Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitsland verbiedt afsteken vuurwerk op grote pleinen

Duitsland verbiedt afsteken vuurwerk op grote pleinen

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland verbiedt het afsteken van vuurwerk op grote pleinen tijdens de jaarwisseling. Verder gaan de autoriteiten de bevolking oproepen het gebruik dit jaar helemaal te vermijden, om de ziekenhuizen in deze coronatijd niet verder te belasten.

De regering in Berlijn en de zestien deelstaten zijn dit overeengekomen tijdens hun jongste overleg over de coronacrisis. Zij besloten verder de coronamaatregelen rond de feestdagen te versoepelen. Van 23 december tot uiterlijk 1 januari zijn bijeenkomsten in de nauwe familie- of vriendschapskring toegestaan ​​voor maximaal tien personen, waarbij kinderen tot 14 jaar niet meetellen.

Meer uit Buitenland

Alle opvangcentra Rafah leeg, meldt VN-organisatie UNRWA

GAZA/TEL AVIV (ANP/DPA) - Alle 36 opvangcentra van de VN-hulporganisatie voor Palestijnen (UNRWA) in de stad Rafah in het zuiden van de Gazastrook zijn nu leeg. Volgens de organisatie waren duizenden families gedwongen te vluchten door de operaties van de Israëlische strijdkrachten.

33 minuten geleden
Bondskanselier Scholz naar overstromingsgebied Zuid-Duitsland

BERLIJN (ANP) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz gaat maandag naar het overstromingsgebied in Zuid-Duitsland. Volgens de krant Bild wil hij met eigen ogen zien wat de situatie in het gebied is.

56 minuten geleden
Ondanks megaverlies houdt ANC vast aan president Ramaphosa

PRETORIA (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Ondanks haar megaverlies bij de verkiezingen in Zuid-Afrika, houdt regeringspartij Afrikaans Nationaal Congres (ANC) vast aan president Cyril Ramaphosa. Het ANC moet voor het eerst een coalitie vormen, na dertig jaar alleenheerschappij sinds het einde van de apartheid.

2 uur geleden
Trump maakt account aan op TikTok

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft een account aangemaakt op TikTok. Als president probeerde hij dat Chinese socialemediaplatform nog te verbieden en afgelopen maart noemde hij het nog een bedreiging voor de nationale veiligheid.

3 uur geleden
Zelensky: China verhindert landen naar vredestop te komen

SINGAPORE (ANP/AFP) - Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky hebben ruim honderd landen aangegeven aanwezig te zijn bij de vredestop voor Oekraïne over twee weken. Maar het lijkt erop dat China zal ontbreken in Zwitserland. Sterker nog, Beijing zou actief proberen om te verhinderen dat andere landen de top bijwonen, aldus Zelensky.

4 uur geleden
Iraanse oud-president Ahmadinejad gaat opnieuw voor comeback

TEHERAN (ANP/RTR/DPA) - De voormalige Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad hoopt na ruim tien jaar weer president van zijn land te worden. Hij heeft zich volgens de staatstelevisie geregistreerd om mee te doen aan de verkiezingen van eind deze maand.

6 uur geleden
Brandweerman verdronken bij Zuid-Duitse overstromingen

MÜNCHEN (ANP/DPA) - In Zuid-Duitsland is een brandweerman verdronken tijdens zijn werk bij overstromingen in het gebied. Hij zat met drie collega's in een rubberboot toen die zaterdagavond omsloeg. Zondagmorgen werd zijn lichaam geborgen.

6 uur geleden