Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ed Sheeran niet schuldig bevonden aan plagiaat

Ed Sheeran niet schuldig bevonden aan plagiaat

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Ed Sheeran heeft zich niet schuldig gemaakt aan plagiaat met zijn nummer Thinking Out Loud. Dat heeft de jury in de zaak, die in New York diende, donderdag geoordeeld.

Sheeran was aangeklaagd omdat zijn hit uit 2014 te veel zou lijken op Let's Get It On van Marvin Gaye uit 1973. De nabestaanden van Ed Townsend, die het nummer met Gaye heeft geschreven, dienden de aanklacht in. Ze eisten een schadevergoeding van de zanger.

Sheeran is "uiteraard heel blij" dat hij de zaak heeft gewonnen, zei hij na het juryoordeel. De zanger herhaalde buiten de rechtbank dat de rechtszaak draaide om het vergelijken van twee liedjes met "extreem verschillende teksten en melodieën".

Shape of You

De Britse zanger werd eerder ook al beschuldigd van muzikaal jatwerk. Een paar maanden geleden werd hij in een andere zaak in Londen nog vrijgesproken van plagiaat met Shape Of You uit 2017.

Dergelijke beschuldigingen van plagiaat moeten stoppen "zodat het creatieve proces kan doorgaan en we allemaal weer muziek kunnen maken", vindt Sheeran. Maar "tegelijkertijd hebben we absoluut betrouwbare personen nodig, echte experts, om het proces te ondersteunen en het auteursrecht te beschermen".

Meer uit Buitenland

Ierland, Spanje en Noorwegen erkennen officieel Palestijnse staat

JERUZALEM (ANP) - Ierland, Spanje en Noorwegen erkennen vanaf dinsdag officieel de Palestijnse staat. De drie landen kondigden afgelopen week aan die stap te gaan zetten, tot woede van Israël.

13 minuten geleden
Argentijnse regering moet voedselhulp toestaan

BUENOS AIRES (ANP/AFP) - De regering Milei van Argentinië moet van de rechter tonnen voedsel aan de armen vrijgeven. Het voedsel werd vastgehouden in afwachting van een screening van het sociale hulpverleningssysteem.

27 minuten geleden
Slotpleidooien in zwijggeldzaak Donald Trump in New York

NEW YORK (ANP) - Bij de zwijggeldzaak tegen oud-president Donald Trump in New York worden de slotpleidooien verwacht. Aanklagers en advocaten hebben een laatste gelegenheid om de jury toe te spreken. Die kan zich dan deze week beraden op de schuldvraag.

28 minuten geleden
President Boluarte van Peru aangeklaagd voor corruptie

LIMA (ANP/RTR) - De openbare aanklager van Peru heeft president Dina Boluarte aangeklaagd voor corruptie. Ze zou Rolex-horloges en andere dure sieraden als geschenk hebben aangenomen van gouverneur Wilfredo Oscorima Núñez van de regio Ayacucho.

2 uur geleden
Zelensky ontmoet Belgische premier De Croo dinsdag

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische premier Alexander De Croo ontvangt dinsdag de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die in België arriveert vanuit Spanje. Dat heeft De Croo maandag aangekondigd tijdens het programma 'De Verkiezingstafel'.

3 uur geleden
Veiligheidsraad houdt spoedzitting om Israëlische aanval in Rafah

NEW YORK (ANP/AFP) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties houdt dinsdag een spoedzitting in verband met de Israëlische aanval op een tentenkamp met ontheemden in Rafah, zo hebben diplomaten tegen persbureau AFP gezegd.

3 uur geleden
VS praat met Israël over opheldering aanval kamp Rafah

WASHINGTON (ANP/DPA) - Na de dodelijke Israëlische aanval op een kamp voor ontheemden in het Palestijnse Rafah is de Amerikaanse regering in gesprek met het Israëlische leger en partners ter plaatse om de omstandigheden op te helderen. Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken noemde de beelden uit de stad in het zuiden van de Gazastrook "verwoestend" en "hartverscheurend". Hij sprak over tientallen onschuldige slachtoffers.

6 uur geleden