Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een derde New Yorkse agenten niet gevaccineerd dag voor deadline

Een derde New Yorkse agenten niet gevaccineerd dag voor deadline

NEW YORK (ANP) - Bijna een derde van de geüniformeerde agenten van de politie van New York is niet ingeënt tegen Covid-19, blijkt uit donderdag door het stadsbestuur gepubliceerde cijfers. Vrijdag is de deadline voor alle stadsmedewerkers van New York, dus ook voor politieagenten, om minstens eenmaal te zijn geprikt. Wie weigert krijgt onbetaald verlof.

Burgemeester Bill de Blasio had eerder op donderdag gezegd dat het politiekorps van New York (NYPD) voor 74 procent was gevaccineerd, maar had daarbij geen onderscheid gemaakt tussen geüniformeerde agenten en ander personeel. De NYPD heeft in totaal ongeveer 55.000 werknemers, waarvan zo'n 35.000 geüniformeerd zijn.

De Police Benevolent Association, de machtige politievakbond die 24.000 geüniformeerde agenten in de stad vertegenwoordigt, vecht de vaccinatieplicht voor de rechtbank aan. Die weigert echter om haar te blokkeren.

Vakbondsleider Patrick Lynch waarschuwde dat de mogelijke personeelstekorten na het verstrijken van de deadline van de vaccinatieplicht een opmaat zijn tot chaos in de stad. Volgens burgemeester De Blasio zal een daling van het personeel echter nauwelijks effect hebben op het functioneren van de politie. "We hebben in 2020 vaak een enorm personeelstekort gehad omdat mensen ziek waren door Covid en de NYPD had de zaken prima onder controle", zei hij donderdag. "Ik heb er alle vertrouwen in dat ze dat nu ook kunnen."

Ook in grote steden als Chicago en Los Angeles verzetten politievakbonden zich tegen de vaccinatieplichten in hun stad.

Covid-19 is dit jaar tot nu toe de belangrijkste doodsoorzaak voor agenten, net als in 2020. Volgens de Officer Down Memorial Page, een non-profitorganisatie die de dood van agenten bijhoudt, zijn in 2021 tot dusver 250 agenten overleden aan het virus. Dat is vijf keer zoveel als het aantal doden onder agenten door vuurwapengeweld.

Meer uit Buitenland

Von der Leyen wil aparte commissaris voor Defensie

STRAATSBURG (ANP) - Ursula von der Leyen wil de komende vijf jaar een "echte Europese Defensie-unie" opbouwen. Als ze later donderdag wordt herkozen als voorzitter van de Europese Commissie, gaat ze een commissaris voor Defensie benoemen.

2 uur geleden
Zeven doden door brand in appartement in Nice

NICE (ANP/AFP) - Een brand in de Franse stad Nice heeft aan zeven mensen het leven gekost. Drie gewonden liggen in het ziekenhuis. Een van hen is met "grote spoed" naar het ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer. Er is mogelijk sprake van brandstichting.

3 uur geleden
CNN: Pelosi vertelt Biden dat hij Trump niet kan verslaan

WASHINGTON (ANP) - De Democrate Nancy Pelosi, voormalig voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft president Joe Biden verteld dat uit peilingen blijkt dat hij Donald Trump niet kan verslaan. Dat meldt CNN.

6 uur geleden
Vance accepteert Republikeinse nominatie voor vicepresidentschap

MILWAUKEE (ANP) - De Amerikaanse senator James David Vance uit Ohio, beter bekend als J.D. Vance, heeft in een speech voor de Republikeinse conventie in Milwaukee de nominatie van zijn partij voor het vicepresidentschap aanvaard. Oud-president Donald Trump had maandag al op zijn sociaal medium Truth Social aangekondigd dat Vance zijn running mate wordt. Als Trump wint in november, wordt Vance (39) vicepresident.

6 uur geleden
NASA stuurt dure robot toch niet naar de maan

HOUSTON (ANP/DPA) - NASA stuurt toch geen rover, een rijdende robot, naar de zuidpool van de maan om er water te zoeken. Dat meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. De kosten van de missie liepen te hoog op.

7 uur geleden
VS-senator Menendez ontkent mediaberichten over zijn opstappen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Democratische senator Bob Menendez ontkent dat hij van plan is af te treden nu hij schuldig bevonden is aan corruptie. Eerder op woensdag had de nieuwszender NBC News gemeld dat Menendez mensen in zijn directe omgeving heeft verteld dat hij zal aftreden als senator vanwege zijn veroordeling.

8 uur geleden
Europese top van EU en buurlanden test ook relatie met Britten

WOODSTOCK (ANP) - Migratie en de hulp aan Oekraïne zijn opnieuw belangrijke thema's op de vierde top van de Europese Politieke Gemeenschap. Maar de vergadering op het Engelse kasteel Blenheim, de geboorteplaats van Winston Churchill, wordt onverwacht ook een test voor een nieuwe relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa na de Brexit van 2020.

8 uur geleden