Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duizenden al op de been voor mogelijk kampioensfeest Feyenoord

Duizenden al op de been voor mogelijk kampioensfeest Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse binnenstad is zondagmiddag rond 14.30 uur al volgelopen met mensen die het mogelijke kampioensfeest van Feyenoord hopen te vieren. Vele duizenden mensen zijn er al; ze staan onder meer op het het Stadhuisplein en de Binnenrotte waar ze de wedstrijd op grote schermen kunnen bekijken. Als Feyenoord zondagmiddag in de eigen Kuip wint van Go Ahead Eagles is het zestiende landskampioenschap van de club een feit.

In de stad lopen veel gezinnen, groepen mannen en ouderen. Bijna iedereen draagt een Feyenoordshirt of heeft een Feyenoordsjaal om. De zon schijnt, sommige fans hebben rookpotten en vuurwerk mee, maar de sfeer is gemoedelijk en op het Stadhuisplein staat een dj die muziek draait. Mensen zingen uit volle borst mee en het bier vloeit rijkelijk bij de tappunten rondom het plein. Veel mensen lopen met een blikje drank vanuit de supermarkt rond.

Een deel van de Feyenoordfans neemt nu al een duik in de Hofpleinfontein, die de gemeente Rotterdam heeft gereinigd en ontdaan van objecten waar mensen zich aan zouden kunnen verwonden. Anderen nemen een voorschot op de winst via hun T-shirt dat bedrukt is met teksten als: Feyenoord kampioen 2023.

Politie

De politie is zichtbaar aanwezig maar doet ook mee met de vroege feestvreugde: een ME-busje in het gebied reed rond terwijl het Feyenoordlied uit de speakers schalde.

In stadion De Kuip volgen bijna 50.000 supporters de wedstrijd die om 16.45 uur begint.

Meer uit Binnenland

Burgemeester Bruls tolereert 'burgerwacht' bij Vierdaagse niet

NIJMEGEN (ANP) - De "geweldloze burgerwacht" die de groep Nijmegen4Palestine tijdens de Nijmeegse Vierdaagse langs de route wil inzetten, is niet welkom. Burgemeester Hubert Bruls zegt dat "eigenstandig ingrijpen door een burgerwacht" nooit zal worden getolereerd.

31 minuten geleden
Opnieuw relatie tussen tbs'er en medewerker in Almeerse kliniek

ALMERE (ANP) - Opnieuw is een medewerker van de Oostvaarderskliniek in Almere ontslagen vanwege een "niet-professionele relatie" met een tbs-patiënt, meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Het is een volgend voorval in een reeks van ongewenste situaties in de kliniek in Almere.

41 minuten geleden
Panda in Ouwehands Dierenpark krijgt twee jongen, een overleden

RHENEN (ANP) - Voor de tweede keer heeft een reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark jongen geworpen, waarvan één het niet heeft overleefd. Panda Wu Wen beviel vrijdagavond van twee jongen, waarvan eentje direct luid van zich liet horen, maar het tweede, veel kleinere jong overleed kort na de geboorte.

3 uur geleden
Monument ter ere van Peter R. de Vries onthuld in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een monument ter nagedachtenis aan Peter R. de Vries wordt om 15.00 uur onthuld in Amsterdam. De misdaadverslaggever overleed drie jaar geleden op 15 juli nadat hij negen dagen eerder was neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van de stad na een uitzending van RTL Boulevard waar hij te gast was.

9 uur geleden
Zeer grote brand in Arriva-pand aan Korvetweg in Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

11 uur geleden
Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

16 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

18 uur geleden