Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EenVandaag hoeft uitzending over HEMA niet te rectificeren

EenVandaag hoeft uitzending over HEMA niet te rectificeren

AMSTERDAM (ANP) - Actualiteitenprogramma EenVandaag hoeft een uitzending waarin het claimt dat make-upproducten van HEMA asbest bevatten niet te rectificeren. Dat besliste de rechtbank in Amsterdam in een kort geding over de kwestie.

HEMA had een kort geding aangespannen wegens de beschuldiging van EenVandaag dat in B.A.E. loose powder foundation 2nd skin van HEMA asbest zit. Dat zou zijn gebleken na tests door drie laboratoria. HEMA stelt dat uit onderzoek van TNO en andere Europese toplaboratoria blijkt dat er geen asbest in het eigen product blijkt te zitten.

TNO concludeerde ook dat nader onderzoek nodig is alvorens te kunnen bepalen of er asbest in de make-up zit. Hier moet EenVandaag in vervolgpublicaties wel melding van maken.

HEMA probeerde eerder tevergeefs de uitzending te verbieden. Nu hoeft EenVandaag ook niet te rectificeren. Evengoed kan HEMA zich naar eigen zeggen vinden in de uitspraak omdat naar voren kwam dat de berichtgeving door EenVandaag "niet neutraal" zou zijn geweest.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

ME ingezet om onrust in Haarlem

HAARLEM (ANP) - In Haarlem is de mobiele eenheid ingezet vanwege onrust in het stadsdeel Schalkwijk, laat de politie weten. Op beelden op sociale media is te zien dat mensen stenen gooien, vuurwerk afsteken en dat er brandjes werden gesticht.

26 minuten geleden
Verbijstering in Tweede Kamer na nieuwe avond vol rellen

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerleden reageren verbijsterd op de hevige rellen die maandagavond opnieuw uitbraken in verscheidene steden. PVV-leider Geert Wilders roept premier Mark Rutte op het leger in te zetten, "voordat dit geweld een halve burgeroorlog wordt".

28 minuten geleden
Politiechef: zeker 151 arrestaties bij rellen in hele land

HILVERSUM (ANP) - Bij ongeregeldheden maandagavond in verschillende steden zijn in totaal zeker 151 mensen aangehouden. Dat heeft een woordvoerster van politiechef Willem Woelders gezegd.

29 minuten geleden
Burgemeester Den Bosch stelt onderzoek in naar rellen

DEN BOSCH (ANP) - Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch wil een onafhankelijk onderzoek naar de ongeregeldheden in zijn stad maandagavond. Hij wil zo achterhalen of de autoriteiten juist gehandeld hebben. "Het duurde best lang tot de ME beschikbaar was", zegt Mikkers tegen het Brabants Dagblad. "Dat is geen verwijt, maar een constatering."

1 uur geleden
Dierenwelzijnsorganisatie op de bres voor de kweekvis

DEN HAAG (ANP) - Er moet meer aandacht komen voor het welzijn van kweekvissen. Dat zegt dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) in aanloop naar een debat over de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) volgende week dinsdag. De organisatie heeft een brandbrief geschreven aan politiek Den Haag.

1 uur geleden
Onderzoek Greenpeace: 65 procent minder uitstoot in 2030 haalbaar

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse klimaatdoel kan nog verder worden aangescherpt, stellen onderzoekers die in opdracht van Greenpeace hebben berekend wat daarvoor nodig is. Grote vervuilers moeten harder worden aangepakt om de CO2-uitstoot verder omlaag te krijgen. Als de veestapel fors wordt ingekrompen en de belasting op CO2-uitstoot wordt verhoogd, is het volgens onderzoeksbureau Ecorys haalbaar om de uitstoot voor 2030 met 65 procent te verminderen.

1 uur geleden
Burgemeester Aboutaleb over plunderingen: schaamteloze dieven

ROTTERDAM (ANP) - Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam veroordeelt de relschoppers die maandagavond in Rotterdam-Zuid de politie belaagden en winkels plunderden. "Schaamteloze dieven, ik kan niet anders zeggen", aldus Aboutaleb.

1 uur geleden