Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dumoulin: persoonlijk had ik er meer van gehoopt

Dumoulin: persoonlijk had ik er meer van gehoopt

LA ROCHELLE (ANP) - De laatste twee weken van de Tour de France staan voor Tom Dumoulin in het teken van het verdedigen van de gele leiderstrui van ploeggenoot Primoz Roglic. Daar is de Nederlandse wielrenner van Jumbo-Visma teleurgesteld over. "Als ploeg doen we het geweldig. Persoonlijk had ik er meer van gehoopt. Maar of ik dat na zo'n lange periode niet actief te zijn geweest ook mocht verwachten, dat weet ik niet. Ik ging er open in. Het was voor mij balen dat het qua prestaties afgelopen weekeinde in de Pyreneeën tegenviel", zei Dumoulin maandag tijdens de rustdag in La Rochelle. "Ik weet dat het niet elke wedstrijd feest is, maar ik had toch gehoopt mee te kunnen doen voor de overwinning."

Dumoulin heeft van de ploegleiding nu een duidelijke taak meegekregen. "Nu word ik de laatste man voor Primoz. Met als rol om volle bak door te rijden tot de finish. We hopen de gele trui naar Parijs te brengen. Het is niet de bedoeling op kop te rijden en me dan uiteindelijk terug te laten vallen en 20 minuten later aan te komen", legt hij uit. "Misschien kan ik een keer meesluipen in een ontsnapping. Dat andere renners uit het klassement achter mij aan moeten rijden. Maar ik denk dat die kans vrij klein is dat dat een keer het beste plan is de komende weken. Ze zullen vooral in het teken staan van het verdedigen van de gele trui."

De 29-jarige Limburger heeft er vertrouwen in dat dat gaat lukken. "We hebben wel veel op kop gereden de afgelopen week. Maar ik denk dat we het goed aankunnen. Het is niet dat iedereen makkelijk in ons wiel zat. Iedereen heeft geleden de afgelopen week. Ik denk dat wij in staat zijn dit nog twee weken te doen. De concurrenten hebben ook een hoog niveau. We zullen het slim moeten blijven aanpakken. De derde week gaat de doorslag geven, wie dan de meest frisse benen heeft."

Dumoulin heeft veel vertrouwen in Roglic. "De indruk die hij geeft is dat hij het volledig onder controle heeft. Hij staat er kalm en gefocust in en voelt zich goed en sterk", zegt hij. "De etappe-overwinningen zullen nu op een lager pitje komen te staan. Het is ook onze taak niet meer om een groep vluchters terug te halen. De Tour is voor mij geslaagd als we het geel in Parijs hebben. En ik wil verbeteren, dat is mijn persoonlijke doel. Dat ik weer tot de besten van de wereld behoor."

Meer uit Sport

Honkballers verliezen van Spanje en missen EK-finale

BRNO (ANP) - De Nederlandse honkballers zijn er niet in geslaagd de finale van het EK te bereiken. De ploeg van bondscoach Evert-Jan 't Hoen verspeelde in de halve eindstrijd tegen Spanje een voorsprong van 6-1 en verloor met 6-7.

6 uur geleden
Boksers Fury en Oesik gaan strijden om alle zwaargewichttitels

RIYAD (ANP) - Bokser Tyson Fury neemt het in Saudi-Arabië op een nader te bepalen datum op tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De winnaar zal alle gordels in de zwaargewichtklassen in handen krijgen.

9 uur geleden
Judoka Korrel verdedigt zijn Europese titel in Montpellier

PAPENDAL (ANP) - Judoka Michael Korrel gaat zijn titel verdedigen in de klasse tot 100 kilogram op de EK in Montpellier. Hij is opgenomen in een selectie van zeven mannen en negen vrouwen voor de Europese titelstrijd, die van 3 tot en met 5 november in de Franse stad wordt gehouden.

12 uur geleden
Broch toch bij voorlopige handbalselectie voor WK

ARNHEM (ANP) - Handbalster Yvette Broch is opgenomen in de voorlopige WK-selectie voor het Nederlandse team. Daarmee lijkt een rentree tot de mogelijkheden te behoren. De 32-jarige Broch liet eerder weten nu niet beschikbaar te zijn voor Nederland.

13 uur geleden
Wereldkampioene Ferrand-Prévot past voor EK gravelfietsen

OUD-HEVERLEE (ANP) - Regerend wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot heeft zich afgemeld voor de EK gravelfietsen in het Belgische Oud-Heverlee. De 31-jarige Française heeft een coronabesmetting opgelopen.

14 uur geleden
Russische sporters mogen deelnemen aan Paralympische Spelen

PARIJS (ANP) - Russische sporters mogen volgend jaar deelnemen aan de Paralympische Spelen in Parijs. Het Internationaal Paralympisch Comité heeft gestemd tegen een volledig verbod op paralympische sporters uit het land.

15 uur geleden
Tsitsipas direct onderuit op tennistoernooi van Peking

PEKING (ANP) - Stefanos Tsitsipas is in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Peking uitgeschakeld. De Griekse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Chileen Nicolas Jarry: 6-4 6-4.

17 uur geleden