Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ECDC schrapt omikron van lijst met zorgelijke varianten

ECDC schrapt omikron van lijst met zorgelijke varianten

STOCKHOLM (ANP) - De omikronvarianten BA.2, BA.4 en BA.5 worden niet langer aangemerkt als zogenoemde 'variants of concern', meldt de Europese gezondheidsdienst ECDC. Die subvarianten van het coronavirus gaan namelijk niet meer rond op het continent, zo stelt het instituut. Door het besluit gaan er officieel geen coronavarianten meer rond waar grote bezorgdheid over bestaat.

Als een variant extra besmettelijk of schadelijk is wordt die aangemerkt als 'variant of concern' (VOC). Het feit dat er geen coronavarianten meer op die lijst staan, past volgens het ECDC bij de "stabiele epidemiologische situatie" in Europa op dit moment.

Op dit moment gaan er allerlei verschillende subvarianten van omikron rond, waaronder afstammelingen van BA.2 en BA.5. De belangrijkste subvarianten staan nog wel op twee andere lijstjes van het ECDC, wat wil zeggen dat het instituut deze varianten goed in de gaten blijft houden. Verder benadrukt het instituut dat een en ander niet betekent dat corona geen bedreiging meer vormt. Er kunnen namelijk altijd nieuwe - schadelijker - varianten van het virus opduiken.

Meer uit Gezond

Weer vragen schuldeisers om faillissement Co-Med

HAARLEM (ANP) - Drie mensen die voor de commerciële huisartsenketen Co-Med hebben gewerkt, vragen om het faillissement van dat bedrijf. Ze zeggen dat ze wachten op hun salaris van bij elkaar ruim 100.000 euro. Dat laat incassobureau Cash & Credit Collectors weten na berichtgeving in De Telegraaf.

15 minuten geleden
Tegenslag BioNTech: FDA stopt kankeronderzoek om zorgen

MAINZ (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse biotechnologieconcern BioNTech is op een flinke tegenvaller gestuit met een onderzoek naar zijn experimentele behandeling van borst- en longkanker. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft MediLink, de Chinese partner van BioNTech, geïnformeerd dat het onderzoek moet stoppen om veiligheidszorgen.

23 uur geleden
Fondsen willen meer actie voor een gezonder Nederland

AMERSFOORT/DEN HAAG (ANP) - "Als de samenleving niet snel daadkracht toont en intensief gaat samenwerken voor langer gezond leven, komt de welvaart in Nederland in gevaar", zegt de vereniging Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF).

1 dag geleden
Honderden Limburgers in Den Haag voor behoud ziekenhuis

DEN HAAG (ANP) - Zo'n zevenhonderd mensen uit de Limburgse regio Parkstad demonstreren zaterdagmiddag in Den Haag voor het behoud van alle afdelingen van het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen. Door een reorganisatie dreigt onder meer de intensive care naar Sittard-Geleen te verdwijnen. Ook de spoedeisende hulp en de geboortezorg worden bedreigd.

3 dagen geleden
Waarschuwing om giftige stof: 'Eet geen vis uit Twentekanaal'

HENGELO (ANP) - Rijkswaterstaat en de gemeente Hengelo adviseren mensen om voorlopig geen vis te eten uit het Twentekanaal. De reden is dat een verhoogde concentratie van een giftige stof is gemeten tussen de sluizen Delden en Hengelo. Omdat die schadelijke stof relatief makkelijk in vissen terecht kan komen, is het beter als vissen uit het kanaal uit voorzorg uit het dieet worden geschrapt, aldus Rijkswaterstaat en de gemeente.

5 dagen geleden
Novo dreigt Lego als waardevolste Deense merk voorbij te streven

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Farmaceut Novo Nordisk dreigt Lego als waardevolste Deense merk voorbij te streven. Volgens de Brand Finance 2024 landenranglijst, steeg de merkwaarde van de speelgoedfabrikant het afgelopen jaar met slechts 3 procent tot ongeveer 8 miljard dollar, terwijl die van Novo Nordisk met 59 procent groeide tot 5,1 miljard.

6 dagen geleden
Nieuwe medicijnen komen minder snel bij patiënt terecht

DEN HAAG (ANP) - Het duurt steeds langer voordat patiënten nieuwe medicijnen kunnen gebruiken nadat die zijn goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Volgens een jaarlijks overzicht van het gespecialiseerde bedrijf IQVIA is de gemiddelde 'wachttijd' in Nederland vorig jaar opgelopen van 328 dagen naar 404 dagen. Nederland is daarmee nog wel sneller dan het Europees gemiddelde. Dat staat nu op 531 dagen, twee weken langer dan vorig jaar.

6 dagen geleden