Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

DWDD: 15 jaar lang een baken in de vooravond

DWDD: 15 jaar lang een baken in de vooravond

AMSTERDAM (ANP) - Na 2428 afleveringen komt vrijdagavond een einde aan De Wereld Draait Door. Het BNNVARA-programma stopt na vijftien jaar. Presentator Matthijs van Nieuwkerk was toe aan iets nieuws.

"DWDD was een weergaloos avontuur, waarin ik veel dromen heb zien uitkomen", zei Van Nieuwkerk in februari. Nog een keer wil hij het roer omgooien. Dat gebeurt vanaf begin volgend jaar met een nieuw programma op de zaterdag.

Met DWDD was Van Nieuwkerk vijftien jaar lang een baken in de vooravond. Eerst op NPO 3, later op NPO 1. Talloze momenten zijn in het geheugen van de kijker gegrift. Van de 'cavia’ van Marc-Marie Huijbregts, Reinbert de Leeuw die vier minuten stil achter een piano zit, tot de ALS-onthulling van Fernando Ricksen en de ontroerende ode van André van Duin vorige week.

Van Nieuwkerk en zijn team wisten DWDD ook steeds te vernieuwen. Er kwamen talloze spinn-offs met thema-uitzendingen met wetenschappers en schrijvers, concerten en een pop-upmuseum.

Vanwege de coronacrisis kreeg DWDD een ander einde dan verwacht. Zo is er al twee weken geen publiek meer aanwezig en werden sommige uitzendingen drastisch ingekort vanwege ingelaste persconferenties en toespraken.

Wel is DWDD populairder dan ooit. In de afgelopen weken verdubbelde het aantal kijkers en werden verschillende records neergezet met maandag als hoogtepunt: 4,6 miljoen kijkers. Op sociale media klonk nog de oproep om het programma langer door te laten gaan, maar de opvolger staat al in de startblokken. Vanaf maandag is Margriet van der Linden terug met haar talkshow M.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Ook Sint-Maarten voert avondklok in wegens coronavirus

PHILIPSBURG (ANP) - Op Sint-Maarten geldt vanaf maandagavond een avondklok. Dat betekent dat niemand zonder uitdrukkelijke toestemming de straat op mag tussen 20.00 uur en 06.00 uur. Eerder stelden Aruba en Curaçao al een dergelijke maatregel in.

26 minuten geleden
'Huidige coronamaatregelen ook na 6 april van kracht'

DEN HAAG (ANP) - De huidige maatregelen tegen het coronavirus blijven ook na 6 april gelden, melden bronnen in Den Haag. Zo blijven de scholen en de horeca langer dicht, bevestigen ingewijden na berichtgeving van De Telegraaf. Ze verwachten voorlopig geen extra maatregelen.

42 minuten geleden
Videodagboek brengt verhaal Anne Frank bij jongeren

AMSTERDAM (ANP) - Het verhaal van Anne Frank is vanaf maandag te zien in de vorm van een videodagboek op YouTube. In het videodagboek, dat vijftien afleveringen telt en in ruim zestig landen is te zien, speelt de 13-jarige Luna Cruz Perez de rol van het Joodse meisje Anne Frank. Zij legt haar leven, gedachten en gevoelens op camera vast in het Amsterdamse Achterhuis.

51 minuten geleden
PvdA wil opheldering over sombere corona-prognose

DEN HAAG (ANP) - PvdA-leider Lodewijk Asscher wil meer duidelijkheid over de sombere corona-prognose die het RIVM zondag stelde. Hij is bezorgd dat het Nederlandse zorgstelsel de verwachte toename van coronapatiënten mogelijk niet aankan.

55 minuten geleden
Verdachte moord advocaat Wiersum heeft nieuwe advocaat

AMSTERDAM (ANP) - Giërmo B., de man die wordt verdacht van de moord op advocaat Derk Wiersum, heeft een nieuwe advocaat. Advocaat Jacques Taekema heeft de verdediging van Tjalling van der Goot overgenomen "om redenen van persoonlijke aard", laat Taekema weten. Van der Goot kan in verband met zijn beroepsgeheim geen nadere toelichting geven.

1 uur geleden
Ziekenhuizen niet bereikbaar door telefoonstoring

DEN HAAG (ANP) - Meerdere ziekenhuizen zijn slecht bereikbaar door een landelijke telefoonstoring. Op de website allestoringen.nl is te zien dat onder meer het Deventer Ziekenhuis problemen heeft.

1 uur geleden
Transavia annuleert alle vluchten tot en met 6 mei

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Transavia houdt al haar toestellen langer aan de grond. De prijsvechter maakte bekend zeker tot en met 6 mei geen enkele vlucht meer uit te voeren, tenzij het gaat om vluchten in opdracht van Buitenlandse Zaken om gestrande reizigers op te halen.

1 uur geleden