Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Echtgenote Schröder ontslagen na bezoek Russische ambassade

Echtgenote Schröder ontslagen na bezoek Russische ambassade

BERLIJN (ANP) - De echtgenote van de Duitse oud-bondskanselier Gerhard Schröder is per direct ontslagen na een omstreden bezoek aan de Russische ambassade in Berlijn, berichten Duitse media. Soyeon Schröder-Kim werkte voor NRW.Global Business, een bedrijf van de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Schröder-Kim was vorige week met haar man, de voormalige leider van de sociaaldemocraten (SPD), bij een receptie op de Russische ambassade. De bijeenkomst stond in het teken van de overwinning op nazi-Duitsland. Andere Duitse politici kwamen volgens de media niet opdagen uit protest tegen de Russische invasie in Oekraïne.

Schröder-Kim vertegenwoordigde NRW.Global Business in Zuid-Korea. Ze had meermaals te horen gekregen dat vertegenwoordigers zich niet publiekelijk moeten uitspreken over politiek gevoelige onderwerpen, vooral met betrekking tot de oorlog in Oekraïne. Dat heeft het bedrijf verklaard, aldus Duitse media. Haar dienstverband is na een juridische toetsing opgezegd.

Gerhard Schröder leidde Duitsland van 1998 tot en met 2005. Hij lag in de afgelopen jaren vooral onder vuur vanwege zijn banden met de Russische president Vladimir Poetin en zijn topposities bij Russische energiebedrijven. Het Duitse parlement besloot vorig jaar uit protest Schröder zijn privileges te ontnemen. Hij mocht als oud-bondskanselier tot dan toe op kosten van de belastingbetaler een kantoor aanhouden in de Bondsdag. Partijgenoten probeerden twee keer Schröder uit de SPD te zetten, maar beide pogingen mislukten.

Meer uit Buitenland

Meer leiders veroordelen geweld tegen Trump

DEN HAAG (ANP/RTR) - Internationaal wordt geschokt gereageerd op de poging tot moord op Donald Trump tijdens een campagnebijeenkomst. De Amerikaanse oud-president raakte gewond aan een oor, een toeschouwer kwam om en twee anderen raakten ernstig gewond. Buitenlandse leiders veroordelen het geweld en betuigen hun medeleven aan de betrokkenen.

33 minuten geleden
FBI bevestigt identiteit schutter: 20-jarige man

WASHINGTON (ANP/RTR) - De FBI heeft de identiteit vastgesteld van de schutter op de campagnebijeenkomst van de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Het gaat om de 20-jarige Thomas Matthew Crooks uit de staat Pennsylvania, zoals sommige Amerikaanse media eerder berichtten op basis van bronnen.

55 minuten geleden
Trump na schietpartij aangekomen in New Jersey

NEW JERSEY (ANP/AFP) - Donald Trump is na de schietpartij in Pennsylvania met het vliegtuig geland in New Jersey. Een van zijn communicatiemedewerkers heeft een video gedeeld waarin de Amerikaanse oud-president zelfstandig uit het toestel stapt.

1 uur geleden
Schietpartij was volgens FBI poging tot moord op Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - De schietpartij bij de campagnebijeenkomst van Donald Trump in Pennsylvania was een poging tot moord op deze Republikeinse presidentskandidaat. Dat heeft de FBI bekendgemaakt op een persconferentie. De FBI heeft de identiteit van de schutter, die werd doodgeschoten door de geheime dienst, nog niet met zekerheid vastgesteld. Het motief is nog onbekend.

1 uur geleden
Biden spreekt Trump na schietpartij

WASHINGTON (ANP) - President Joe Biden heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump telefonisch gesproken nadat die gewond was geraakt bij een schietpartij bij een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. Dat maakte het Witte Huis bekend, zonder mededelingen te doen over de inhoud van het gesprek.

3 uur geleden
Europese leiders geschokt door aanval op Trump

DEN HAAG (ANP) - Europese leiders reageren vol afschuw op de aanval waarbij de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump gewond raakte aan zijn oor. "Ik ben van streek door de schokkende gebeurtenissen tijdens de bijeenkomst van president Trump en we sturen hem en zijn familie onze beste wensen", zegt de premier van het Verenigd Koninkrijk Keir Starmer op X.

3 uur geleden
Donald Trump Jr.: vader is vol goede moed

WASHINGTON (ANP) - Donald Trump Jr. laat weten dat hij met zijn vader heeft gesproken nadat de oud-president was geraakt door een kogel tijdens een campagnebijeenkomst. Volgens Trump Jr. is zijn vader "vol goede moed".

5 uur geleden