Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Economisch topoverleg Biden met bedrijfsleven en vakbonden in VS

Economisch topoverleg Biden met bedrijfsleven en vakbonden in VS

WILMINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Joe Biden heeft maandag vakbondsleiders en topmensen uit het bedrijfsleven ontmoet tijdens een videoconferentie over de Amerikaanse economie. De aankomend president van de Verenigde Staten besprak onder meer hoe bedrijven en hun werknemers veilig kunnen werken tijdens de coronapandemie en hoe de economie van de VS door de coronacrisis moet worden geloodst.

Biden sprak met onder anderen topvrouw Mary Barra van autoconcern General Motors (GM) en de leider van softwarebedrijf Microsoft, Satya Nadella. Ook aankomend vicepresident Kamala Harris nam deel aan het overleg, net als leiders van grote en invloedrijke Amerikaanse vakbonden zoals bijvoorbeeld United Auto Workers (UAW).

"Er staan ons een hoop problemen te wachten", zei de Democraat aan het begin van het gesprek vanuit zijn thuisstaat Delaware. "We zullen allemaal moeten samenwerken. We zijn het eens over dezelfde doelen. De economie moet niet alleen terug opgebouwd worden, maar ook beter", aldus Biden. Er hangt volgens hem een donkere schaduw over de economie vanwege de coronacrisis.

Harris zei dat er "collectief leiderschap" nodig is om de economie van de VS, 's werelds grootste, te laten herstellen van de virusuitbraak. Vele miljoenen Amerikanen hebben hun baan verloren door de pandemie en de maatregelen om het virus tegen te gaan.

De economische plannen van Biden en Harris zijn gebaseerd op de ambities die tijdens de verkiezingscampagne werden gepresenteerd, met bijvoorbeeld 2000 miljard dollar aan investeringen in schone energie en infrastructuur. Zo wil Biden miljoenen banen creëren door onder meer windturbines, duurzame huizen en elektrische voertuigen te bouwen. Een groot deel van de uitgaven moet worden gefinancierd door hogere belastingen voor bedrijven en de rijken.

Meer uit Financieel

Toch geen nabetaling van FrieslandCampina voor Thaise klant

BANGKOK (ANP) - FrieslandCampina hoeft een klant in Thailand toch geen nabetaling te doen van omgerekend 58 miljoen euro. Dat heeft het gerechtshof voor Handelszaken in Thailand geoordeeld. Een lagere rechter oordeelde twee jaar geleden dat het zuivelconcern vermeende schade van die klant wel moest vergoeden. Maar daartegen ging FrieslandCampina in beroep.

9 minuten geleden
Huizen in EU voor het eerst sinds 2014 goedkoper dan jaar eerder

LUXEMBURG (ANP) - Huizen in de Europese Unie zijn in het tweede kwartaal gemiddeld 1,1 procent in prijs gezakt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het is voor het eerst in negen jaar tijd dat de huizenprijzen in het landenblok op jaarbasis zijn gedaald, meldt Europees statistiekbureau Eurostat.

1 uur geleden
Geldmaat: klanten Rabobank en ING kunnen contactloos geld opnemen

WEESP (ANP) - Klanten van Rabobank en ING kunnen vanaf dinsdag geld opnemen uit een automaat zonder dat ze een bankpas in de geldautomaat hoeven te steken. Dit meldt Geldmaat, dat alle pinautomaten in Nederland in handen heeft. Een woordvoerster van Geldmaat meldt dat klanten van andere banken later ook contactloos geld op kunnen nemen. Klanten moeten daarbij nog wel de pincode intoetsen.

1 uur geleden
Spaanse elektrische autofabrikant maakt debuut op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De beursgang van de Spaanse elektrische voertuigenfabrikant QEV Technologies op de Amsterdamse beurs levert het bedrijf een beurswaarde van 221 miljoen euro op. De notering volgde na een fusie met een lege beurshuls. Met het opgehaalde kapitaal wil QEV de productie in een voormalige Nissan-fabriek in Barcelona opvoeren.

1 uur geleden
Damen eist compensatie overheid om sancties tegen Rusland

GORINCHEM (ANP) - Scheepsbouwer Damen eist compensatie van de Nederlandse overheid voor financiële schade als gevolg van de sancties tegen Rusland. Daarvoor heeft het concern een rechtszaak aangespannen, bevestigt Damen na berichtgeving van persbureau Bloomberg.

2 uur geleden
Turkse inflatie loopt op tot ruim 61 procent

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - Turken waren in september ruim 61 procent meer kwijt aan hun boodschappen en diensten zoals een kappersbezoek. Daarmee is de inflatie in het land toegenomen in vergelijking met de voorgaande maanden.

3 uur geleden
UWV: openstaande vacatures verduurzaming van industrie verdubbeld

DEN HAAG (ANP) - Het aantal openstaande vacatures voor beroepen die nodig zijn om de industrie te verduurzamen is de afgelopen zeven jaar meer dan verdubbeld, meldt het UWV na een analyse. Het gaat bijvoorbeeld om technische beroepen in de werktuigbouw en elektro, maar ook om ICT'ers. Veel werknemers in dit soort sectoren gaan komende jaren met pensioen, terwijl het aantal studenten voor relevante opleidingen volgens het UWV daalt.

4 uur geleden