Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitsland schrijft regeringsvliegtuigen af na stranden minister

Duitsland schrijft regeringsvliegtuigen af na stranden minister

BERLIJN (ANP/RTR/DPA) - Duitsland stopt zo snel mogelijk met vliegen met twee oude Airbus 340-overheidsvliegtuigen, zegt een woordvoerder van de Duitse luchtmacht. Die beslissing werd genomen nadat minister voor Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock vast kwam te zitten in Abu Dhabi door technische problemen met het vliegtuig.

Baerbock moest haar reis naar Australië en Nieuw-Zeeland op het laatste moment afzeggen, omdat het regeringstoestel herhaaldelijk problemen had. Het vliegtuig moest daardoor dinsdag kort na het opstijgen terugkeren naar Abu Dhabi, in de Verenigde Arabische Emiraten. Maandag liep de bemanning al tegen dezelfde problemen aan. "We hebben alles geprobeerd, maar helaas is het logistiek niet mogelijk om door te gaan met de reis," schreef Baerbock op X, het voormalige Twitter. "Dit is meer dan vervelend," voegde zij toe. De minister zou met een lijnvlucht weer terug willen naar Duitsland.

Door het stranden van de minister zullen de betreffende overheidsvliegtuigen de komende weken al uit de roulatie worden gehaald. Dit stond voor een van de toestellen al gepland voor september 2023, maar de andere had oorspronkelijk nog tot eind 2024 mee moeten gaan.

Meer uit Buitenland

Palestijnen loven ICJ-uitspraak over bezette gebieden

RAMALLAH (ANP/AFP) - Een "historische beslissing" noemt de Palestijnse president Mahmud Abbas het vrijdag geopenbaarde advies van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag, waarin de Israëlische bezetting van Palestijnse gebieden illegaal wordt genoemd.

37 minuten geleden
Mensenrechtenorganisatie: Duitser krijgt doodstraf in Belarus

MINSK (ANP/AFP) - Een Duitse man is eind juni ter dood veroordeeld in Belarus, meldt de Belarussische mensenrechtenorganisatie Viasna vrijdag. Rico Krieger is beschuldigd van verschillende misdaden, waaronder terrorisme en huurlingenactiviteiten. Hij is veroordeeld tot het vuurpeloton, maar het is onduidelijk of de straf al is voltrokken of dat Krieger in hoger beroep is gegaan.

1 uur geleden
Joodse volk kan geen bezetter in thuisland zijn, zegt Netanyahu

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei vrijdag dat het Joodse volk niet kan worden beschouwd als "bezetters in hun historische thuisland". Daarmee reageerde hij op een advies van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) van vrijdag. Het hof stelde vast dat de Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever, een Palestijns gebied, een schending zijn van de internationale wet.

1 uur geleden
VS: werken hard aan vrijlating in Rusland veroordeelde journalist

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten "dringen hard aan" op de vrijlating van Wall Street Journal-verslaggever Evan Gershkovich, zegt president Joe Biden in een verklaring. De Amerikaanse journalist werd vrijdag schuldig bevonden aan spionage en veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf in een strafkolonie in Rusland.

2 uur geleden
NBC: familie Biden bespreekt mogelijke exit uit verkiezingsrace

WASHINGTON (ANP) - Familieleden van de Amerikaanse president Joe Biden hebben besproken hoe een voortijdig einde van zijn verkiezingscampagne eruit zou kunnen zien. Dat meldt NBC, dat zich baseert op twee mensen die volgens de nieuwszender bekend zijn met de discussies. NBC specificeert niet om welke familieleden het gaat.

2 uur geleden
Brussel belooft 400 miljoen euro voor Palestijnse Autoriteit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft de Palestijnse Autoriteit 400 miljoen euro aan steun beloofd. Brussel hoopt de economie van de Westelijke Jordaanoever op die manier te stabiliseren, maar de betalingen zijn wel afhankelijk van hervormingen die de Palestijnse Autoriteit moet doorvoeren.

3 uur geleden
Biden volgende week weer op campagne

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat volgens zijn team volgende week weer op campagne, als hij hersteld is van covid en uit isolatie mag. Amerikaanse media speculeerden donderdag dat Biden zich dit weekend zou kunnen terugtrekken uit de presidentiële race, maar volgens campagneleider Jen O'Malley Dillon gaat de president komende week gewoon eropuit om stemmen te trekken.

3 uur geleden