Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duizenden demonstranten lijken toch weer op weg naar Museumplein

Duizenden demonstranten lijken toch weer op weg naar Museumplein

AMSTERDAM (ANP) - Duizenden demonstranten in Amsterdam lijken zondagmiddag weer terug te lopen van het Westerpark in de richting van het Museumplein. Daar verzamelden zich eerder op de dag duizenden mensen om te demonstreren tegen het coronabeleid.

Nadat de mobiele eenheid daar oprukte, liep een groot deel van de aanwezigen naar het Westerpark, waar Forum voor Democratie de aftrap hield voor de campagne van de partij voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De meeste mensen hebben die bijeenkomst inmiddels weer verlaten.

Een groep van een paar honderd mensen heeft inmiddels het Museumplein bereikt. Ze worden er niet tegengehouden. Ook komen er nog veel mensen aan. De politie was nog volop aanwezig op het plein. Het eerdere koffie drinken op het plein ving rond 12.00 uur aan. Een klein uur later meldde de gemeente op Twitter dat burgemeester van Amsterdam Femke Halsema een noodbevel had afgegeven. "Dat betekent dat niemand zich meer op het plein mag begeven", aldus de gemeente in die tweet. Iedereen moest het Museumplein verlaten, en de politie zou "gefaseerd" optreden tegen personen die het demonstratieverbod zouden negeren.

Meer uit Binnenland

Duizenden werknemers met beperking protesteren voor hoger loon

UTRECHT (ANP) - Duizenden werknemers met een beperking hebben woensdag in Utrecht geprotesteerd voor een hoger loon en een hogere reiskostenvergoeding. Volgens de vakbond CNV waren er meer dan 8000 mensen op de manifestatie afgekomen, zo’n 10 procent van de mensen die werkzaam zijn in de sector.

1 uur geleden
Warmte houdt aan na tropisch weekend, kans op regionale hittegolf

HOUTEN (ANP) - Dit weekend kan de temperatuur stijgen naar een tropische 30 of regionaal 31 graden. Ook de nachten worden warm en Weeronline spreekt zeker in stedelijke gebieden van "echte plaknachten". Na het weekend blijft het warm en is er kans op een regionale hittegolf.

2 uur geleden
Evenementen voorbereid op verwachte hitte

HILVARENBEEK (ANP) - Verschillende festivals hebben voorbereidingen getroffen voor het geval het komend weekend inderdaad erg warm wordt. In meerdere regio's kunnen tropische temperaturen worden bereikt. Op festival Best Kept Secret kan de temperatuur zaterdag stijgen tot liefst 31 graden, meldde Weeronline eerder.

2 uur geleden
Amsterdammer gebruikt meer water dan gemiddeld

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdammers gebruiken meer water dan gemiddeld in Nederland. Waternet, dat het waterbeheer in Amsterdam en omstreken verzorgt, meldt op basis van CBS-onderzoek dat Amsterdammers gemiddeld 141 liter water per dag gebruiken. Landelijk is dat gemiddelde 129 liter.

2 uur geleden
Rijbewijs online verlengen kan in bijna driekwart van gemeenten

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders kunnen in bijna driekwart van de Nederlandse gemeenten hun rijbewijs online verlengen. In 250 van de 342 gemeenten hoeven burgers hiervoor niet meer eerst naar een gemeenteloket, meldt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) woensdag.

5 uur geleden
NWO reikt dit jaar miljoenenprijzen uit aan vier wetenschappers

DEN HAAG (ANP) - Vier wetenschappers ontvangen dit jaar de 'Nederlandse versie van de Nobelprijs' van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Joyeeta Gupta, Toby Kiers, Bram Nauta en Corien Prins krijgen elk 1,5 miljoen euro. De hoogleraren mogen zelf weten hoe ze dit besteden, zolang het geld wordt ingezet om "de wetenschap te bevorderen".

5 uur geleden
Joran van der Sloot donderdag uitgeleverd aan VS

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot, de hoofdverdachte in de verdwijningszaak van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005, wordt tijdelijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Het hooggerechtshof in Peru meldt op Twitter dat de 35-jarige Nederlander donderdag wordt overgedragen aan agenten van de Amerikaanse FBI. Van der Sloot probeerde tevergeefs zijn uitlevering aan te vechten.

9 uur geleden