Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duizenden al op de been voor mogelijk kampioensfeest Feyenoord

Duizenden al op de been voor mogelijk kampioensfeest Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse binnenstad is zondagmiddag rond 14.30 uur al volgelopen met mensen die het mogelijke kampioensfeest van Feyenoord hopen te vieren. Vele duizenden mensen zijn er al; ze staan onder meer op het het Stadhuisplein en de Binnenrotte waar ze de wedstrijd op grote schermen kunnen bekijken. Als Feyenoord zondagmiddag in de eigen Kuip wint van Go Ahead Eagles is het zestiende landskampioenschap van de club een feit.

In de stad lopen veel gezinnen, groepen mannen en ouderen. Bijna iedereen draagt een Feyenoordshirt of heeft een Feyenoordsjaal om. De zon schijnt, sommige fans hebben rookpotten en vuurwerk mee, maar de sfeer is gemoedelijk en op het Stadhuisplein staat een dj die muziek draait. Mensen zingen uit volle borst mee en het bier vloeit rijkelijk bij de tappunten rondom het plein. Veel mensen lopen met een blikje drank vanuit de supermarkt rond.

Een deel van de Feyenoordfans neemt nu al een duik in de Hofpleinfontein, die de gemeente Rotterdam heeft gereinigd en ontdaan van objecten waar mensen zich aan zouden kunnen verwonden. Anderen nemen een voorschot op de winst via hun T-shirt dat bedrukt is met teksten als: Feyenoord kampioen 2023.

Politie

De politie is zichtbaar aanwezig maar doet ook mee met de vroege feestvreugde: een ME-busje in het gebied reed rond terwijl het Feyenoordlied uit de speakers schalde.

In stadion De Kuip volgen bijna 50.000 supporters de wedstrijd die om 16.45 uur begint.

Meer uit Binnenland

Politie ontruimt door betogers bezet pand Universiteit Utrecht

UTRECHT (ANP) - De politie gaat het gebouw van de Universiteit Utrecht ontruimen dat sinds woensdagmiddag wordt bezet door pro-Palestijnse demonstranten. ANP-verslaggevers ter plaatse zien dat de politie het pand op het Janskerkhof in de binnenstad is binnengegaan. In het gebouw zouden veel barricades zijn gebouwd. Zo is door een raam aan de zijkant te zien dat een zijdeur is geblokkeerd met onder andere opgestapelde stoelen en prullenbakken.

39 minuten geleden
UU-betogers worden gevorderd te gaan, gesprekken leveren niks op

UTRECHT (ANP) - De onderhandelingen tussen de politie en pro-Palestijnse demonstranten die op het Janskerkhof in Utrecht een universiteitsgebouw bezetten, hebben er niet toe geleid dat de actievoerders het pand verlaten. "De inzet van een onderhandelaar heeft helaas geen resultaat gehad", aldus de politie.

1 uur geleden
Ook demonstranten Wageningen mogen op campus overnachten

WAGENINGEN (ANP) - De pro-Palestijnse demonstranten die zich sinds woensdagochtend ophouden op de campus van Wageningen University & Research (WUR) mogen daar komende nacht blijven. Dat meldde de universiteit. Volgens een woordvoerder zijn er woensdag een aantal "goede gesprekken" geweest met de betogers en verloopt het relatief kleinschalige protest vreedzaam en in goede sfeer. Mede daarom heeft de universiteit er vertrouwen in dat de nacht zonder ongeregeldheden zal verlopen.

2 uur geleden
Europese groenen spreken schande van Nederlands kabinet in wording

BRUSSEL (ANP) - De Europese groenen, waar onder andere GroenLinks bij hoort, zijn verontwaardigd over het "uiterst rechtse" nieuwe Nederlandse kabinet waaraan de laatste hand wordt gelegd. De Europese liberalen, met de VVD, en de christendemocraten, waar NSC en BBB bij willen aansluiten, zouden op schokkende wijze "liberale en democratische waarden verraden".

3 uur geleden
Onderhandelaar naar pro-Palestijnse betogers die UU bezetten

UTRECHT (ANP) - De politie stuurt een onderhandelaar naar de groep pro-Palestijnse demonstranten die een gebouw van de Universiteit Utrecht op het Janskerkhof bezet. Volgens de politie barricaderen de betogers het gebouw met onder meer pallets. Sommigen dragen "chemisch-bestendige handschoenen" en hebben stenen bij zich, aldus de politie.

3 uur geleden
Pro-Palestijns protest in Utrecht, universiteit staakt colleges

UTRECHT (ANP) - In Utrecht hebben pro-Palestijnse demonstranten een gebouw van de universiteit op het Janskerkhof bezet. Hoeveel betogers in het pand aanwezig zijn is niet duidelijk, maar buiten staan zeker zo'n honderd sympathisanten, ziet een ANP-verslaggever. Een woordvoerster van de Universiteit Utrecht zegt dat de universiteit in verband met het protest alle colleges staakt die in de binnenstad nog werden gegeven.

4 uur geleden
Erasmus Universiteit sluit donderdag gebouwen om demonstratie

ROTTERDAM (ANP) - De Erasmus Universiteit in Rotterdam sluit uit veiligheidsoverwegingen donderdag 16 mei alle gebouwen op campus Woudestein en het Erasmus University College. Pro-Palestijnse organisaties hebben vanaf 13.00 uur een demonstratie aangekondigd op de campus.

6 uur geleden