Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Econoom: vrachtverlies uitgebrand schip meer dan 300 miljoen euro

Econoom: vrachtverlies uitgebrand schip meer dan 300 miljoen euro

DEN HAAG (ANP) - Het vrachtverlies van het in brand gevlogen schip Fremantle Highway bedraagt waarschijnlijk meer dan 300 miljoen euro. Dat heeft de Amerikaanse econoom Patrick Anderson gezegd tegen vakblad Automotive News.

"Het lijkt erop dat na meerdere dagen van brand alle auto's total loss zijn en dat het erg moeilijk zal zijn om voertuigen hieruit te redden", stelt de econoom van Anderson Economic Group. Door de brand- en waterschade kunnen de auto's volgens hem in ieder geval niet meer als nieuw worden verkocht.

Het schip vervoerde 3784 auto's, waaronder de merken BMW, Mercedes, Volkswagen, Porsche, Audi en Lamborghini. Er waren bijna vijfhonderd elektrische auto's aan boord van het brandende vrachtschip.

Elektrische auto's

De brand is mogelijk ontstaan door een van de elektrische auto's die vlam vatte. Het blussen van elektrische auto's is veel lastiger dan auto's met een conventionele verbrandingsmotor. Bij de brand vielen een dode en meerdere gewonden. Het schip wordt naar de Eemshaven in Groningen gesleept.

Hoe groot de eventuele milieuschade is als gevolg van de brand is nog onbekend.

Meer uit Binnenland

Nikkie de Jager deelt punten toch niet uit bij songfestivalfinale

MALMÖ (ANP) - Nikkie de Jager deelt toch niet namens Nederland de punten uit tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. De visagiste vindt het niet goed voelen, vertelt ze in een videoboodschap die te zien was in de voorbeschouwing op de finale.

32 minuten geleden
Informateurs zijn 'iets optimistischer' geworden

DEN HAAG (ANP) - Informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf zijn "iets optimistischer" over de kans van slagen van hun poging een rechts kabinet te smeden dan een dag eerder. Dat liet het tweetal weten na afloop van de onderhandelingen op zaterdag.

1 uur geleden
Zeven aanhoudingen na aanval op pro-Palestijnse demonstratie

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zeven personen aangehouden nadat deelnemers van een pro-Palestijnse mars werden aangevallen. Een groep van zo'n tien tegendemonstranten rende na afloop van de mars in op de groep pro-Palestijnse demonstranten op een hoek van het Museumplein in Amsterdam. De tegendemonstranten begonnen in het wilde weg in te slaan op de groep, aldus een politiewoordvoerder. Ook werd er geschopt en hebben de mannen illegaal vuurwerk in de groep gegooid.

2 uur geleden
AVROTROS: Klein maakte dreigende beweging, raakte niemand

MALMÖ (ANP) - Joost Klein heeft slechts "een dreigende beweging" naar een camera gemaakt en daarbij niemand geraakt. Dat stelt omroep AVROTROS in een reactie op de diskwalificatie van de Nederlandse songfestivalinzending. De omroep heeft naar eigen zeggen "verschillende oplossingen" aangedragen bij organisator EBU, maar die besloot Klein toch te diskwalificeren.

2 uur geleden
EBU blijft ondanks demonstraties achter deelname Israël staan

MALMÖ (ANP) - De European Broadcasting Union (EBU) blijft ondanks de vele demonstraties achter de keuze staan om Israël te laten deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. "Ik kan niet terugkijken en zeggen dat de EBU de verkeerde beslissing heeft genomen", zegt directeur-generaal Noel Curran tegen de Zweedse omroep SVT. Volgens Curran heeft de Israëlische omroep "geen regels" overtreden die gelden voor deelnemers.

3 uur geleden
Petitie voor terugkeer Joost Klein passeert 60.000 handtekeningen

LEEUWARDEN (ANP) - Meer dan 60.000 mensen hebben hun handtekening gezet onder de onlinepetitie om Joost Klein toch weer mee te laten doen aan het Eurovisie Songfestival. De actie werd zaterdagmiddag gestart nadat bekend was gemaakt dat de Nederlander is gediskwalificeerd. De eerste 10.000 handtekeningen waren al snel binnen. Enkele uren later staat de teller op ruim 60.000.

3 uur geleden
Joost Klein krijgt er honderdduizenden volgers bij op Instagram

MALMÖ (ANP) - Zanger Joost Klein heeft er zaterdag honderdduizenden volgers op Instagram bijgekregen. De teller stond eerder deze week op 600.000. Zaterdag aan het einde van de middag had Klein nog net geen miljoen volgers.

3 uur geleden