Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitsland stuurt coronahulp naar zwaar getroffen India

Duitsland stuurt coronahulp naar zwaar getroffen India

BERLIJN (ANP/DPA/RTR) - Duitsland gaat India helpen bij de strijd tegen het coronavirus. Berlijn stuurt honderdduizenden coronatestkits en beschermingsmiddelen naar het zwaar getroffen land. Daar maakten de autoriteiten zondag melding van een recordaantal van 90.632 nieuwe besmettingen, de grootste dagelijkse stijging die wereldwijd is gemeld.

Minister Gerd Müller van Ontwikkelingssamenwerking zegt in Duitse media dat 330.000 testkits en 600.000 stuks beschermende uitrusting beschikbaar worden gesteld. Ook wordt voor 460 miljoen euro aan leningen verstrekt om hulpverlening mee te financieren. Het gaat volgens Müller om een van de grootste coronasteunpakketten ter wereld.

Het coronavirus lijkt wereldwijd het snelst om zich heen te grijpen in India, waar zo'n 1,3 miljard mensen wonen. Er kwamen onlangs in ongeveer twee weken tijd een miljoen nieuwe besmettingen bij. De autoriteiten hebben inmiddels bij 4,1 miljoen mensen vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen. Dat zijn er iets minder dan in Brazilië, dat na de VS de meeste coronagevallen heeft gemeld.

De Indiase regering probeerde de uitbraak eerder dit jaar het hoofd te bieden door een strenge lockdown af te kondigen, maar zag zich later genoodzaakt de maatregelen te versoepelen. Tijdens de coronacrisis verloren in enkele maanden tijd vele miljoenen mensen hun baan.

Meer uit Buitenland

IAEA: op korte termijn geen risico's voor kerncentrale Zaporizja

WENEN (ANP) - De verwoeste stuwdam in Oekraïne vormt op korte termijn geen veiligheidsrisico's voor de kerncentrale van Zaporizja, stelt het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA). De nucleaire faciliteit haalt koelwater uit het stuwmeer achter de dam, maar beschikt volgens directeur-generaal Rafael Grossi nog over back-upopties om veilig te opereren.

2 uur geleden
Toestemming Zweeds hof voor uitlevering PKK-aanhanger aan Turkije

STOCKHOLM (ANP/AFP) - Het Zweedse hooggerechtshof heeft toestemming gegeven voor de uitlevering van een aanhanger van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) aan Turkije. De regering moet nog wel instemmen met de uitlevering. Ankara eist de uitlevering van een aantal PKK-aanhangers en anderen die als terroristen worden beschouwd als voorwaarde voor de toetreding van Zweden tot de NAVO.

3 uur geleden
Ex-voorzitter Amnesty in Turkije vrijgesproken van terrorisme

ISTANBUL (ANP/DPA) - De oud-voorzitter van Amnesty International in Turkije is door een Turkse rechtbank in een nieuw proces vrijgesproken, meldt persbureau Anadolu. Deze Taner Kilic was in 2020 veroordeeld tot ruim zes jaar cel voor lidmaatschap van een terroristische organisatie.

3 uur geleden
Duitsland stuurt hulp naar Oekraïne na bezwijken dam

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland stuurt personeel van de burgerbescherming naar Oekraïne om het land te helpen na het bezwijken van een stuwdam. Ook gaan er waterfilters, stroomgeneratoren en andere hulpgoederen naar Oekraïne.

4 uur geleden
Witte Huis: nog niet duidelijk of Rusland dam heeft verwoest

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - Het Witte Huis kan vooralsnog niet met zekerheid zeggen dat Rusland achter de verwoesting van de dam in het zuiden van Oekraïne zit. Wel verwacht Washington dat de overstromingen die volgden tot veel doden hebben geleid, zei de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad John Kirby dinsdag.

5 uur geleden
Media: CIA wist van Oekraïens plan gaspijpleiding op te blazen

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse inlichtingendienst CIA zou al in juni 2022 van "een Europese geheime dienst" hebben gehoord dat speciale Oekraïense duikteams onder bevel van de legerleiding een aanslag op de gaspijpleidingen Nord Stream voorbereidden, meldt The Washington Post.

5 uur geleden
Rusland vraagt internationale veroordeling Oekraïne over dam

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland heeft de internationale gemeenschap gevraagd "de criminele daden" van Oekraïne te veroordelen naar aanleiding van de verwoesting van een belangrijk deel van een stuwmeer en waterkrachtcentrale in de loop van de rivier de Dnipro.

5 uur geleden