Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duizenden Britten gestrand in het buitenland

Duizenden Britten gestrand in het buitenland

LONDEN (ANP/DPA) - Duizenden Britten zijn naar verluidt gestrand in het buitenland omdat vluchten waarmee ze naar huis zouden terugkeren werden geannuleerd. Dat meldde het Britse persbureau PA op basis van gegevens van adviesbureau PC Agency, dat gespecialiseerd is in de reisindustrie.

Door last-minute wijzigingen werden zondag zeker 15.000 reizigers getroffen. Veel Britten hadden vanwege het lange weekend rond het jubileum van koningin Elizabeth II ervoor gekozen naar het buitenland te trekken. Veel van hen wilden zondag naar huis terugkeren, maar dat liep dus anders.

Vluchten van onder andere easyJet, British Airways en TUI werden geannuleerd. Door personeelstekorten en andere problemen moesten maatschappijen de laatste tijd wel meer vluchten cancelen. In de coronacrisis namen veel maatschappijen en luchthavenexploitanten afscheid van personeel. Nu het herstel uit de crisis is ingezet zijn er weer veel mensen nodig, maar die zijn niet te vinden. Dit speelt bijvoorbeeld ook op Schiphol.

De Britse regering beschuldigde de luchtvaartindustrie er eerder van niet voldoende voorbereid te zijn. De Britse reissector eist noodmaatregelen van de regering, bijvoorbeeld speciale visa voor werknemers uit andere EU-landen die na de brexit niet langer in het Verenigd Koninkrijk kunnen werken. Transportminister Grant Shapps wijst dit echter van de hand. De oplossing kan niet altijd "meer immigratie" zijn, zei hij.

Meer uit Financieel

RVO: ruim 10.800 aanvragen voor tegemoetkoming energiekosten

DEN HAAG (ANP) - Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben 10.806 bedrijven en organisaties een aanvraag ingediend voor een tegemoetkoming voor hoge energiekosten. Tot en met maandag 17.00 uur konden ondernemers deze zogeheten TEK-regeling aanvragen als ze minstens 7 procent van hun omzet kwijt zijn aan energiekosten.

34 minuten geleden
AEX begint beursmaand oktober met verlies, verzekeraar NN wint

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is maandag op de eerste handelsdag van de nieuwe beursmaand oktober met verlies gesloten onder druk van onzekerheid over de economie en het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Verzekeraar NN Group behoorde tot de schaarse stijgers in de hoofdindex op het Damrak. Daarmee werd verder herstel getoond van de zware koersval van vorige week.

1 uur geleden
Meerdere geïnteresseerden voor doorstart Vacansoleil

DEN HAAG (ANP) - Verschillende partijen hebben zich bij de curatoren gemeld voor een mogelijke overname van reisorganisatie Vacansoleil. Dat meldt het Eindhovense bedrijf, dat vorige week failliet werd verklaard. Het proces om tot een doorstart te komen is daarmee begonnen. "De grote belangstelling voor Vacansoleil sterkt ons allemaal in de overtuiging dat er een vervolg mogelijk is", aldus curator Lodewijk Hox.

2 uur geleden
Minder leveringen elektrische auto's Tesla in derde kwartaal

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse producent van elektrische auto's Tesla heeft in het derde kwartaal wereldwijd 435.059 voertuigen afgeleverd bij klanten. Dat zijn er minder dan in het tweede kwartaal van dit jaar toen het ging om 466.140 leveringen. Volgens Tesla hangt de daling samen met geplande werkzaamheden in fabrieken.

2 uur geleden
Beursgang levert Birkenstock maximaal 1,6 miljard dollar op

NEW YORK (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het sandalenmerk Birkenstock heeft de voorwaarden voor de geplande beursgang op Wall Street aangekondigd. Het Duitse bedrijf gaat de Amerikaanse beurs op met ongeveer 32,2 miljoen aandelen voor een uitgifteprijs tussen de 44 en 49 dollar, maakt het bedrijf bekend. Dat kan Birkenstock tot wel 1,6 miljard dollar opleveren.

2 uur geleden
Wall Street opent verdeeld ondanks afwenden shutdown in de VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag verdeeld, ondanks het afwenden van een shutdown van de Amerikaanse overheid. Het Congres in de Verenigde Staten stemde dit weekend in met een voorstel voor noodfinanciering tot er een overeenstemming is bereikt over een nieuwe begroting. Was een oplossing uitgebleven, dan waren tal van ambtenaren zonder salaris thuis komen te zitten.

3 uur geleden
Moederbedrijf speelgoedmerk Playmobil schrapt honderden banen

ZIRNDORF (ANP/BELGA/DPA) - De Duitse Horst Brandstätter Group, de maker van het populaire speelgoed Playmobil, schrapt wereldwijd bijna zevenhonderd banen, waarvan 370 in Duitsland. Daardoor gaat ruim een zesde van de totale werkgelegenheid bij het bedrijf verloren.

3 uur geleden