Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Duitsland moet klimaatneutraal geïndustrialiseerd land worden'

'Duitsland moet klimaatneutraal geïndustrialiseerd land worden'

BERLIJN (ANP) - Armin Laschet, de nieuwe voorzitter van de CDU en belangrijkste kandidaat om Angela Merkel op te volgen als bondskanselier, ziet een goede balans tussen economie en ecologie als het belangrijkste doel van de volgende regering. Duitsland moet een klimaatneutraal geïndustrialiseerd land zijn, zei hij zaterdag tijdens een bijeenkomst van de partij in Neumünster in de noordelijke deelstaat Sleeswijk-Holstein.

Duitsland houdt in september verkiezingen en Merkel treedt af na 16 jaar aan het roer van Europa's grootste economie te hebben gestaan.

Laschet voegde toe dat er nog ruimte moet zijn voor een auto- en een staalindustrie of scheepswerven. Het doel is niet alleen om in 2045 klimaatneutraliteit te bereiken, maar ook om banen in de industrie te behouden, aldus Laschet. "Dat is het verschil met de Groenen: we praten ook over concurrentievermogen", voegde hij eraan toe.

De christendemocraat probeert zich hiermee te onderscheiden van de Groenen. Het blok van CDU en zusterpartij CSU verkeert in een nek-aan-nekrace met de Groenen over wie de grootste partij wordt na de verkiezingen. Laschet riep ook op tot meer snelheid bij de overgang van Duitsland naar schone energie, en zei dat dit ook iets was dat hij verwachtte van de volgende federale regering.

Het CDU/CSU-blok regeert momenteel het land in een coalitie met de centrumlinkse sociaaldemocraten van de SPD.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Telegraph: Britten krijgen vanaf volgende maand derde coronaprik

LONDEN (ANP) - Zo'n 32 miljoen inwoners van Groot-Brittannië komen vanaf volgende maand in aanmerking voor een derde vaccinatie tegen het coronavirus, meldt de Britse krant The Telegraph.

10 minuten geleden
Extra Duitse controles bij reizigers op verplichte coronatest

BERLIJN (ANP) - De Duitse politie controleert extra of reizigers zich bij binnenkomst houden aan de nieuwe testplicht voor iedereen die niet is gevaccineerd tegen corona. De steekproeven zijn op autosnelwegen, andere wegen en in treinen in het grensgebied, melden Duitse media. Het is de bedoeling zoveel mogelijk personen te controleren.

7 uur geleden
Machthebber Myanmar belooft verkiezingen in 2023

NAYPYIDAW (ANP/AFP) - De militaire machthebber van Myanmar, Min Aung Hlaing, heeft zondag beloofd in augustus 2023 nieuwe verkiezingen te houden waaraan meerdere partijen mogen meedoen. Ook zal dan de noodtoestand worden opgeheven. Hij zei verder dat zijn regering bereid is samen te werken met iedere speciale gezant die wordt benoemd door de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN).

8 uur geleden
Honderden aanhoudingen na verboden coronabetogingen Berlijn

BERLIJN (ANP) - De politie van Berlijn heeft ongeveer zeshonderd personen opgepakt na verboden coronabetogingen in de Duitse hoofdstad. De autoriteiten hadden dertien demonstraties tegen het coronabeleid niet toegestaan. Desondanks gingen zo'n 5000 mensen de straat op, aldus een eerste schatting van de politie zondagavond. Die was met 2250 man aanwezig, melden Duitse media.

9 uur geleden
Verdere evacuaties en stijgend dodental bij bosbranden Turkije

ISTANBOEL (ANP/DPA/AFP) - De zware bosbranden die de zuidkust van Turkije al sinds woensdag teisteren hebben zondag tot honderden nieuwe evacuaties geleid. Het dodental is opgelopen tot zeker acht. Onder de slachtoffers zijn twee brandweermannen en een Duitse vrouw.

11 uur geleden
Hitte en branden in Griekenland houden aan, meer gewonden gemeld

ATHENE (ANP/AFP/DPA) - Griekenland gaat nog steeds gebukt onder een extreme hittegolf en natuurbranden. Griekse media berichten zondag dat zeker 16 mensen met ademhalingsproblemen behandeld moesten worden in ziekenhuizen op de Peloponnesos. Bijna 300 brandweerlieden hebben nog steeds de handen vol aan de strijd tegen een bosbrand die tientallen gebouwen heeft verwoest.

15 uur geleden
Recordaantal nieuwe coronabesmettingen in Florida

TALLAHASSEE (ANP) - In de Amerikaanse staat Florida zijn vrijdag 21.683 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is het hoogste aantal dagelijkse gevallen sinds het begin van de pandemie, meldt persbureau Bloomberg zaterdag op basis van gegevens van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC. Het vorige record dateerde van begin januari en stond op ruim 19.100 besmettingen.

22 uur geleden