Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duizenden Georgiërs demonstreren opnieuw tegen omstreden wet

Duizenden Georgiërs demonstreren opnieuw tegen omstreden wet

TBILISI (ANP/AFP) - In Georgië zijn opnieuw duizenden mensen de straat op gegaan om tegen de controversiële buitenlandse-agentenwet te protesteren. De wet die buitenlandse beïnvloeding moet tegengaan is dinsdag aangenomen in het parlement. Al wekenlang wordt er tegen gedemonstreerd.

Woensdagavond blokkeerden de demonstranten een belangrijk verkeersknooppunt in hoofdstad Tbilisi. Een 19-jarige student liet aan persbureau AFP weten te blijven demonstreren zolang de "Russische wet" niet verdwijnt. Ze hoopt ook in het najaar de in haar ogen pro-Russische regering weg te stemmen als er nieuwe verkiezingen zijn.

Door de nieuwe wet moeten organisaties die meer dan een vijfde van hun inkomsten uit het buitenland ontvangen, zich registreren als zogenaamde buitenlands agent. Volgens tegenstanders gaat de wet in tegen westerse democratische waarden en gebruikt Rusland een soortgelijke wet om dissidente organisaties aan te pakken.

Meer uit Buitenland

Hamas accepteert VN-resolutie over staakt-het-vuren in Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Hamas zegt de resolutie van de VN-Veiligheidsraad te "accepteren", maar wil wel nog onderhandelen over de details van een staakt-het-vuren in de Gazastrook. De raad van de Verenigde Naties riep Hamas maandag op om een door de Verenigde Staten gepresenteerd voorstel voor een staakt-het-vuren te aanvaarden. Israël zou volgens de Amerikanen al achter dat voorstel staan.

31 minuten geleden
Zuid-Korea lost waarschuwingsschoten aan grens met noorden

SEOUL (ANP/AFP/RTR) - Het Zuid-Koreaanse leger heeft waarschuwingsschoten gelost nadat Noord-Koreaanse militairen vermoedelijk per ongeluk de grens tussen de landen hadden overgestoken. Het incident vond zondag plaats in een overwoekerd gebied in de bufferzone tussen de Korea's, meldt de Zuid-Koreaanse krijgsmacht.

1 uur geleden
Vier Palestijnen gedood op Westelijke Jordaanoever

KFAR NAIMA (ANP) - Het Israëlische leger heeft maandag in Kfar Naima op de bezette Westelijke Jordaanoever vier Palestijnen gedood, aldus de Palestijnse Autoriteit, die het gebied bestuurt. Een van de Palestijnen had volgens de Israëlische militairen brand gesticht en de vier probeerden te vluchten in een auto.

6 uur geleden
Toegang tot haven Baltimore in VS hersteld

WASHINGTON (ANP) - De toegang tot de haven van Baltimore in de Verenigde Staten is weer helemaal hersteld. Er is 50.000 ton puin verwijderd, sinds op 26 maart een vrachtschip tegen een steunkolom van de brug nabij de haven botste.

8 uur geleden
Palestijnse president Abbas verwelkomt resolutie Veiligheidsraad

RAMALLAH (ANP) - De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft maandagavond laat de resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over een staakt-het-vuren in Gaza verwelkomd. Hij omschreef de resolutie als "een pas in de goede richting om een eind te maken aan de oorlog van genocide die gaande is tegen ons volk in de Gazastrook", aldus een bericht dat verspreid werd door het Palestijnse persbureau WAFA.

9 uur geleden
Ollongren brengt laatste bezoek aan Oekraïne als minister

DEN HAAG (ANP) - Defensieminister Kajsa Ollongren is maandag in het geheim afgereisd naar Kyiv om daar te praten met de Oekraïense premier Denys Shmyhal. Het is waarschijnlijk het laatste werkbezoek van de demissionaire bewindsvrouw aan het land, omdat binnenkort een nieuw kabinet aantreedt met Dick Schoof als premier.

13 uur geleden
VN-Veiligheidsraad steunt Amerikaanse oproep bestand Gazastrook

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties steunt het door de Verenigde Staten gepresenteerde plan voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en de vrijlating van gijzelaars in de Gazastrook. Veertien van de vijftien leden van de raad schaarden zich achter de Amerikaanse oproep aan Hamas en Israël. Rusland onthield zich van stemming.

13 uur geleden