslag op is gelegd en bedoeld is voor rechtsbijstand.

6 minuten geleden
Pro-Palestijns protest op campus TU Delft

DELFT (ANP) - Enkele tientallen mensen demonstreren dinsdag op het terrein van de TU Delft tegen het Israëlische optreden in de Gazastrook. Volgens de universiteit gaat om 35 tot 40 mensen en hebben ze toegezegd dat ze aan het einde van de middag vertrekken. Tot die tijd mogen ze er blijven.

21 minuten geleden
Prinses Amalia stopt per 2025 met terugstorten onkostenvergoeding

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia wil per 1 januari weer een onkostenvergoeding ontvangen. Vanwege "voorzienbare kosten die samenhangen met een zelfstandige en onafhankelijke invulling van uw functie, waaronder een secretariaat en reserveringen voor een woon- en werkverblijf" heeft Amalia aangegeven per 1 januari te willen stoppen met het terugstorten van deze vergoeding, schrijft demissionair premier Mark Rutte aan de prinses. De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag een afschrift van die brief gekregen.

26 minuten geleden
Tientallen docenten UvA demonstreren om studenten te steunen

AMSTERDAM (ANP) - Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) demonstreren dinsdagmiddag bij de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder meer uit solidariteit met de pro-Palestijnse studenten die daar maandag een protestkamp opzetten en door de politie uiteindelijk werden verwijderd.

32 minuten geleden
Taakstraf en voorwaardelijke celstraf na mishandeling conducteur

ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft dinsdag twee mannen van 21 en 23 jaar uit Heiloo en Anna Paulowna veroordeeld tot 93 dagen celstraf, waarvan negentig voorwaardelijk. Daarnaast kregen beiden een werkstraf van 180 uur opgelegd. Het tweetal ging op 13 september vorig jaar in de trein richting Alkmaar bij station Schagen een conducteur te lijf. De NS-beambte werd geslagen, geschopt, gebeten en met een schroevendraaier in zijn hand gestoken. Ook treinreizigers die de man te hulp schoten kregen klappen.

1 uur geleden
Man die in vuilniswagen Arnhem terechtkwam is overleden

ARNHEM (ANP) - De man die dinsdagochtend in een vuilniswagen in Arnhem terechtkwam is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie.

1 uur geleden
Twee Nederlandse terrorismeverdachten uit Syrië opgehaald

DEN HAAG (ANP) - Twee van terrorisme verdachte vrouwen zijn met hun twee kinderen uit Syrië overgebracht naar Nederland, laten demissionair ministers Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) en Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer weten.

2 uur geleden