Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duizenden naakte mensen op strand Sydney tegen huidkanker

Duizenden naakte mensen op strand Sydney tegen huidkanker

SYDNEY (ANP/AFP) - Op Bondi Beach, het iconische strand van de Australische stad Sydney, zijn zaterdagochtend 2500 mensen uit de kleren gegaan voor de Amerikaan Spencer Tunick. De bekende beeldend kunstenaar maakte foto's van de mensenmassa in verschillende poses om aandacht te vragen voor huidkanker.

Liggend op hun zij, staand met hun handen in de lucht of zij aan zij met de armen wijd: vanaf 05.30 uur (lokale tijd) fotografeerde Tunick de duizenden mensen in het kader van het kunstproject Strip Off for Skin Cancer ('Uit de kleren voor huidkanker'). Het aantal deelnemers vertegenwoordigt de ruim 2000 Australiërs die jaarlijks sterven aan de gevolgen van huidkanker.

Tunick is bekend geworden met zijn foto's van naakte mensenmassa's. Sinds 2016 kreeg hij niet zo'n grote groep mensen bij elkaar als zaterdag, stelt The Sydney Morning Herald. In 2010 was de Amerikaan ook in de stad, toen hij vijfduizend personen in het ochtendgloren naakt op de foto zette voor het Opera House.

Om op Bondi Beach mensen naakt te kunnen fotograferen, moest de wet worden aangepast, schrijft The Guardian. Deelnemers mochten voor deze ene keer tot 10.00 uur naakt op het strand doorbrengen, daarna riskeerden zij een bekeuring.

De fotograaf, die de menigte per megafoon toesprak, hoopt met het kunstproject te bewerkstelligen dat Australiërs vaker hun huid controleren. "Als je werk doet voor een goed doel dat met gezondheid te maken heeft, besef je plotseling je eigen ouderdom", zei de 55-jarige Tunick.

De 77-jarige Bruce Fasher was een van de deelnemers aan het kunstproject. "Ik heb de helft van mijn leven in de zon doorgebracht en heb een paar kwaadaardige melanomen uit mijn rug laten verwijderen", liet hij aan een verslaggever van persbureau AFP weten. "Ik dacht dat dit een goed doel was en vind het heerlijk mijn kleren uit te trekken op Bondi Beach".

Meer uit Buitenland

Chinese president Xi Jinping spreekt Amerikaanse minister Blinken

BEIJING (ANP/AFP) - De Chinese president Xi Jinping heeft vrijdag de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken ontvangen. Blinken brengt een bezoek van drie dagen aan China, onder meer om er op aan te dringen dat de Volksrepubliek geen producten meer aan Rusland levert die nuttig zijn voor de Russische bewapening of wapenindustrie.

32 minuten geleden
Media: Israël zou vrijlaten van minder gegijzelden accepteren

JERUZALEM (ANP/DPA) - Volgens mediaberichten is Israël bereid af te zien van de oorspronkelijke eis van het vrijlaten van veertig gegijzelden door Hamas in ruil voor een tijdelijk staakt-het-vuren. Israëlische media hebben donderdag gemeld dat Israël bereid zou zijn de vrijlating van twintig gijzelaars te accepteren, zolang het vrouwen, mannen boven de vijftig en ernstig zieken zijn.

3 uur geleden
Griekenland levert geen Patriots aan Oekraïne

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland zal geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne leveren, zei de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis donderdag. Volgens Mitsotakis heeft Griekenland al ander defensiematerieel naar Oekraïne gestuurd, maar kan Athene geen wapensystemen leveren die cruciaal zijn voor Griekenland.

7 uur geleden
Zelensky wil buitenlandse investeringen in Oekraïense defensie

KYIV (ANP/DPA/RTR) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil de binnenlandse defensieproductie uitbreiden met hulp van het Westen, zei hij donderdag in zijn dagelijkse videotoespraak. Zelensky zei dat hij internationale partners die niet over eigen productiecapaciteiten beschikken vraagt ​​om te investeren in de Oekraïense defensiesector, om gezamenlijk wapens te produceren en het front te versterken.

9 uur geleden
Deel hof vindt president VS tot op zekere hoogte onschendbaar

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De conservatieve rechters van het Amerikaanse hooggerechtshof hebben laten doorschemeren dat een president tot op zekere hoogte onschendbaarheid geniet tegen strafvervolging. Dat gaven ze aan in de zaak die door Donald Trump voor het hof is gebracht over beschuldigingen dat hij probeerde te knoeien met de uitslag van de presidentsverkiezingen in 2020.

14 uur geleden
EU-parlement stemt in met gezamenlijke integriteitswaakhond EU

STRAATSBURG (ANP) - Er komt een gezamenlijke integriteitswaakhond voor de bestuursinstellingen van de Europese Unie. Het Europees Parlement heeft de nieuwe instantie, die schandalen als omkopingsaffaire Qatargate moet helpen voorkomen, goedgekeurd.

15 uur geleden
Proces in smaadzaak E. Jean Carroll tegen Trump hoeft niet over

NEW YORK (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechter heeft bepaald dat de smaadzaak tegen Donald Trump die schrijfster E. Jean Carroll had aangespannen niet over hoeft. De Amerikaanse oud-president heeft zowel hoger beroep aangetekend als een verzoek om een nieuw proces ingediend, maar wat betreft dat laatste krijgt Trump nu nul op het rekest.

15 uur geleden