Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitsland verrast met zege in oefenduel bij Fransen

Duitsland verrast met zege in oefenduel bij Fransen

LYON (ANP) - Duitsland heeft in een oefenwedstrijd een vrij verrassende overwinning behaald op Frankrijk. De organisator van het komende EK versloeg de favoriet voor de eindzege bij dat toernooi in Lyon met 2-0. Duitsland treft komende dinsdag in Frankfurt het Nederlands elftal, ook in een oefenduel.

Duitsland hoefde zich als gastland niet voor het EK te plaatsen en speelde daardoor vorig jaar alleen oefenwedstrijden. Slechts drie van de elf duels leverden een zege op, waaronder in september tegen Frankrijk (2-1).

Dit keer kwam het elftal van bondscoach Julian Nagelsmann al na zeven seconden op voorsprong. Florian Wirtz opende met een schot van afstand de score. Frankrijk had de bal op dat moment nog niet aangeraakt. In de beginfase van de tweede helft waren de Duitsers opnieuw trefzeker, dit keer via Kai Havertz: 0-2.

Nul

Het was voor Duitsland de eerste keer in een jaar tijd dat de nul werd gehouden. Dat gebeurde 25 maart vorig jaar tegen Peru (2-0) voor het laatst. Toni Kroos was bij zijn rentree als international, drie jaar nadat hij zijn interlandloopbaan had beëindigd, direct belangrijk. De 34-jarige middenvelder van Real Madrid gaf de dieptepass bij het doelpunt van Wirtz.

Frankrijk, dat na het tegenvallende optreden werd uitgefloten door het publiek in Lyon, krijgt dinsdag in een oefenduel met Chili de kans zich te herstellen. Aanvoerder en sterspeler Kylian Mbappé speelde de gehele wedstrijd mee bij de Fransen. Antoine Griezmann ontbrak.

Nederland en Frankrijk staan 21 juni tijdens de tweede speelronde in de groepsfase tegenover elkaar. Oranje neemt het op 16 juni eerst op tegen Wales of Polen. In het laatste pouleduel, op 25 juni, is Oostenrijk de opponent.

Meer uit Voetbal

Darmstadt degradeert na een jaar weer uit Bundesliga

DARMSTADT (ANP) - SV Darmstadt is na een jaar alweer uit de Bundesliga gedegradeerd. De hekkensluiter verloor de thuiswedstrijd tegen FC Heidenheim (0-1) en kan daardoor nummer 16 FSV Mainz niet meer achterhalen. De nummers 17 en 18 degraderen.

4 uur geleden
PSG opnieuw kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco

LYON (ANP/DPA) - Paris Saint-Germain heeft een dag na het verprutsen van de kampioenswedstrijd tegen Le Havre (3-3) alsnog de landstitel binnen. Nummer 2 AS Monaco verloor bij Olympique Lyon (3-2) en kan met nog drie wedstrijden te gaan de achterstand van 12 punten niet meer ongedaan maken. Het is voor PSG de tiende titel in de laatste twaalf jaar en de twaalfde in totaal.

4 uur geleden
Aanvoerder Van Ginkel: het is hier best wel een zooitje geworden

ARNHEM (ANP) - Marco van Ginkel ziet zichzelf volgend seizoen niet meer bij Vitesse voetballen. "Ik voel mezelf hartstikke goed", zei de 31-jarige middenvelder na een zege op Fortuna Sittard (3-2). "Maar ik had iets anders voor ogen toen ik hier terugkeerde met jongens als Davy Pröpper en Eloy Room. Het is hier best wel een zooitje geworden."

5 uur geleden
Atalanta ziet vijfde plaats en Champions League naderen

BERGAMO (ANP) - Atalanta is weer volop in de race voor deelname aan de Champions League komend seizoen. Trainer Gian Piero Gasperini zag zijn elftal Empoli met 2-0 aan de kant zetten. AS Roma, de huidige nummer 5, speelde met 2-2 gelijk bij regerend kampioen Napoli.

5 uur geleden
Manchester City houdt titelkansen met zege in eigen hand

NOTTINGHAM (ANP) - Manchester City heeft titelprolongatie in de Premier League nog altijd in eigen hand. Het elftal van trainer Pep Guardiola maakte in de uitwedstrijd tegen Nottingham Forest geen fout: 0-2.

6 uur geleden
Fans van gedegradeerde Vitesse zien hun club niet verloren gaan

ARNHEM (ANP) - Vitesse staat met 2-1 achter tegen Fortuna Sittard als de fanatieke fans achter het doel van de Arnhemse club een groot spandoek ontvouwen. "Met of zonder punten, onze clubliefde is echt." Vervolgens gaan de meeste mensen in het Gelredome staan en zingen ze hun club hartstochtelijk toe. Ze moeten er niet aan denken, een leven zonder Vitesse.

6 uur geleden
NAC Breda klopt Jong PSV en zet grote stap richting play-offs

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft een grote stap gezet op weg naar deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De Brabanders wonnen met 2-0 van Jong PSV en klommen daardoor over Jong AZ heen naar de zevende plek op de ranglijst.

7 uur geleden