Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duurdere metrokaartjes in Parijs tijdens Olympische Spelen

Duurdere metrokaartjes in Parijs tijdens Olympische Spelen

PARIJS (ANP/RTR) - Bezoekers van Parijs krijgen tijdens de Olympische Spelen te maken met hogere reiskosten voor de metro. De regionale leider Valérie Pécresse zegt dat de prijzen tijdelijk omhoog moeten "om te zorgen dat de Olympische Spelen voor 100 procent toegankelijk zijn met het openbaar vervoer".

De Franse hoofdstad houdt in de zomer van 2024 de Olympische Spelen en Paralympische Spelen. Burgemeester Anne Hidalgo waarschuwde vorige week dat het openbaar vervoer in haar stad niet klaar is voor die grote sportevenementen. Die zullen leiden tot een grote toestroom van bezoekers.

Regiobestuurder Pécresse zei daarop dat het vervoersaanbod fors zal worden uitgebreid. Ze benadrukte dat het niet de bedoeling is dat inwoners voor de bijbehorende kosten moeten opdraaien. Er komt een speciaal Paris 2024 vervoersbewijs voor een "eerlijke prijs".

Maximaal 70 euro per week

Bezoekers betalen dan 16 euro per dag en maximaal 70 euro per week om te kunnen reizen in de regio Île-de-France, waar Parijs zich bevindt, voorspelt de bestuurder. Een enkeltje voor de metro gaat 4 euro kosten in de periode 20 juli tot 8 september, meer dan de ruim 2 euro die gebruikelijk is voor zo'n kaartje.

Parijzenaren die al een maand- of een jaarabonnement hebben worden ontzien, belooft Pécresse. Die verdedigde de tijdelijke prijsstijging tegenover de pers. "Openbare diensten kosten geld en het is een leugen om iets anders te beweren. Als we de bezoekers niet laten betalen, draait de belastingbetaler voor de kosten op."

Meer uit Sport

Tennisser Murray lijkt komende zomer carrière te beëindigen

DUBAI (ANP/AFP) - Andy Murray lijkt bezig aan zijn laatste maanden als tennisser. "Ik speel waarschijnlijk niet meer na de zomer", verklaarde de 36-jarige Schot, die woensdag in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Dubai verloor van de Fransman Ugo Humbert (6-2 6-4).

1 uur geleden
Van de Zandschulp lijdt kansloze nederlaag tegen Korda

DUBAI (ANP) - Botic van de Zandschulp heeft bij het ATP-toernooi van Dubai een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 75 van de wereld wist in de tweede ronde slechts één game te pakken tegen de Amerikaan Sebastian Korda: 6-1 6-0. De partij duurde 43 minuten. Van de Zandschulp wist maar 20 punten te winnen.

1 uur geleden
Tennisbond ATP gaat partnership aan met Saudisch investeringsfonds

LONDEN (ANP) - De ATP, de overkoepelende organisatie van het mannentennis, is een partnership aangegaan met het Public Investment Fund (PIF), een Saudisch investeringsfonds. Het gaat om "meerjarige samenwerking op strategisch gebied". De partijen deden geen uitspraken over de hoogte van de investering.

1 uur geleden
Noorse schaatskampioen Lunde Pedersen (31) beëindigt loopbaan

OSLO (ANP) - Sverre Lunde Pedersen stopt na dit seizoen met schaatsen. Dat meldt de 31-jarige Noor op Instagram.

2 uur geleden
Red Bull pleit Formule 1-teambaas Horner vrij van ongepast gedrag

SAKHIR (ANP/RTR) - De leiding van het Formule 1-team van Red Bull heeft teambaas Christian Horner vrijgesproken van vermeend ongepast gedrag. "Het onafhankelijke onderzoek naar de aantijgingen tegen de heer Horner is afgerond en Red Bull kan bevestigen dat de klacht is afgewezen", aldus een woordvoerder van Red Bull in een verklaring.

2 uur geleden
Verstappen heeft geen last van commotie rondom Horner

SAKHIR (ANP/DPA/RTR) - Max Verstappen heeft geen last van de commotie rondom teambaas Christian Horner van Red Bull. "Ik ben gefocust op de prestaties van de auto en op mezelf", zei de drievoudig wereldkampioen drie dagen voor seizoensopening in Bahrein van zaterdag.

3 uur geleden
Probleemputten op Bahreins Formule 1-circuit volgestort met beton

SAKHIR (ANP/RTR) - De losgeraakte putdeksels die vorige week in Bahrein voor problemen zorgden tijdens de Formule 1-testdagen zullen zaterdag tijdens de race geen hinder meer veroorzaken. De organisatie heeft de putten met beton gevuld. Ook zijn er extra laswerkzaamheden uitgevoerd om nieuwe overlast te voorkomen.

4 uur geleden