Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Economieminister: coronaversoepelingen zijn 'redelijk pakket'

Economieminister: coronaversoepelingen zijn 'redelijk pakket'

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken denkt dat haar ambtsgenoten vrijdagavond in de coronapersconferentie "een redelijk pakket presenteren, of althans iets dat redelijk overkomt". De VVD-bewindsvrouw zegt zich hard te hebben gemaakt voor ondernemers, maar het kabinet heeft "alle belangen afgewogen", benadrukt zij.

"Het duurt allemaal vreselijk lang en iedereen wil aan de slag en zijn brood verdienen", aldus de bewindsvrouw. Maar versoepelingen moeten "veilig en verantwoord" kunnen, voegt ze daaraan toe. Het kabinet voerde vandaag overleg over de versoepelingen die aanstaande zijn. Het kabinet zal winkeliers en sportclubs meer ruimte bieden, en het hoger onderwijs gaat weer open, lekte al uit.

Over sommige sectoren bestaat nog onzekerheid, bijvoorbeeld de culturele sector. Restaurant- en kroegbazen moeten ook nog even wachten, maar mogen mogelijk over anderhalve week onder voorwaarden open. Voorman Jacco Vonhof van MKB-Nederland zei vrijdag op NPO Radio 1 al dat Adriaansens hem had toegezegd versoepelingen voor deze sectoren te bespreken. "Soms is de wens de vader van de gedachte", grapt Adriaansens daarover. "Ik heb zeker gezegd dat ik me zou inzetten voor alle sectoren. Dat heb ik gedaan, maar ik heb niet vooruitgelopen op enige beslissing."

Meer uit Politiek

Enquêtecommissie vond het 'spannend' journalisten de maat te nemen

DEN HAAG (ANP) - Het was niet makkelijk om in het parlementaire-enquêterapport ook de pers als speler in fraudeschandalen te noemen en kritisch te zijn op de media, zegt commissievoorzitter Michiel van Nispen. "U mag best weten: het is best spannend om ook kritisch te zijn op journalisten." Toch was het wel belangrijk om de rol van de media te benoemen. Het past de commissie niet om aanbevelingen richting de media te doen, aldus de voorzitter tijdens een persconferentie. Hij hoopt wel op reflectie door de beroepsgroep zelf.

53 minuten geleden
CNV roept overheid op naar totale toeslagenstelsel te kijken

UTRECHT (ANP) - Vakbond CNV wil dat de overheid snel kijkt naar het totale toeslagen- en inkomstenstelsel en er alles aan doet om het vertrouwen van burgers weer te herstellen. Uit onderzoek van de parlementaire-enquêtecommissie naar de fraudeaanpak komt naar voren dat de overheid nog altijd blind is voor mensen en hun rechten.

1 uur geleden
Advocaat toeslagenaffaire: wanneer volgen veranderingen?

DEN HAAG (ANP) - Het rapport van de parlementaire-enquêtecommissie over het fraudebeleid van de overheid bevestigt opnieuw wie er tekortschoten, zegt advocaat Sébas Diekstra, die naar aanleiding van de toeslagenaffaire een procedure begon tegen de Belastingdienst. "Maar de cruciale vraag blijft wanneer de werkelijk fundamentele veranderingen doorgevoerd zullen worden die noodzakelijk zijn om te voorkomen dat dit morgen opnieuw gebeurt."

1 uur geleden
Bosma: enquêtecommissie houdt Kamer 'bikkelhard' spiegel voor

DEN HAAG (ANP) - De parlementaire-enquêtecommissie houdt de Tweede Kamer zelf een spiegel voor en "zegt bikkelhard: de Kamer heeft gefaald" bij de fraudeaanpak, reageert Kamervoorzitter Martin Bosma op de publicatie van het rapport. Er ligt volgens hem ook een duidelijke opdracht voor de Tweede Kamer, die een grote rol wordt toebedeeld in het nietsontziende beleid tegen fraudeurs.

1 uur geleden
Van Nispen: overheid stelde zich op als tegenstander van burgers

DEN HAAG (ANP) - De overheid is zich in haar fraudebeleid "op gaan stellen als tegenstander van burgers", zegt Michiel van Nispen, voorzitter van de parlementaire-enquêtecommissie naar de fraudeaanpak van de afgelopen dertig jaar. Dit leidde tot wantrouwen tegen de overheid en kinderen die hun jeugd verloren. De enquêtecommissie concludeert in haar verslag dat de overheid mensen heeft vermorzeld met haar nietsontziende jacht op fraudeurs.

1 uur geleden
Van der Plas blijft met BBB inzetten op meerderheidskabinet

DEN HAAG (ANP) - De BBB blijft inzetten op de vorming van een meerderheidskabinet. Dat zal de boodschap aan informateur Kim Putters zijn, verklaarde BBB-leider Caroline van der Plas maandag.

1 uur geleden
Commissie: haal bestuursrechtspraak weg bij Raad van State

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State moet zich geheel gaan toeleggen op advisering van het kabinet en parlement over wetgeving. De afdeling bestuursrechtspraak moet worden afgesplitst en ondergebracht bij de rechterlijke macht. Dat adviseert de parlementaire enquêtecommissie die het fraudebeleid van de overheid heeft onderzocht.

2 uur geleden