Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitsland telt ruim 140 onderzoeken naar steun voor Rusland

Duitsland telt ruim 140 onderzoeken naar steun voor Rusland

BERLIJN (ANP/DPA) - In Duitsland zijn ruim 140 strafrechtelijke onderzoeken geopend naar steunbetuigingen voor de Russische agressie in Oekraïne, melden Duitse media. De meeste zaken hebben betrekking op het pro-Russische Z-symbool.

De letter z wordt in Oekraïne gebruikt door het Russische leger. Het teken is terug te vinden op onder meer uniforms, tanks en gebouwen. Ook wordt het symbool op sociale media gebruikt. Z staat voor "za pobedu", wat Russisch is voor "voor overwinning".

Het gebruik van het Z-symbool wordt in meerdere deelstaten gezien als "goedkeuring van misdaden". Dat is volgens de regionale autoriteiten illegaal. Zij zeggen dat een gevangenisstraf van maximaal drie jaar of een boete kan worden opgelegd.

Meer uit Buitenland

Boeing en NASA mikken nu op 1 juni voor lancering Starliner

CAPE CANAVERAL (ANP) - NASA en Boeing mikken op 1 juni voor de lancering van de eerste bemande vlucht in hun Starliner-ruimtevaartuig, meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Ingenieurs onderzoeken nog de oorzaak van een heliumlek, waardoor vorige week de lancering voor de derde keer deze maand werd uitgesteld.

1 uur geleden
Colombia gaat ambassade openen in Palestijnse stad Ramallah

BOGOTA (ANP) - De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft opdracht gegeven tot de opening van een ambassade in de Palestijnse stad Ramallah. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Luis Gilberto Murillo woensdag. Ramallah, waar de Palestijnse Autoriteit is gevestigd, fungeert als de administratieve hoofdstad van de Palestijnse gebieden.

1 uur geleden
VN stemmen over herdenkingsdag voor genocide Srebrenica

NEW YORK (ANP) - De Verenigde Naties stemmen over een internationale herdenkingsdag voor de genocide in Srebrenica. De Algemene Vergadering buigt zich over het voorstel om voortaan op 11 juli de 8000 vermoorde Bosniërs te herdenken.

1 uur geleden
Media: VS benoemen Kenia tot 'belangrijke niet-NAVO-bondgenoot'

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden zal naar verwachting Kenia kwalificeren als een 'belangrijke niet-NAVO-bondgenoot' tijdens een driedaags staatsbezoek van de Keniaanse president William Ruto deze week. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een bron die bekend is met de plannen.

3 uur geleden
AI-chef Meta: taalmodellen worden nooit zo slim als mensen

SAN FRANCISCO (ANP) - Volgens het hoofd kunstmatige intelligentie (AI) van Meta, Yann LeCun, kunnen op taal gebaseerde AI-modellen nooit zo slim worden als mensen. Ook stelt LeCun, in een interview met zakenkrant The Financial Times, dat de huidige AI-methoden gebrekkig zijn.

3 uur geleden
President Ecuador roept nieuwe noodtoestand uit

QUITO (ANP) - De Ecuadoraanse president Daniel Noboa heeft vanwege het dodelijke geweld in zijn land een nieuwe noodtoestand uitgeroepen in zeven van de 24 provincies. De maatregel zal zestig dagen van kracht zijn, blijkt uit een presidentieel decreet.

3 uur geleden
Macron aangekomen in Nieuw-Caledonië om conflict met separatisten

NOUMEA (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron is geland in de Pacifische archipel Nieuw-Caledonië. Hij begint er aan een dag vol gesprekken waarin hij zal proberen de rellen te beëindigen die zijn veroorzaakt door een omstreden electorale hervorming. Dat meldt het Elysée.

4 uur geleden