Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een gewonde door botsing touringcars en auto op A10

Een gewonde door botsing touringcars en auto op A10

AMSTERDAM (ANP) - Bij de botsing tussen twee touringcars en een auto vrijdagochtend op de A10 in de richting van Utrecht bij Overamstel is een persoon gewond geraakt. In de touringcars zat, behalve de chauffeurs, niemand. In totaal waren drie mensen betrokken bij het ongeval, meldt een politiewoordvoerder.

Vanwege het ongeval kwam een traumahelikopter ter plaatse, maar de gewonde kon per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Het slachtoffer was wel aanspreekbaar. De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk.

Vanwege het ongeval werd de hoofdrijbaan afgesloten. Verkeer kan er nog wel langs via de parallelbaan, meldde de ANWB eerder al. Omstreeks 10.00 uur meldde Rijkswaterstaat dat een rijstrook is vrijgegeven. Op de andere rijstroken was de politie bezig met onderzoek, waarna de berger aan de slag moet en het wegdek moet worden schoongemaakt. Rijkswaterstaat verwacht de weg rond 13.00 uur vrij te kunnen geven.

Meer uit Binnenland

Partijen geven lezen, schrijven en rekenen 'absolute prioriteit'

DEN HAAG (ANP) - Het lesaanbod op scholen moet zich weer gaan toespitsen op de basisvaardigheden lezen, schrijven en rekenen. Dat staat in het akkoord op hoofdlijnen van PVV, VVD, BBB en NSC. In het hoger onderwijs moet de Nederlandse taalvaardigheid een kerntaak worden.

59 minuten geleden
Minimumleeftijd prostitutie in akkoord verhoogd naar 21 jaar

DEN HAAG (ANP) - De minimumleeftijd voor prostitutie wordt verhoogd naar 21 jaar, staat in het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB. Dit voorstel dateert overigens al van jaren terug en blijft onderwerp van discussie tussen politieke partijen. Voorstanders willen met de maatregel uitbuiting en mensenhandel bestrijden.

1 uur geleden
Spreidingswet van tafel, hervorming stelsel asiel en migratie

DEN HAAG (ANP) - De PVV, VVD, NSC en BBB willen het hele stelsel van asiel en migratie hervormen, schrijven ze in het hoofdlijnenakkoord. De partijen spreken van "het strengste toelatingsregime voor asiel en het omvangrijkste pakket voor grip op migratie ooit". Daarvoor sneuvelt de fel bevochten en al door beide Kamers aangenomen spreidingswet van demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (VVD).

1 uur geleden
Meer politie en hardere straffen voor nationale veiligheid

DEN HAAG (ANP) - Om de nationale veiligheid te beschermen doet de beoogde coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB in het hoofdlijnenakkoord een fors aantal voorstellen. Zo willen de partijen de georganiseerde criminaliteit steviger aanpakken door meer bezit van criminelen in te nemen en strenger op te treden bij logistieke knooppunten bij criminaliteit, zoals havens. Ook willen ze meer politie op straat en dat er zwaarder wordt gestraft.

1 uur geleden
Burgers krijgen recht op vergissingen, staat in akkoord

DEN HAAG (ANP) - Burgers moeten het recht hebben zich te vergissen, staat in het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB. "Een enkele fout kan niet langer een burger diep in de problemen duwen." Het bedrag dat de overheid kwijt is aan aanmaningen, moet door het plan "fors omlaag" gaan.

1 uur geleden
Geen gedwongen krimp veestapel of onteigening, staat in akkoord

DEN HAAG (ANP) - Gedwongen krimp van de veestapel is niet aan de orde en ook gedwongen onteigening van boeren niet. Dat staat in het hoofdlijnenakkoord dat PVV, VVD, BBB en NSC zijn overeengekomen.

1 uur geleden
Kiesstelsel moet onder nieuwe coalitie regionaler worden

DEN HAAG (ANP) - Een nieuw kiesstelsel voor de Tweede Kamer moet de "regionale band tussen kiezers en gekozenen" versterken. Dat schrijven PVV, VVD, NSC en BBB in hun akkoord. Een wetsvoorstel moet nog dit jaar worden ingediend, zodat het voor de volgende verkiezingen kan ingaan.

1 uur geleden