Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duizenden demonstranten bij mars tegen coronaregels in Utrecht

Duizenden demonstranten bij mars tegen coronaregels in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Aan een protestmars tegen de coronamaatregelen in Utrecht deden zaterdag zo'n 5000 mensen mee, laat de gemeente weten. De demonstratie is rustig verlopen, aldus een woordvoerder.

De demonstranten verzamelden in het park Transwijk. Eén demonstrant kan een proces-verbaal tegemoet zien voor een strafbare leus bij het park. Daarna liepen de betogers een route door de stad. De gemeente riep mensen op om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Het maximale aantal mensen dat is toegestaan bij de demonstratie was van tevoren vastgesteld op 5700.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

loespassieux 1 maand geleden
Waarom konden de buitenevenementen, ook alweer niet doorgaan? O ja, te veel mensen bij elkaar! De horeca, restaurant, cultuur, winkels en ga zo maar door om 17.00 uur dicht. Want dan stapt Corona naar binnen natuurlijk, toch? Of wat is hier anders de reden voor? Bedenk het maar.
loespassieux 1 maand geleden
Die 1 1/2 meter afstand is nu net een van de maatregelen waar deze demonstraties over gaan. Dus lekker bij elkaar en op elkaar gepropt door de stad. Geen 1 1/2 meter handhaving te zien ook. “ verloopt rustig tot nu toe”. Ja logisch, worden geen strobreed in de weg gelegd. En “max 5700 demonstranten toegestaan”. Jeetje!!!! Zal op je af komen zeg!!!! Buiten die demonstratie nog boetes uitgedeeld vw het niet houden aan de 1 1/2 afstandsmaatregel? Met hoeveel maten wordt er de afgelopen bijna 2 jaar gemeten?

Meer uit Binnenland

Docent Groningse universiteit toch geschorst om complottheorieën

GRONINGEN (ANP) - Een universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) die zou hebben geprobeerd leerlingen te overtuigen van allerlei complottheorieën mag voorlopig toch geen les meer geven. Eerder zei de universiteit nog dat de docent alleen zijn vak over kritisch denken niet meer mocht geven, maar andere lessen wel.

4 uur geleden
Bezetters bos naast VDL Nedcar brengen nacht in bomen door

BORN (ANP) - De naar schatting twintig bezetters van een bos naast VDL Nedcar brengen de nacht van vrijdag op zaterdag in de bomen door. Ze liggen in hangmatten, hoog in de bomen, en zijn niet van plan het bos te verlaten, lieten ze vrijdag weten. De activisten gingen vrijdag in alle vroegte over tot bezetting van het bos om kap te voorkomen. Ze gaan naar eigen zeggen pas weg als ze de garantie krijgen dat het bos niet gekapt wordt.

5 uur geleden
COC Nederland tegen minister: kom dit jaar met meerouderschapswet

AMSTERDAM (ANP) - COC Nederland wil dat minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) dit jaar een meerouderschapswet presenteert. De belangenorganisatie van de lhbti-gemeenschap pleit daar mede namens vier andere organisaties voor in een brief aan de nieuwe minister.

6 uur geleden
Gewonde door lekkage zwavelzuurfabriek op Chemelot in Geleen

GELEEN (ANP) - Door een lekkage in een zwavelzuurfabriek op industrieterrein Chemelot in Geleen is vrijdagavond iemand gewond geraakt. De gewonde, een medewerker van Chemelot, is met brandwonden naar een ziekenhuis in Aken (Duitsland) gebracht, maakte een woordvoerder van de brandweer bekend.

6 uur geleden
Geen vervolging Kaag na aangiften om 'financiering terrorisme'

DEN HAAG (ANP) - De regering laat geen vervolging instellen tegen minister Sigrid Kaag (Financiën) na beschuldigingen van financiering van terrorisme. Vorig jaar mei en juli zijn daarvan twee aangiften gedaan toen zij nog minister van Buitenlandse Handel en van Buitenlandse Zaken was. De procureur-generaal bij de Hoge Raad heeft daarop een oriënterend onderzoek naar ambtsmisdrijven gedaan. Maar daaruit "zijn geen aanknopingspunten aangetroffen die een strafrechtelijk opsporingsonderzoek kunnen dragen", laat justitieminister Dilan Yeşilgöz aan de Tweede Kamer weten.

7 uur geleden
Kabinet: zorgen om mogelijke fraude compensatie toeslagenaffaire

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet maakt zich zorgen over signalen die het krijgt van fraude bij het aanvragen van compensatie in de toeslagenaffaire. Onder anderen medewerkers van de Belastingdienst, de afdeling Toeslagen en gemeenten waarschuwen voor sommige aanvragers die fraude plegen om zo meer compensatie te krijgen, meldt staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen) in een brief aan de Tweede Kamer.

8 uur geleden
Man die met fakkel voor huis Sigrid Kaag stond in hoger beroep

DEN HAAG (ANP) - De man die vorige week is veroordeeld omdat hij met een brandende fakkel voor het huis van politica Sigrid Kaag stond, gaat in hoger beroep. Dat bevestigt zijn advocaat na berichtgeving door NOS. De 29-jarige Amsterdammer Max van den B. kreeg van de politierechter zes maanden cel.

8 uur geleden