Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dutch Basketball League definitief gestaakt, geen kampioen

Dutch Basketball League definitief gestaakt, geen kampioen

ALMERE (ANP) - Het bestuur van de Dutch Basketball League (DBL) heeft het lopende seizoen 2019-2020 per direct beëindigd vanwege de coronacrisis. De eerder al stilgelegde competitie op het hoogste niveau in Nederland levert daardoor dit jaar geen landskampioen op. Een kampioen aanwijzen vond het bestuur van de DBL niet passend, "gelet op het gemankeerde seizoen en de situatie waarin ons land verkeert".

Voor deelname aan de Europa Cups wordt de huidige stand aangehouden. Landstede Hammers eindigt als eerste in de competitie en mag daardoor meedoen aan de Champions League. Donar eindigt als tweede, Heroes Den Bosch als derde en Zorg en Zekerheid Leiden als vierde. Welke clubs gaan inschrijven voor Europees basketbal wordt de komende maanden bepaald.

De finale om de Basketball Cup wordt in overleg met de Nederlandse basketbalbond doorgeschoven als openingswedstrijd naar het begin van het nieuwe seizoen. De Supercup (Landstede Hammers tegen de winnaar van de bekerfinale) wordt mogelijk een eindejaarsduel.

Voorzitter Ramses Braakman sprak van een harde klap voor de DBL-clubs en de basketbalsport in Nederland. "Het lijkt ons echter het enige juiste besluit, gelet op de bedreiging van de volksgezondheid en de maatschappelijke ontwrichting die momenteel gaande is. De DBL-clubs beseffen dat we als sport even een pas op de plaats moeten maken en duidelijkheid moeten verschaffen. Met vereende krachten gaan we toewerken naar een goede start in het nieuwe seizoen."

Meer uit Sport

Topfavoriet Alcaraz na krampaanval kansloos tegen Djokovic

PARIJS (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft door fysiek ongemak aan het begin van de derde set kansloos verloren van Novak Djokovic in de halve finale van Roland Garros. De Spaanse topfavoriet kreeg last van kramp, onder meer in zijn been. Tot dat moment ging zijn partij tegen de nummer 3 van de wereld grotendeels gelijk op, in het vervolg raakte Alcaraz vrijwel geen bal meer, 6-3 5-7 6-1 6-1. Van opgeven wilde hij in een vol stadion in Parijs echter niet weten.

25 minuten geleden
Hockeysters winnen in Pro League ook van Australië

EINDHOVEN (ANP) - De hockeysters van Oranje hebben hun ongeslagen status in de Pro League behouden. De ploeg van bondscoach Paul van Ass versloeg Australië in Eindhoven met 7-2. Halverwege stond het 4-1.

21 uur geleden
Swiatek voor derde keer naar eindstrijd Roland Garros

PARIJS (ANP) - Iga Swiatek heeft zich voor de derde keer in haar loopbaan geplaatst voor de finale van Roland Garros. De Poolse nummer 1 van de wereld was met 6-2 7-6 (7) te sterk voor de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia, die in de tiebreak een setpunt onbenut liet.

22 uur geleden
Zwemster Schouten scherpt eigen Nederlandse record weer aan

AMERSFOORT (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft voor de derde keer dit jaar het Nederlands record op de 200 meter schoolslag aangescherpt. De 22-jarige zwemster uit Bodegraven kwam bij de NK langebaan in Amersfoort tot een tijd van 2.21,71.

22 uur geleden
Britse justitie houdt vast aan sancties coureur Mazepin

LONDEN (ANP) - Nikita Mazepin kan een terugkeer op korte termijn in de Formule 1 vergeten. De Britse justitie weigert de sancties tegen de Russische coureur, die werden opgelegd vanwege de oorlog in Oekraïne, op te heffen.

1 dag geleden
Williams gearriveerd in Rosmalen, waarschijnlijk geen Svitolina

ROSMALEN (ANP) - Venus Williams heeft haar eerste training afgewerkt op het Autotron in Rosmalen. De Amerikaanse tennisster doet volgende week voor het eerst mee aan het enige WTA-toernooi op Nederlandse bodem.

1 dag geleden
Volleyballers behalen tegen Cuba eerste zege in Nations League

OTTAWA (ANP) - De Nederlandse volleybalmannen hebben hun eerste overwinning van dit jaar in de Nations League binnen. Het team van bondscoach Roberto Piazza was overtuigend te sterk voor Cuba. In Ottawa in Canada werd het 3-0 (28-26 25-23 25-18). Nederland staat twaalfde op de wereldranglijst, Cuba dertiende.

1 dag geleden