Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Edwin Rutten neemt rol als lijstduwer serieus

Edwin Rutten neemt rol als lijstduwer serieus

DEN HAAG (ANP) - Edwin Rutten, bij hele generaties beter bekend als kinderheld 'Ome Willem', neemt zijn rol als lijstduwer voor de Haagse tak van D66 zeer serieus. Tijdens zijn campagne heeft Rutten zich gestort op kwesties over cultuur en onderwijs. Hij noemt het heel leuk om te doen, maar is zich ook bewust van zijn plek op de kieslijst.

"Ik heb een hele leuke tijd gehad met flyeren, ik heb her en der bezoeken gebracht en ben in gesprek gegaan met mensen, allemaal hartstikke leuk", zegt de 79-jarige zanger, acteur en jazzdrummer, die zichzelf "geen luie lijstduwer" noemt. "Ik vind het leuk om lijstduwer te zijn en ik hoop dat ik gigantisch veel voorkeursstemmen krijg, ook van 'mensen van een andere partij' die dan misschien vanwege mijn naam op mij stemmen."

Mocht Rutten genoeg voorkeursstemmen krijgen voor een zetel, dan zal hij met het Haagse D66 bespreken wat er van hem wordt verlangd, zei hij eerder al. Daarbij maakt hij dinsdag wel een kleine kanttekening. "Ik vind het niet kloppen als ik iemand die gepokt en gemazeld is, van een zetel beroof. Dan zou ik me kapot schamen. Natuurlijk kan ik worden ingevoerd, maar de partij heeft meer aan iemand die de dossiers gewoon goed kent. Bovendien denk ik dat je vanaf de zijlijn misschien soms meer kan doen."

Meer uit Binnenland

Eerste asielzoekers donderdagavond naar crisisopvang Stadskanaal

STADSKANAAL (ANP) - De nachtopvang in de Groningse gemeente Stadskanaal kan donderdagavond voor het eerst worden ingezet voor asielzoekers uit Ter Apel. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) laat weten dat de extra noodopvang, die afgelopen dinsdag werd aangekondigd, dan klaar is voor gebruik. In de verwarmde tenten aan de Manegelaan is plek voor tweehonderd mensen.

32 minuten geleden
PBL verlaagt verwachtingen voor zonneparken en windmolens op land

DEN HAAG (ANP) - De groei van het aantal windmolen- en zonneparken op land begint te haperen. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) concludeert in een donderdag verschenen rapport dat het doel voor 2030 nog "goed haalbaar" is, maar schroeft tegelijkertijd de verwachtingen iets omlaag.

36 minuten geleden
Man (36) opgepakt voor betrokkenheid bij brand in kerk Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft een 36-jarige man uit Best (Noord-Brabant) aangehouden voor betrokkenheid bij de brand in een kerk in Rotterdam woensdag. De man had zichzelf gemeld op het politiebureau, meldt de politie donderdag.

1 uur geleden
Martin van Rijn uit kritiek op uitlekken van einde Op1

HILVERSUM (ANP) - Martin van Rijn, die het onafhankelijke onderzoek naar de werkcultuur bij de NPO leidt, heeft zich kritisch uitgelaten over de wijze waarop naar buiten is gekomen dat de talkshow Op1 stopt. "Ik heb ook gelezen dat mensen uit de krant moesten lezen dat hun banen veranderden. Dat is niet gebruikelijk, zullen we maar zeggen", heeft hij donderdag gezegd in het Radio NPO 1-programma Sven op 1.

1 uur geleden
Rode Kruis na rapport: situatie in Ter Apel is schrijnend

DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis maakt zich grote zorgen over de omstandigheden bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. "De situatie is schrijnend", laat de organisatie weten na het verschijnen van een rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid. Die concludeert dat de situatie op het terrein van het asielzoekerscentrum en aanmeldcentrum onveilig en onhoudbaar is.

1 uur geleden
Van der Burg doet met klem beroep op gemeenten voor opvang

DEN HAAG (ANP) - Volgens demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) is het "duidelijk dat de situatie in Ter Apel zo niet langer kan", laat hij weten na een rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid over de situatie in het asielzoekers- en aanmeldcentrum daar. De bewindsman doet "met klem" een beroep op gemeenten en provincies om meer nieuwe opvangplekken beschikbaar te stellen.

1 uur geleden
Minderjarige verdachte aanval op Baudet onder voorwaarden vrij

GRONINGEN (ANP) - De minderjarige verdachte uit Groningen die nog vastzat voor de aanval op Thierry Baudet in een café in die stad is onder voorwaarden op vrije voeten gesteld door de rechtbank. Hij blijft wel verdachte van "een ernstige mishandeling", aldus het Openbaar Ministerie.

1 uur geleden