Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitsland pakt terreurverdachten met aanslagplannen op

Duitsland pakt terreurverdachten met aanslagplannen op

KARLSRUHE (ANP/DPA) - Justitie in Duitsland heeft woensdag vier islamistische terreurverdachten laten oppakken. Het gaat om vier mannen uit Tadzjikistan die samen met een vijfde verdachte die eerder was opgepakt aanslagen in Duitsland aan het voorbereiden waren.

De groep zou aanslagen voorbereiden namens Islamitische Staat (IS) op complexen van het Amerikaanse leger in Duitsland maar ook op individuen. Zo zou een persoon die kritiek op de islam had geuit doelwit zijn. De acties waren nog in een voorbereidende fase. De verdachten hadden inmiddels wapens aangeschaft en een van hen had een handleiding voor het maken van een bom geleverd.

De mannen tussen de 24 en 32 jaar werden opgepakt in Essen, Neuss, Siegen en in de regio Heinsberg. De verdachten zouden zich in januari vorig jaar hebben aangesloten bij IS.

Meer uit Buitenland

VS en Zuid-Korea starten gezamenlijke legeroefeningen

SEOUL (ANP/DPA/AFP) - De Verenigde Staten en bondgenoot Zuid-Korea zijn maandag rond het Koreaanse schiereiland met hun jaarlijkse gezamenlijke militaire oefeningen gestart. Dit jaar doen volgens Zuid-Korea dubbel zoveel manschappen mee als vorig jaar, tegen een achtergrond van toegenomen spanningen met het nucleair bewapende Noord-Korea.

13 minuten geleden
Vier nieuwe bezoekers naar ISS gelanceerd

CAPE CANAVERAL (ANP/RTR) - Zondagavond (plaatselijke tijd) zijn drie Amerikaanse astronauten en een Russische kosmonaut in een raket vertrokken vanaf Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida naar ruimtestation ISS.

47 minuten geleden
Haïti roept noodtoestand uit na uitbraak gevangenis

PORT-AU-PRINCE (ANP/RTR) - De regering van Haïti heeft zondagavond (plaatselijke tijd) de noodtoestand uitgeroepen in het hoofdstedelijke departement Ouest voor minstens 72 uur na gewelddadige confrontaties en de ontsnapping van honderden gedetineerden uit twee gevangenissen.

49 minuten geleden
Nikki Haley wint Republikeinse voorverkiezing in Washington

WASHINGTON (ANP/RTR) - Presidentskandidaat Nikki Haley heeft zondag de Republikeinse voorverkiezingen in Washington gewonnen. Het is de eerste overwinning in het nominatieproces voor de voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties tegen oud-president Donald Trump. Dat melden Edison Research en CNN.

3 uur geleden
Tweede deel Dune brengt in eerste weekend 178 miljoen op

LOS ANGELES (ANP) - De tweede Dune-film heeft in het eerste weekend wereldwijd 178 miljoen dollar opgebracht. Dat meldt Variety. De actiefilm heeft hiermee binnen vijf dagen bijna het hele budget terugverdiend. In de VS bracht de film 81,5 miljoen dollar op, waarmee het tot nu toe het beste openingsweekend voor een film van 2024 is.

5 uur geleden
Netanyahu-rivaal Benny Gantz bezoekt Washington

WASHINGTON (ANP/AFP) - Minister Benny Gantz van het Israëlische oorlogskabinet houdt de komende dagen in de Amerikaanse hoofdstad gesprekken met de regering-Biden over een staakt-het-vuren en grotere humanitaire hulp in de Gazastrook.

5 uur geleden
Duitse conservatieven ageren voor meer defensie in EU-verkiezingen

BERLIJN (ANP/DPA) - Bij de komende Europese verkiezingen zal het Duitse conservatieve CDU/CSU-blok campagne voeren voor grootschalige herbewapening van de Europese Unie, inclusief de aankoop van vliegdekschepen en een eigen raketschild. Dat blijkt uit het zondag bekendgemaakte verkiezingsprogramma van de conservatieven.

7 uur geleden