Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dumfries in acht jaar van Oranjefan op Museumplein naar WK-ganger

Dumfries in acht jaar van Oranjefan op Museumplein naar WK-ganger

ZEIST (ANP) - Denzel Dumfries voetbalde nog bij de amateurs van Barendrecht toen het Nederlands elftal acht jaar geleden voor het laatst meedeed aan het WK voetbal. Als 18-jarige fan zag hij Oranje op het Museumplein in Amsterdam met 5-1 winnen van Spanje. Dit keer maakt Dumfries zelf deel uit van de selectie en is hij een van de belangrijke krachten in het elftal van bondscoach Louis van Gaal.

"Ik verheug me er heel erg op", zei Dumfries maandag voor de eerste training in Zeist. "Het WK is het hoogste podium. Geweldig dat ik daarnaartoe mag."

Dumfries vreesde een dag eerder heel even dat hij het WK kon vergeten en weer van een afstand moest volgen. De rechtervleugelverdediger, die na het WK van 2014 van Barendrecht naar Sparta ging en daar debuteerde in het betaalde voetbal, raakte in de tweede helft van de uitwedstrijd van Internazionale tegen Atalanta geblesseerd aan zijn rechterknie. "De knie werd gelijk stijf en ik kon niet meer rennen. Ik moest me dus wel direct laten vervangen."

MRI-scan

De schade bleek mee te vallen en Dumfries meldde zich maandag gewoon in Zeist, waar hij ook meedeed aan het eerste deel van de training, die onder leiding stond van conditietrainer René Wormhoudt. Dumfries liet daarna nog wel een MRI-scan maken. "Maar dat is meer voor de zekerheid. Ik ken mijn lichaam goed en voel altijd wel of het mis is of niet. Ook herstel ik altijd wel snel."

Dumfries was tot maandag nog niet echt met het WK bezig. "We presteren dit seizoen met Inter vrij wisselvallig, ik ook. Als je dan op de laatste speeldag om 12.30 uur bij Atalanta moet voetballen, kun je echt aan de bak hoor."

Goede spelers

Bij vertrek uit Milaan kreeg Dumfries succeswensen van zijn ploeggenoten. Daaronder zitten ook spelers uit Italië, die zich niet voor het WK wisten te plaatsen. Anderhalf jaar geleden schreven de Italianen het EK nog op hun naam. Op dat voor Oranje teleurstellend verlopen toernooi, scoorde Dumfries twee keer.

"Het is apart dat Italië er niet bij is, ja", aldus Dumfries. "Zeven spelers van Inter gaan maar naar het WK." De oud-PSV'er kan op het WK in de kwartfinale met de Argentijnen Joaquín Correa en Lautaro Martínez twee ploeggenoten tegenkomen. "Daar hebben we al over gesproken. Dat zou mooi zijn. Ook al is het even geleden dat Oranje het op een eindtoernooi goed heeft gedaan, iedereen kent Nederland wel als een land met goede spelers."

Meer uit Voetbal

Egurrola hield hoofd koel in sensationele slotfase Oranje

TILBURG (ANP) - Volgens middenveldster Damaris Egurrola heeft ze door haar rustige aard Oranje aan twee cruciale treffers in de Nations League kunnen helpen. De slotfase tegen België (4-0) was knotsgek, maar daar zei de dochter van een Nederlandse moeder en een Spaanse vader weinig last van te hebben gehad. "We waren mijn eerste doelpunt nog aan het vieren toen ze zeiden dat ik nog een keer moest scoren. Met overal kramp rende ik toen maar weer naar voren."

41 minuten geleden
Beerensteyn: goals in Tilburg net zo belangrijk als die op Wembley

TILBURG (ANP) - Oranje-spits Lineth Beerensteyn kon niet kiezen tussen haar twee doelpunten van vrijdag op Wembley tegen Engeland of haar twee treffers van dinsdagavond in Tilburg. "Ze waren allemaal net zo belangrijk. Ik denk dat deze hele periode me wel een tijdje bij zal blijven", reageerde de 100-voudig international na de 4-0-zege op België. Mede door haar treffers houdt het Nederlands elftal als groepswinnaar kans op de Olympische Spelen.

41 minuten geleden
Recordaankoop Rice helpt Arsenal in extra tijd aan zege op Luton

LUTON (ANP) - Arsenal heeft op bezoek bij Luton Town met 4-3 gewonnen. De beslissing viel diep in de extra tijd door een doelpunt van recordaankoop Declan Rice. De koploper in de Premier League kwam zo na vijftien duels op 36 punten. Liverpool volgt op 5 punten en speelt woensdag tegen hekkensluiter Sheffield United.

1 uur geleden
Bondscoach Jonker: dit is het mooiste aan sport

TILBURG (ANP) - Andries Jonker beleefde tal van emoties en zag die ook om hem heen bij de 4-0-zege van de Nederlandse voetbalsters op België. "Het schoot van links naar rechts: tranen, vreugde, tranen, vreugde en aan het einde de polonaise", omschreef de bondscoach voor de camera van de NOS de laatste minuten waarin Oranje de groepswinst nog afsnoepte van Engeland. De ploeg blijft zodoende in de race voor deelname aan de Olympische Spelen.

1 uur geleden
Egurrola helpt Oranjevrouwen in slotfase aan cruciale groepswinst

TILBURG (ANP) - De voetbalsters van Oranje hebben zich na een krankzinnige slotfase toch nog verzekerd van de cruciale groepswinst in de Nations League. Die was nodig om kans te houden op de Olympische Spelen van volgend jaar. Dankzij twee late treffers van middenveldster Damaris Egurrola tegen België (4-0) blijft Oranje Engeland één doelpunt voor in de poule.

2 uur geleden
Engeland loopt groepswinst in Nations League ondanks 6-0 mis

GLASGOW (ANP) - Sarina Wiegman kan deelname aan de Olympische Spelen vergeten. De Nederlandse bondscoach van Engeland zag haar ploeg een ruime zege boeken bij Schotland (0-6). Nederland bleef Engeland in de strijd om de groepswinst op doelsaldo net voor door België met 4-0 te verslaan.

2 uur geleden
Voetbalsters Oranje houden kans op Spelen na 4-0 tegen België

TILBURG (ANP) - De voetbalsters van Oranje houden toch nog kans op deelname aan de Olympische Spelen na twee late treffers in het thuisduel met België (4-0). Lang lag Engeland op koers voor de groepswinst, maar door twee doelpunten van Damaris Egurrola heeft Oranje een beter doelsaldo. Dat betekent plaatsing voor de Nations League Finals, waar twee olympische tickets klaarliggen.

2 uur geleden