Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een bekerfinale op zondag is onbespreekbaar voor Spakenburg

Een bekerfinale op zondag is onbespreekbaar voor Spakenburg

SPAKENBURG (ANP) - Voorzitter Marc Schoonebeek van amateurclub SV Spakenburg rekent zich niet rijk in de aanloop naar de halve eindstrijd van de KNVB-beker van dinsdag tegen PSV. "We hebben misschien 2 procent kans dat we de finale halen", zegt Schoonebeek. "Maar mocht het toch lukken, dan voetballen we die niet op zondag. Dat kan niet eens met onze statuten."

De KNVB heeft de bekerfinale voor zondag 30 april uitgeschreven. De voetbalbond wil vooralsnog niet ingaan op de vraag wat er gebeurt als de christelijke amateurclub Spakenburg ook tegen PSV stunt. "Het zou kunnen dat ze denken dat het mogelijke probleem vanzelf wordt opgelost en PSV van ons wint", aldus Schoonebeek. "Maar dat is dan wel een beetje struisvogelpolitiek."

De KNVB is niet de enige partij die over de datum van de bekerfinale gaat. De gemeente Rotterdam is verantwoordelijk voor de openbare orde en houdt ook rekening met een eindstrijd op zondag 30 april. Voor die dag is allang extra inzet van de politie geregeld. En betaalzender ESPN zendt de finale rechtstreeks uit.

"Maar dat is toch allemaal ons probleem niet", stelt Schoonebeek. "De inhoud van onze statuten is bekend. Volgens mij kan je al die dingen wel oplossen. Waarom zou je die finale niet een dag naar voren kunnen halen? Volgens mij heb je twee ploegen nodig voor een finale. En wij voetballen nu eenmaal niet op zondag."

Meer uit Voetbal

Supporters van Ajax juichen terugkeer Kroes toe

AMSTERDAM (ANP) - De officiële supportersvereniging van Ajax juicht toe dat Alex Kroes in de functie van technisch directeur terugkeert bij Ajax. "Blijkbaar heeft men de afgelopen weken gebruikt om tot elkaar te komen, iets waar wij alleen maar blij mee kunnen zijn", reageert directeur bestuurder Fabian Nagtzaam van de fanclub.

28 minuten geleden
KNVB-directeur De Jong rekent op 26 in plaats van 23 EK-spelers

ZEIST (ANP) - De KNVB verwacht snel van de UEFA te horen dat de selectie bij het komende Europees kampioenschap in Duitsland uit 26 in plaats van 23 spelers mag bestaan. "In de wandelgangen horen we geluiden dat het er doorheen gedrukt wordt. Daar zijn we blij mee", vertelde Nigel de Jong, directeur topvoetbal van de KNVB, tijdens een mediabijeenkomst in Zeist.

38 minuten geleden
Oranje reist op EK met trein en bus naar groepswedstrijden

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal reist komende zomer tijdens het EK met de trein en bus naar de drie groepswedstrijden. Vanuit Wolfsburg zijn de speelsteden op die manier goed te bereiken en daarmee voldoet Oranje aan de wens van de organisatie om een zo'n 'groen' mogelijk EK te houden.

43 minuten geleden
KNVB rekent bij EK op 40.000 Oranjefans per groepsduel

ZEIST (ANP) - De KNVB gaat ervan uit dat bij het komende EK in Duitsland per groepswedstrijd zo'n 40.000 Oranjefans naar de speelstad afreizen. Van die groep hebben 15.000 mensen een kaartje voor de wedstrijd, meldde de voetbalbond tijdens een mediabijeenkomst.

55 minuten geleden
KNVB-arts positief over EK-deelname geblesseerde De Jong

ZEIST (ANP) - De KNVB heeft goede hoop dat Frenkie de Jong op tijd fit is voor het Europees kampioenschap. "Vooralsnog is er geen reden om aan te nemen dat hij het niet zou halen", vertelde Edwin Goedhart, manager medische zaken van de voetbalbond tijdens een mediabijeenkomst in Zeist.

1 uur geleden
Geschorste Kroes keert als technisch directeur terug bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Alex Kroes keert als technisch directeur terug bij Ajax. Hij is met de raad van commissarissen van de Amsterdamse club overeengekomen dat hij terugtreedt als algemeen directeur. In die functie werd hij begin deze maand geschorst.

1 uur geleden
Courtois staat na zware knieblessure voor rentree bij Real Madrid

MADRID (ANP) - Thibaut Courtois staat voor een rentree bij Real Madrid. Volgens trainer Carlo Ancelotti kan de Belgische doelman volgende week zaterdag tijdens een competitieduel met Cádiz zijn rentree maken.

2 uur geleden