Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ECB-baas Lagarde houdt nieuw coronavirus in de gaten

ECB-baas Lagarde houdt nieuw coronavirus in de gaten

PARIJS (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) houdt in de gaten of het nieuwe coronavirus de Europese economie schade toebrengt. Dat zei ECB-president Christine Lagarde woensdag. Daarmee lijkt ze aan te geven dat de ECB de situatie nu aankijkt, maar bereid is te reageren met monetaire stappen als de situatie daarom vraagt. Meerdere Aziatische centrale banken hebben vergelijkbare uitspraken gedaan of zelfs al maatregelen aangekondigd.

"Hoewel de dreiging van een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China lijkt te zijn geweken, creƫert het coronavirus nieuwe onzekerheid", aldus Lagarde. De Thaise centrale bank verlaagde de rente recentelijk naar een historisch laag niveau. De centrale bank van de Filipijnen hintte hetzelfde te doen. De monetaire autoriteit van Singapore zei dat de munt vooralsnog voldoende speelruimte heeft, voordat ingrijpen nodig is.

Meer uit Financieel

Moederbedrijf Facebook verwacht meer kosten te maken in AI-race

MENLO PARK (ANP/BLOOMBERG) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, verwacht dit jaar meer kosten te maken dan eerder voorzien. Ook is het socialemediabedrijf met een nieuwe omzetverwachting gekomen die volgens kenners flink tegenvalt. Het kwartaalbericht van Meta roept daarmee de vraag op of de vele investeringen die de onderneming doet in bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie (AI) wel voldoende geld zullen opleveren.

2 uur geleden
Boeing na slecht nieuws opnieuw bij verliezers op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Boeing hoorde woensdag opnieuw bij de verliezers op Wall Street na meerdere voor de vliegtuigbouwer vervelende nieuwsberichten. Zo ging een kwartaalverlies van honderden miljoenen dollars in de boeken. Ook werd benadrukt dat Boeing voorlopig de productie van zijn 737 MAX-vliegtuigen nog niet mag opvoeren. Daarnaast heeft kredietbeoordelaar Moody's zijn rating voor schuldpapier van Boeing verlaagd tot bijna een zogeheten junk-, oftewel rommel-, status.

2 uur geleden
Kamer eist uitleg over 'belastingontwijking' en afspraken OCI

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil met spoed uitleg van het demissionaire kabinet over een NRC-bericht dat het Nederlandse chemieconcern OCI dividendbelasting ontwijkt door een maas in de wet te gebruiken. Dit moet uiterlijk donderdagmiddag komen: op die dag houdt het bedrijf ook zijn aandeelhoudersvergadering. Partijen willen weten wat het bericht betekent voor de groene maatwerkafspraken die het kabinet wil maken met OCI, en waartoe een eerste stap al is gezet.

4 uur geleden
Beloningsfunctie TikTok Lite voorlopig uitgezet na zorgen Brussel

BRUSSEL (ANP/RTR/BLOOMBERG) - ByteDance, het Chinese moederbedrijf van video-app TikTok, stopt voorlopig met het beloningsprogramma in zijn TikTok Lite-app, omdat daarover in Brussel zorgen zijn. Het Chinese internetbedrijf wil zo een dreigende ban van de Europese Commissie voor de functie voorkomen.

5 uur geleden
Europees Parlement stemt in met 'zorgplicht' grote bedrijven

STRAATSBURG (ANP) - Het Europees Parlement heeft definitief ingestemd met nieuwe Europese regels voor bedrijven om misstanden bij hun buitenlandse toeleveranciers tegen te gaan. De eindstemming viel op dezelfde dag als de rampzalige brand in een kledingfabriek in Bangladesh elf jaar geleden, waardoor wetgeving voor internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen weer hoog op de agenda kwam.

5 uur geleden
EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie gaat een aantal rookaroma's verbieden die bijvoorbeeld rookworst en barbecuesaus hun karakteristieke smaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond, vinden ook de EU-lidstaten. Fabrikanten krijgen wel twee tot vijf jaar de tijd om hun receptuur aan te passen.

6 uur geleden
Beleggers positief over gestegen bierverkoop Heineken

AMSTERDAM (ANP) - De kwartaalcijfers van Heineken zijn woensdag goed ontvangen aan het Damrak. De bierbrouwer heeft in de eerste drie maanden van dit jaar meer bier verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat is een opsteker, want vorig jaar daalden de biervolumes nog. Het aandeel Heineken werd bijna 2 procent hoger gezet. Topman Dolf van den Brink sprak van een "bemoedigende start van 2024".

6 uur geleden