Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Edson Olf en Lisa McCray (BIJ1) hebben gestemd in Rotterdam

Edson Olf en Lisa McCray (BIJ1) hebben gestemd in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Partijleider van BIJ1 Edson Olf heeft in Rotterdam zijn stem uitgebracht. Dat deed hij bij Sportzaal Afrikaanderplein samen met de nummer twee op de kandidatenlijst Lisa McCray.

"Vandaag is het aan jou! #BreekDeKetens", meldt de partij op X.

Meer uit Politiek

UNICEF bezorgd over asielplannen en bezuinigingen in akkoord

DEN HAAG (ANP) - UNICEF Nederland maakt zich grote zorgen over de voorgenomen bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking en de asielplannen van het beoogde kabinet van PVV, NSC, BBB en VVD. Dat zegt de kinderrechtenorganisatie in reactie op het hoofdlijnenakkoord van de vier partijen.

51 minuten geleden
Formerende partijen stoppen met het Nationaal Groeifonds

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB stopt met het Nationaal Groeifonds. In het hoofdlijnenakkoord spreken de partijen van "uitfaseren". De eerste drie rondes worden nog nagekomen, maar de geplande vierde en vijfde ronde vervallen. De vier partijen geven daarmee 6,8 miljard euro minder uit dan de bedoeling was van het demissionaire kabinet.

55 minuten geleden
Nieuwe coalitie wil in Europa niet voorop lopen met klimaatbeleid

DEN HAAG (ANP) - De coalitie in wording wil zich met klimaatbeleid houden aan de bestaande afspraken, maar vindt het niet nodig om in Europa voorop te lopen. In het hoofdlijnenakkoord is te lezen dat zij tegen nieuwe klimaatregels zijn die een schepje bovenop de Europese afspraken doen. Verder moet klimaatbeleid vooral "draagbaar, haalbaar en uitvoerbaar" zijn.

57 minuten geleden
Akkoord: lager eigen risico, harder rijden en geen spreidingswet

DEN HAAG (ANP) - Het beoogde nieuwe kabinet wil dat het eigen risico in de zorg wordt gehalveerd en dat 130 kilometer per uur mag worden gereden op de snelweg. Ook moet de NPO 100 miljoen euro inleveren en wordt de al aangenomen spreidingswet voor de opvang van asielzoekers niet uitgevoerd. Ingewijden bevestigen berichtgeving hierover van diverse media.

8 uur geleden
NSC-fractie zegt unaniem ja tegen kabinet met PVV, VVD en BBB

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamerfractie van NSC stemt unaniem in met het akkoord dat partijleider Pieter Omtzigt heeft gesloten met PVV, VVD en BBB over een nieuw kabinet. Dat meldde Omtzigt na afloop van een fractievergadering waarin hij de plannen toelichtte. Er zijn volgens hem nog wel enkele kleine puntjes die mogelijk anders kunnen worden geformuleerd. "En dan komt het allemaal goed", zei Omtzigt.

9 uur geleden
BBB-fractie stemt in met akkoord over kabinet met PVV, VVD en NSC

DEN HAAG (ANP) - De fractie van BBB in de Tweede Kamer heeft ingestemd met het akkoord dat partijleider Caroline van der Plas en haar medeonderhandelaars hebben gesloten met PVV, VVD en NSC over de vorming van een rechts kabinet. Dat meldde Van der Plas na afloop van een urenlang fractieberaad. Er zijn wel een paar punten die ze nog willen bespreken met de informateurs, maar dat zijn kleine zaken, zegt ze.

9 uur geleden
Verslag woensdagavond naar Kamer, maar akkoord nog niet duidelijk

DEN HAAG (ANP) - Het is nog niet duidelijk of het akkoord van PVV, VVD, NSC en BBB woensdagavond nog naar de Tweede Kamer gaat. Wel zeker is dat de twee informateurs hun eindverslag voor middernacht aanbieden aan Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma. Dan verloopt de deadline zoals die eerder was afgesproken met de Kamer.

11 uur geleden