Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

E-commerce helpt sportartikelenmaker Nike in virustijd

E-commerce helpt sportartikelenmaker Nike in virustijd

PORTLAND (ANP/BLOOMBERG) - Nike lijkt voor de verkopen van de zijn sportartikelen deels een remedie in handen te hebben tegen de negatieve impact van de coronacrisis. De Amerikaanse sportartikelengigant kwam met beter dan verwachte resultaten in de drie maanden tot 1 maart, geholpen door zijn onlineverkopen.

Nike sloot het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar af met een omzet van 10,1 miljard dollar. Dat betekende een stijging op jaarbasis met 5 procent. De winst zakte van 1,1 miljard dollar naar 847 miljoen dollar. Die daling kwam niet geheel als een verrassing aangezien de onderneming de nodige kosten maakte voor het omgooien van zijn distributiekanaal in Zuid-Amerikaanse landen.

Vanwege het oprukkende coronavirus kondigde Nike eerder deze week aan dat het winkels in onder meer Noord-Amerika, West-Europa, Australië en Nieuw-Zeeland voorlopig gesloten houdt. In China nam het bedrijf eerder soortgelijke maatregelen. Daar zijn winkels al wel weer open.

De mindere opbrengsten uit de bakstenen filialen hoopt Nike te compenseren via onlineverkopen. De e-commerce was al een speerpunt van de groeistrategie van de onderneming. Maar de virusproblemen lijken de online-activiteiten te stuwen. Vorig jaar verkocht Nike voor 3,8 miljard dollar aan spullen via het wereldwijde web. Dat betekende een stijging met 35 procent. Het afgelopen kwartaal was de stijging 36 procent.

Nike zal naar verwachting zijn prognoses voor het lopende boekjaar wel neerwaarts bijstellen, onder meer door de impact na het dichtgooien van winkels. Eerder zei het bedrijf te rekenen op een groei van de omzet met een laag dubbelcijferig percentage.

Meer uit Financieel

Vakbond CNV tevreden met 'heel reëel' loonbod supermarkten

UTRECHT (ANP) - Als het aan supermarktwerkgevers ligt, krijgen supermarktmedewerkers vanaf september 10 procent meer salaris. Dat is het loonbod dat werkgeversorganisaties voor de levensmiddelendetailhandel Vakcentrum en de VGL aan vakbonden hebben gedaan. CNV spreekt van een "heel reëel bod", dat de vakbond nu aan de leden gaat voorleggen.

6 minuten geleden
Shell wil af van energieleverancier voor Nederlandse huishoudens

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Shell zoekt een koper voor een onderdeel dat huishoudens in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland van gas en licht voorziet. Nog geen twee jaar geleden kondigde het olie- en gasconcern aan de Nederlandse markt te betreden voor energielevering aan particulieren. Maar nu blijkt het te lastig om voldoende winst te behalen met die activiteiten.

23 minuten geleden
Man (53) uit Aerdenhout aangehouden voor dividendstripping

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout is dinsdag aangehouden in een onderzoek van de FIOD. Hij wordt verdacht van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen, waardoor de belastingdienst ruim 4 miljoen euro onterecht zou hebben uitbetaald. Zijn woning en kantoor zijn doorzocht. Ook is er gezocht in het kantoor van zijn belastingadviseur, meldt het Openbaar Ministerie.

29 minuten geleden
Sterke afname Duitse export plastic afval in afgelopen 10 jaar

WIESBADEN (ANP/DPA) - De export van plastic afval door Duitsland is in de afgelopen tien jaar sterk gedaald. Dat heeft volgens het Duitse federale statistiekbureau Destatis onder meer te maken met striktere regels in Aziatische landen als het gaat om de import van plastic afval uit andere landen voor verwerking.

31 minuten geleden
Ryanair schrapt 400 vluchten om staking Franse luchtverkeersleiders

PARIJS (ANP/RTR) - Ryanair heeft vierhonderd vluchten geannuleerd vanwege stakingen door luchtverkeersleiders in Frankrijk. De meeste van deze vluchten gingen naar of kwamen uit Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij op Twitter.

1 uur geleden
Expert: materialentekort bedreigt waterstofproductie Europa

KARLSRUHE (ANP/DPA) - Een tekort aan grondstoffen en materialen die nodig zijn voor de productie van waterstof moet op korte termijn worden aangepakt. Anders kan het ertoe leiden dat waterstof in Europa te duur wordt om een belangrijke rol te spelen in de energietransitie, zegt onderzoekscentrum ZSW.

1 uur geleden
Deezer ontwikkelt technologie om AI-nummers te onderscheiden

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse muziekstreamingdienst Deezer werkt aan technologie waarmee liedjes die zijn gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) geïdentificeerd kunnen worden. Met de technologie hoopt het platform ervoor te zorgen dat het streamen van muziek in de toekomst "transparant en eerlijk" blijft.

1 uur geleden