Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eenhoorn: AZ naar UEFA omdat loket bij KNVB gesloten bleef

Eenhoorn: AZ naar UEFA omdat loket bij KNVB gesloten bleef

ALKMAAR (ANP) - AZ is naar de Europese voetbalbond UEFA gestapt omdat het bij de KNVB geen reactie kreeg op de vragen en voorstellen die de Alkmaarse club had. Dat zegt algemeen directeur Robert Eenhoorn in een monoloog in Het Parool, waarin hij uitleg geeft over het besluit de UEFA te raadplegen. Wekenlang wilde AZ daar niets over loslaten. "Wij willen gewoon antwoorden op onze vragen en als de KNVB die niet geeft, dan stappen we naar een ander", aldus Eenhoorn.

Enkele dagen voor de chaotische vergadering op 24 april waarin de KNVB besloot om de Nederlandse profcompetities als gevolg van de coronacrisis te beëindigen, stuurde AZ een brief met vijf voorstellen naar Zeist. Daar kwam volgens Eenhoorn geen reactie op, zelfs geen ontvangstbevestiging.

AZ stuurde vorige maand een brief naar de UEFA waarin het claimt recht te hebben op de eerste plaats in de afgebroken eredivisie en daarmee het beste ticket voor de Champions League. De Europese federatie verwees de Alkmaarders terug naar de KNVB. De Nederlandse bond houdt vast aan de eindstand zoals die op 24 april werd bepaald, met Ajax als nummer 1 en AZ op de tweede plek. Beide clubs hadden evenveel punten, maar het doelsaldo van Ajax was beter. AZ won dit seizoen echter beide duels met Ajax en claimt daarom meer recht te hebben op het beste ticket voor de Champions League.

"Na 24 april ging het loket in Zeist weer dicht en heeft AZ besloten het hogerop te zoeken, bij de UEFA", zegt Eenhoorn. "Dat directeur Eric Gudde roept dat de KNVB daardoor is verrast, verrast mij weer niet. Als je je niet in een ander verdiept, dan is het niet meer dan logisch dat je verrast kan worden. Zo werkt het binnen en buiten het veld. Hij had namelijk vanaf 21 april precies kunnen weten hoe wij in de wedstrijd zitten. Meer zeg ik er niet over, omdat de procedure nog loopt en volgens de regels van de UEFA is het niet toegestaan om er dan inhoudelijk en publiekelijk over te spreken."

Meer uit Voetbal

Zerrouki kopt FC Twente in finale play-offs naast Sparta

ROTTERDAM (ANP) - FC Twente heeft een nederlaag in het eerste duel van de finale van de play-offs voor deelname aan Europees voetbal maar net kunnen voorkomen. Het elftal van trainer Ron Jans kwam in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam pas in de extra tijd van de tweede helft langszij: 1-1. Ramiz Zerrouki kopte in de 93e minuut raak, op aangeven van Michal Sadilek.

5 uur geleden
FIFA komt kort voor WK met aangepaste beloningen voetbalsters

ZÜRICH (ANP) - De FIFA is kort voor het WK voor vrouwen met een nieuw beloningsstelsel gekomen. Niet alleen voor de deelnemende bonden/teams ligt geld klaar, voortaan krijgen ook de voetbalsters individueel betaald. De FIFA hoopt hiermee het vrouwenvoetbal nog verder te ontwikkelen.

7 uur geleden
KAS Eupen vindt in Duitser Kohfeldt nieuwe trainer

EUPEN (ANP) - De Belgische voetbalclub KAS Eupen heeft in de Duitser Florian Kohfeldt een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 40 jaar oude Kohfeldt werd in mei van vorig jaar ontslagen bij VfL Wolfsburg, waar hij Mark van Bommel had opgevolgd.

7 uur geleden
Almere City maandag gehuldigd bij promotie naar Eredivisie

ALMERE (ANP) - Als Almere City erin slaagt om te promoveren naar de Eredivisie, worden de spelers en trainers daar maandag voor gehuldigd. Het feest is dan van 17.00 tot 19.00 uur op de Esplanade in het centrum van de stad. Het feest is georganiseerd door de ondernemersvereniging.

8 uur geleden
Ajax langer door met doelman Setford

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft het contract met doelman Charlie Setford verlengd. De 19-jarige keeper is nu tot de zomer van 2027 aan de Amsterdamse club verbonden.

8 uur geleden
Commercieel directeur Geelen volgt Van der Sar niet op bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Menno Geelen is niet beschikbaar voor de functie van algemeen directeur van Ajax. Dat heeft de commercieel directeur van de club uit de hoofdstad laten weten aan de raad van commissarissen van de nummer 3 van het afgelopen seizoen in de Eredivisie.

8 uur geleden
Cissoko van NEC naar Franse club Toulouse FC

NIJMEGEN (ANP) - Ibrahim Cissoko verruilt NEC voor de Franse club Toulouse FC. De 20-jarige buitenspeler is afkomstig uit de jeugdopleiding van de Nijmeegse club.

9 uur geleden