Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitsland wil praten over trans-Atlantisch handelsakkoord

Duitsland wil praten over trans-Atlantisch handelsakkoord

BERLIJN (ANP/RTR) - Duitsland wil nieuwe gesprekken voeren over een vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Daartoe roept de Duitse minister van Financiën op in de Duitse krant Handelsblatt. Volgens Christian Lindner maakt de Oekraïne-crisis duidelijk hoe belangrijk vrijhandel is met partners over de hele wereld die dezelfde waarden delen.

Besprekingen over een handelsverdrag werden onder de voormalige Amerikaanse president Donald Trump stopgezet. Trump beëindigde de onderhandelingen over het zogenoemde Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) en kwam in plaats daarvan met reeks maatregelen die de handel juist belemmerden.

Het is onduidelijk in hoeverre er in Europa steun is voor nieuwe onderhandelingen. In de afgelopen jaren hebben sommige beleidsmakers zich uitgesproken voor een hervatting, terwijl anderen zich voorzichtiger hebben opgesteld.

In een verklaring reageerde de Amerikaanse ambassade in Berlijn niet direct op Lindners voorstel. Wel zei het kantoor dat de bestaande Amerikaans-EU Handels- en Technologieraad ervoor zorgt dat er op het gebied van handel en technologie een "brede basis" ligt die groei ondersteunt. "De huidige crisis laat zien dat de Verenigde Staten en Duitsland, en de Europese Unie, onmisbare partners zijn," voegde de ambassade eraan toe.

Meer uit Financieel

Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

2 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

5 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

6 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden