Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitsland verlengt contactverbod in strijd tegen coronavirus

Duitsland verlengt contactverbod in strijd tegen coronavirus

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland verlengt het contactverbod en andere maatregelen tegen het coronavirus tot minstens het einde van de paasvakantie. Ook de komende weken moeten de burgers hun sociale contacten tot een "absoluut minimum" beperken.

De Duitse regering in Berlijn en de zestien deelstaten willen meteen na Pasen de situatie opnieuw bekijken. Dan wordt besloten of de beperkingen ook na 19 april moeten gelden.

Door het contactverbod mogen niet meer dan twee personen buiten bij elkaar zijn, behalve families en andere huishoudens. De maatregel werd 1,5 week geleden afgekondigd voor vooralsnog twee weken. Burgers zouden eigenlijk compleet moeten afzien van privéreizen en bezoek, ook van verwanten, vindt de overheid.

Maar de Duitse regering voelt er niets voor om het dragen van mondkapjes te verplichten. In enkele Duitse plaatsen moet dat binnenkort wel, bijvoorbeeld in winkels en het openbaar vervoer.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Franse regering schrapt parade op 14 juli wegens corona

PARIJS (ANP) - De grote militaire parade die jaarlijks op de Franse nationale feestdag 14 juli in Parijs wordt gehouden, gaat dit jaar niet door. Om te voorkomen dat het evenement bijdraagt aan verspreiding van het virus, wordt die vervangen door een bescheiden militaire ceremonie op het Place de la Concorde.

1 uur geleden
Regeringsleger Libië zegt controle over Tripoli terug te hebben

TRIPOLI (ANP/RTR) - Het leger van de internationaal erkende regering in Libië zegt dat het de controle over de hoofdstad Tripoli weer in handen heeft. Dat zou betekenen dat het beleg door het Libische Nationale Leger (LNA) van krijgsheer Khalifa Haftar voorlopig is mislukt.

3 uur geleden
Al meer dan 440.000 coronabesmettingen in Rusland

MOSKOU (ANP/RTR) - In Rusland zijn in 24 uur ruim 8800 nieuwe gevallen van het nieuwe coronavirus vastgesteld. Het totaal komt daarmee op 441.108 besmettingen. Het land van 145 miljoen inwoners heeft 5384 sterfgevallen geteld die het gevolg zijn van het virus. Dat is relatief weinig.

3 uur geleden
Parlement Hongkong neemt omstreden wet aan

HONGKONG (ANP/RTR) - Het parlement van Hongkong heeft een omstreden wet aangenomen waardoor het verboden wordt om disrespect te tonen voor het volkslied van China. Het debat over de wetgeving ging gepaard met veel rumoer.

4 uur geleden
Politie VS schiet knielende man dood

VALLEJO (ANP) - Een 22-jarige ongewapende man is in de Amerikaanse staat Californië doodgeschoten terwijl hij geknield op de grond zat. Het incident gebeurde in de stad Vallejo, terwijl momenteel in de hele VS wordt gedemonstreerd tegen politiegeweld en racisme

5 uur geleden
Politie New York grijpt in bij protest in Brooklyn

NEW YORK (ANP/RTR) - De politie van New York heeft bij een protest tegen politiegeweld en racisme in de wijk Brooklyn ingegrepen. Dat meldt televisiezender CNN en is te zien op beelden op sociale media. De vreedzame mars werd tegengehouden door agenten.

8 uur geleden
George Floyd overleed door hart- en longfalen

WASHINGTON (ANP) - In het rapport van de officiële autopsie op het lichaam van George Floyd staat dat hij overleed door hart- en longfalen. De autopsie is uitgevoerd door de lijkschouwer van de autoriteiten in Minnesota. Dat melden Amerikaanse media.

8 uur geleden